Na Slovensku to bude asi jiné ,ale pokud nemáš na pluhu předradličky a dodržuješ orebný poměr tak při záběru 20cm můžeš orat do hloubky max. 15,7 cm !Graman píše:No ča sa týka týchto pluhov ty hovoríš o rýchlosti a obracaní ( zaklápanie) . Tak aby som to dobre vysvetlil. Tieto pluhy boli vyvinuté priamo na malotraktory ktoré majú výkon do 25 HP a dalšie sa vyvíjajú do výkonu 40 Hp. Požiadavka bola takáto aby 3 radličný pluh velkosť 20 a hĺbka orby 20cm utiahol traktor do výkonu 20 konských síl aj v ťažkej zemi. čo sa týka tohto videa čo mám vyššie bola tam zem tzv. u nás sa tomu hovorí glejovina, je to veľmi hutná zem a má vysoký odpor na orbu. Ohľadom tej rýhlosti tak tento pluh zaklápa aj pri veľmi malej rýchlosti a a má veľmi malí odpor na výkon traktora. Skús mi prosím ťa poslať nejaké video ako to myslíš čo sa týka tých pluhov čo máš na mysli .DíkITS píše:To je můj individuální pohled na pluhy. Mám pocit, že pluhů takového typu je na internetu celkem dost. Ceny budou poměrně podobné - s velkou pravděpodobností. Myslím, že budoucnost malotraktorů je jen opravdu v malých a komplikovaných pozemcích. To znamená několik problémů.
1) Nerovná plocha s hrboly po záhoncích a přihrnovaných rostlinách.
2) Krátké dráhy bez možnosti rychlého rozjetí do zaklápěcí rychlosti.
3) Snaha každého pěstitele zaorat co nejvíce materiálu - neuhnilého a načechraného.
4) Orba proti svahu v pomalé rychlosti.
5) Nevhodný orebný poměr ve snaze orat dostatečně hluboko při malé rychlosti - a zaklopit.
Při prohlížení YOUTUBE tam vidíš spoustu pluhů, které orají i v malé rychlosti a zaklápějí. Takové pluhy bývaly ke strojům PF a jejich novějším dieselovým variantám. Od té doby jsou desky pluhů takové, jaké máš ty. Malotraktor potřebuje plužní těleso dosti podobné závodnímu pluhu. A samozřejmě i předradličku. Ta předradlička je pro dnešní výrobce pluhů jako červený hadr pro býka. Je to podle nich blbost - oni mají přece daleko lepší odhrnovačky. To je názor těch, kdo umí jet tou zaklápěcí rychlostí. Kdyby ovšem viděli, co se děje mezi předradličkou a radlicí při pomalé jízdě ? I na tom YOUTUBE je spousta videjí s dvojradličnými pluhy, které velmi dobře zaklápějí. Při lepším pozorování si ale všimneš, že jsou posunuty na menší brázdu a to první těleso dělá falešnou předradličku.
Jsou to jen moje zkušenosti a asi s tím nebude každý souhlasit.
Hľadám majiteľov malotraktorov na skúšku nových pluhov.
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Re: Hľadám majiteľov malotraktorov na skúšku nových pluhov.
Naposledy upravil(a) Auto-klassik dne ned zář 29, 2013 3:07 pm, celkem upraveno 2 x.
nie su tie stlpice slabe? Ked nahodou trafim na kamen tak ju ohnem.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No to by musel byt dobry suter.... taky by na poli nemal byt...pokial nemas hektare.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Určite nie včera som snou odtrhol 10 mm skrutku a ani milimeter sa stĺpica nepohla. Niečo bolo v zemi ale neviem čo nechcelo sa mi to kopať.jojof píše:nie su tie stlpice slabe? Ked nahodou trafim na kamen tak ju ohnem.
- DODOTRAK
rád by som vyskúšal nejaký pluh z vašej produkcie mám klbak 4x4 20 hp a pôdy sú u nás skôr ťažšie
ešte pár postrehov.
- odhadzovaci doska navarená na hlavu ? čo keď ju potrebuješ vymeniť
- rám pluhu jokel 80x80 x06 mm ? slabé bude to krútiť
ešte pár postrehov.
- odhadzovaci doska navarená na hlavu ? čo keď ju potrebuješ vymeniť
- rám pluhu jokel 80x80 x06 mm ? slabé bude to krútiť
- DODOTRAK
10 mm skrutku na stryh urveš ako nič ja mám stlpicu 30x50 mm a ked chytím v záhrade lepší koreň alebo skalu tak ju ohnem ako malinuGraman píše:Určite nie včera som snou odtrhol 10 mm skrutku a ani milimeter sa stĺpica nepohla. Niečo bolo v zemi ale neviem čo nechcelo sa mi to kopať.jojof píše:nie su tie stlpice slabe? Ked nahodou trafim na kamen tak ju ohnem.
Také jeden problém malotraktorového orání, na který jsem si nevzpoměl. Orba v zahradách je úplně něco jiného, než na poli.DODOTRAK píše:10 mm skrutku na stryh urveš ako nič ja mám stlpicu 30x50 mm a ked chytím v záhrade lepší koreň alebo skalu tak ju ohnem ako malinuGraman píše:Určite nie včera som snou odtrhol 10 mm skrutku a ani milimeter sa stĺpica nepohla. Niečo bolo v zemi ale neviem čo nechcelo sa mi to kopať.jojof píše:nie su tie stlpice slabe? Ked nahodou trafim na kamen tak ju ohnem.
Jo a ty videa by chtělo dát lepší. Ať je vidět brázda a hloubka orby.
- DODOTRAK
takže tento môj je z U 100 vnutri vystužená 10 mm pásovinou a učko zavrete 10 mm pásovinou hlavy sú Bacher upravené z menšim sklonom noža dosky sú upravené Roudnicke podmietkové 25 a takto to orieRe: Hľadám majiteľov malotraktorov na skúšku nových pluhov.
Dotorakův pluh je nádherný, už jsem si ho mockrát prohlížel. Na videu ale orá docela plýtko.
*Rozumie a vykonám.ITS píše:Také jeden problém malotraktorového orání, na který jsem si nevzpoměl. Orba v zahradách je úplně něco jiného, než na poli.DODOTRAK píše:10 mm skrutku na stryh urveš ako nič ja mám stlpicu 30x50 mm a ked chytím v záhrade lepší koreň alebo skalu tak ju ohnem ako malinuGraman píše:Určite nie včera som snou odtrhol 10 mm skrutku a ani milimeter sa stĺpica nepohla. Niečo bolo v zemi ale neviem čo nechcelo sa mi to kopať.jojof píše:nie su tie stlpice slabe? Ked nahodou trafim na kamen tak ju ohnem.
- DODOTRAK
možno sa to zdá plytko ale je to poctivých 22 -25 cmITS píše:Dotorakův pluh je nádherný, už jsem si ho mockrát prohlížel. Na videu ale orá docela plýtko.
- DODOTRAK
Pán Graman otázočka ? A čo opačné dosky na obracák aj tie robíte ?Graman píše:*Rozumie a vykonám.ITS píše:Také jeden problém malotraktorového orání, na který jsem si nevzpoměl. Orba v zahradách je úplně něco jiného, než na poli.DODOTRAK píše:10 mm skrutku na stryh urveš ako nič ja mám stlpicu 30x50 mm a ked chytím v záhrade lepší koreň alebo skalu tak ju ohnem ako malinuGraman píše:Určite nie včera som snou odtrhol 10 mm skrutku a ani milimeter sa stĺpica nepohla. Niečo bolo v zemi ale neviem čo nechcelo sa mi to kopať.jojof píše:nie su tie stlpice slabe? Ked nahodou trafim na kamen tak ju ohnem.
Pán Graman otázočka ? A čo opačné dosky na obracák aj tie robíte ?[/quotePáDODOTRAK píše:Graman píše:*Rozumie a vykonám.ITS píše:Také jeden problém malotraktorového orání, na který jsem si nevzpoměl. Orba v zahradách je úplně něco jiného, než na poli.DODOTRAK píše:10 mm skrutku na stryh urveš ako nič ja mám stlpicu 30x50 mm a ked chytím v záhrade lepší koreň alebo skalu tak ju ohnem ako malinuGraman píše:Určite nie včera som snou odtrhol 10 mm skrutku a ani milimeter sa stĺpica nepohla. Niečo bolo v zemi ale neviem čo nechcelo sa mi to kopať.jojof píše:nie su tie stlpice slabe? Ked nahodou trafim na kamen tak ju ohnem.
Ano aj tie a jedným vrzom na lise
nejaky ten pluh by som si zobral na testovanie
Idú dve stíhačky a jedna nestíha...
Iseki tu 180f http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=63978
Zetor 7211
Fortschritt E512
Fortschritt E514
Rohr 24RA
Zetor 5611
Iseki tu 180f http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=63978
Zetor 7211
Fortschritt E512
Fortschritt E514