Výběr kombajnu na obilí
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Claas vs. Fortschritt
Mám Claas Mercur ročne 12až15haa zatial velka spokojnosť, nahradne diely su dostupné je pravda že su dosť drahé motor tam je už zetor .
Ahoj, v prvom rade všetkým prajem všetko dobré do Nového roku !
Pre mňa majú tieto kombajny takéto plusy a mínusy:
E512:
Plusy: kabína, záber, výkon,drtič slamy
Mínusy: veľkosť a s tým spojené problémiky pri kosení menších roličiek a parkovaní,
prevažne minulosť v družstvách a teda vela namlátených ha,
pokrútené rámy
Claas
Plusy: menší, skladnejší, obratnejší, pripadá mi aj čo do konštrukcie jednoduchší
Mínusy: prevažne bez kabíny (ale však dala by sa nejaká dorobiť )
prevažne bez drtiča
ak je tam dorobený iný motor, nerobí to vždy dobrotu (aspoň čo viem), skrátka originál je originál
drahšie diely, dajú sa zohnať, ale je to horšie a horšie
Čo sa týka toho Columbusa, je to asi najzohnatelnejší Claas, len čo viem má záber 1,8m a to je asi už až príliš málo, radšej by som toho Mercura
Peko : píšeš 12-15 ha,, tak to je už pekný výkon, máš tam aj drtič? A keď mlátiš, nechýba kabína??? Lebo keď fúkne vietor, tak plevy musia byť všade
Pre mňa majú tieto kombajny takéto plusy a mínusy:
E512:
Plusy: kabína, záber, výkon,drtič slamy
Mínusy: veľkosť a s tým spojené problémiky pri kosení menších roličiek a parkovaní,
prevažne minulosť v družstvách a teda vela namlátených ha,
pokrútené rámy
Claas
Plusy: menší, skladnejší, obratnejší, pripadá mi aj čo do konštrukcie jednoduchší
Mínusy: prevažne bez kabíny (ale však dala by sa nejaká dorobiť )
prevažne bez drtiča
ak je tam dorobený iný motor, nerobí to vždy dobrotu (aspoň čo viem), skrátka originál je originál
drahšie diely, dajú sa zohnať, ale je to horšie a horšie
Čo sa týka toho Columbusa, je to asi najzohnatelnejší Claas, len čo viem má záber 1,8m a to je asi už až príliš málo, radšej by som toho Mercura
Peko : píšeš 12-15 ha,, tak to je už pekný výkon, máš tam aj drtič? A keď mlátiš, nechýba kabína??? Lebo keď fúkne vietor, tak plevy musia byť všade
Ahoj, a nevieš aký motor tam bol a aký tam má teraz ?Antony30011 píše:Kamoš koupit předloni Claas Kolumbus, dal ho do pucu a je spokojenej. Jediný, co se dvakrát posralo byl motor ty 2ha a víc s tím určitě seče. Tady jsou nějaký fota Claas Columbus
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Nie drtič tam nemam s tymi plevami to nie je take zlé kabina by bola dobrá ale na druhu stranu ked si niekde v kopčekoch keby niečo tak skorej dokažeš opustiť stroj.
No ten je tam už dlhšiu dobu, ale myslím že vyzerá celkom dobre a z čoho to má kabínu???
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, no je tam dlhšie, pán hovoril, že s tou kabínou to už pred rokmi kúpil , mne to vyzerá z nejakej rezačky alebo takého niečo.vladman píše:No ten je tam už dlhšiu dobu, ale myslím že vyzerá celkom dobre a z čoho to má kabínu???
http://stroje.bazos.sk/inzerat/44074250 ... mercur.php
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Že by?
Ahoj.
Mam claas mercator 60 s drticom, motor perkins 6 valec,bez kabiny ,tych 2 ha zvala do 3-4 hodin, ND su dostupne na druhy den lenze su pomerne drahe , hlavna hriadel kombajnu ( dlha 2,5 m , priemer 5cm 1000€), aj do motora su dostupne ND spotreba 18l/ha
Mam claas mercator 60 s drticom, motor perkins 6 valec,bez kabiny ,tych 2 ha zvala do 3-4 hodin, ND su dostupne na druhy den lenze su pomerne drahe , hlavna hriadel kombajnu ( dlha 2,5 m , priemer 5cm 1000€), aj do motora su dostupne ND spotreba 18l/ha
Antony30011: No je z čoho vyberať, inak čo sa týka tých E512 tam bude väčší problém aj s prepravou, je to kolos a ísť s tým po ose desiatky kilometrov
Dík za info, a spýtam sa, keď kosíš napr. pšenicu a potom máš v pláne napr. proso čo všetko obnáša ,,preštelovanie,, kombajna na inú plodinu?? Sitá, medzera atď.....silvia95 píše:Ahoj.
je to 40 rocny stroj moc sa prestelovat uz neda, kosim lem psenicu a jacmen, nastavujem len otacky bubna a medzeru bubna, sita a vzduch su nastavene stale rovnako,ja kosim vsetko s drticom.
Jasné , ja by som to tiež potreboval na jačmen a pšenicu, a ostatné nech kosia služby