Výběr kombajnu na obilí
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Sklízecí mlátička - Kombajn
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Diskuze o kombajnech je i tu - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 51&t=58895
Tak mám objednáno u překupníka co techniku tahá z německa. Nakonec by mělo vyhovovat něco s šířkou lišty 2 - 3m a Class. Doufám, že sežene něco slušného a mladšího než 60 léta . Hlavně kvuli náhradním dílům jsem se rozhodnul pro class, a také co jezdí v okolí tak si je chválí. Ješte si počkat do prosince a uvidí se.
Hospodaříš? Asi ne, protože když ten kombajn máš doma, tak si vymlátíš kdy potřebuješ ty a ne kdy má kdosi zrovna čas a náladu a to je velký rozdíl.frturek1 píše:na dva hektary bych si osobne kombajn nekupoval, ale pokud je nato chut a financ a nejaky parkovaci misto, proc ne ale asi bych bud E512 nebo 514
Bratranec kombajn má. Já jsem se svými dvěma měřicemi přišel na řadu poslední. Vždy jsem už měl zaseto polovinu toho, co jsem namlátil. Takže sdílím tentýž názor, že obilí bez možnosti ovlivnit čas příjezdu kombajnu, není možno pěstovat.
U nás lidi kvůli nemožnosti sehnat kombajn, když ho potřebovali, se na pěstování obilí vykašlali a radši si obilí koupili v kolchozu. Pak přišli na to, že obilí můžou koupit celý rok, a nemusí se starat o to, kdo jim obilí zaseje, pošplíchá a sklidí. A nakonec přišli i na to, že je levnější koupit si to obilí, než platit za služby a nervovat se. Ono čekat na kombajn třeba 12 i víc hodin na poli nebylo pro každou náturu.
- ^John Deere^
Chci jenom napsat minulý rok jsme prodali E 512...Sekano ročne kolem 60ha a nekdy se stalo že se za celou sezonu nic nepokazilo nezníčilo ..Když se udělá pořádná příprava na sezonu tak je to dobry kombajn a dá se za jednu sezonu na něj vydělat
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde blbec, který neví,že to nejde a udělá to :)
Jak moc rychle to potřebuješ? Pokusil bych se o víkendu na to mrknout. Takhle od stolu si neumím představit, jak je to přístupný.
Stačí o víkendu jak budeš mít čas,Dík
Claas vs. Fortschritt
Zdravím hospodárov v posledný deň tohto roka a chcel by som sa s vami poradiť ohladne kúpi kombajna. Už sem chodím nejaký čas a pozeral som aj iné príspevky o kombajnoch, ale predsa len som nič ucelené nenašiel. Jedná sa mi o porovnanie starých strojov Claas (Mercur, Matador, Europa) a starej známej E512..... Mám nejaké políčka obilia (cca 2 ha) a už ma nebaví stále každý rok niekoho prosíkať na žatvu, ľudia sú už nie tak ochotní ako v minulosti a každý má menej a menej času .
Čiže: ktorý z týchto strojov je jednoduchší na údržbu, obsluhu a pod. ďalej čo sa týka spotreby, myslím že tie staré Claasy s Perkinsami žerú menej (?), ako je to s náhradnými dielmi, remeňmi.......??? Nie som úplne ľavý, čo sa týka bežných opráv, žijem na dedine, je aj aká-taká dielnička k dispozícii.... No, budem rád ak mi majitelia týchto strojov napíšu svoje postrehy s prevádzkovaním týchto strojov, najčastejšími poruchami, na čo si dať pozor pri kúpe a pod.Vďaka
Čiže: ktorý z týchto strojov je jednoduchší na údržbu, obsluhu a pod. ďalej čo sa týka spotreby, myslím že tie staré Claasy s Perkinsami žerú menej (?), ako je to s náhradnými dielmi, remeňmi.......??? Nie som úplne ľavý, čo sa týka bežných opráv, žijem na dedine, je aj aká-taká dielnička k dispozícii.... No, budem rád ak mi majitelia týchto strojov napíšu svoje postrehy s prevádzkovaním týchto strojov, najčastejšími poruchami, na čo si dať pozor pri kúpe a pod.Vďaka
Re: Claas vs. Fortschritt
Krajan ! No síce kombajn nemám (zatial ), ale mne by pripadal napr. Matador vhodnejší na tú tvoju výmeru, taký ,,šikovnejší,, aj čo sa rozmerov týka.... a 512-ky sú myslím zložitejšie na údržbu, aspon u nás má chalan tento stroj a stále len maže a maže a maže ....
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Pokud budeš mlátit jen ty 2 ha tak by Ti stačil i ten nejmenší Columbus, nebo Evropa. Jenže většinou se ještě něco nabalí u sousedů. Ale Columbem mlátím v současné době cca 10 ha a v pohodě. U 512 je problém v tom, že mají z družtva odpracováno spoustu hektarů
a najít kombajn v dobrém stavu je kumšt. Z mého pohledu bych radil malý Claas, už proto, že ho líp zaparkuješ. Ale ohledně mazání. Mazat musíš ať chceš nebo ne. Kdo maže, ten jede. To nesmíš zanedbat.
a najít kombajn v dobrém stavu je kumšt. Z mého pohledu bych radil malý Claas, už proto, že ho líp zaparkuješ. Ale ohledně mazání. Mazat musíš ať chceš nebo ne. Kdo maže, ten jede. To nesmíš zanedbat.
- AGportal.cz
Za sebe musím říct, že si myslím že 512 je levnější na údržbu.
Hlavní mínusy 512 je velikost kombajnu a spotřeba (u mě nějakých 12-15l/Ha) na druhou stranu staré Claasy se pod 100 000 asi nedostanou, já koupil kdysi 512 za cenu šrotu (38000) a pořád jezdí, samozřejmě občas se něco vysype, ale kdž není vylágrovanej motor tak se to dá opravit doma.
Hlavní mínusy 512 je velikost kombajnu a spotřeba (u mě nějakých 12-15l/Ha) na druhou stranu staré Claasy se pod 100 000 asi nedostanou, já koupil kdysi 512 za cenu šrotu (38000) a pořád jezdí, samozřejmě občas se něco vysype, ale kdž není vylágrovanej motor tak se to dá opravit doma.
http://www.AGportal.cz - Seznam manuálů, vyhledávání a zadávání agroslužeb, jednoduchý agrobazar - vše ZDARMA a BEZ REGISTRACE
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Kamoš koupit předloni Claas Kolumbus, dal ho do pucu a je spokojenej. Jediný, co se dvakrát posralo byl motor ty 2ha a víc s tím určitě seče. Tady jsou nějaký fota Claas Columbus