Sazeč česneku

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
tona20

Re: sazec cesneku.

#31 Nový příspěvek od tona20 »

DYK píše:Jen náhodou jsem našel sazeč dvouřádek za ranec. http://www.svetpostrikovacu.cz/cz/e-sho ... radek.html To za Vari byl taky dvouřádek, stál, psal jsem to zde, myslím kolem pěti tisíc nebo kolik a kvalita výsadby nebyla myslím tolik rozdílná. Ovšem cena ano.
No jo taky s tímhle můžeš sázet hektar a investice se ti rychle vráti ,ale zkus to s vari?

DYK

#32 Nový příspěvek od DYK »

No jo, ale pak nebudu sázet dvouřádkem.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

koju

#33 Nový příspěvek od koju »

Toto som si vyrobil -pomocník do záhrady :)
Mám pár záberov aj z dielne,zjatra hodím aj tie 8)
Přílohy
DSCF0304.jpg
DSCF0301.jpg

koju

#34 Nový příspěvek od koju »

z dielne :)
Přílohy
30032013006.jpg
30032013003.jpg
02042013008.jpg
02042013007.jpg

Nemamjmeno

#35 Nový příspěvek od Nemamjmeno »

Zdravím koju, jak ti to funguje?
Není v světě člověk ten, aby rozuměl strojům všem.

mazhor

#36 Nový příspěvek od mazhor »

DYK píše:Při hledání ND na český dvouřádkový sazeč brambor jsem narazil na toto http://www.kovasvar.kvalitne.cz/vyrobamalychstroju.html třeba se to může někomu hodit. Jinak já jsem našel prd, ale to se není čemu divit, neumím to. přitom vím, že existuje taky nějaká kovovýroba, která to dělá. Kdysi, když jsem hledal něco jinýho jsem na to narazil. Když to teď hledám záměrně, bez šance.
Netusite nekdo, kolik ten ctyrradkovej sazec cesneku stoji? Vypada hodne obstojne.
Ten dvouradkovej http://www.svetpostrikovacu.cz/cz/e-sho ... radek.html krome toho, ze je predrazenej ma podle me tu nevyhodu, ze je jen dvouradkovej, tzn. hodne uzkej. Jestlize sazec nepokryje alespon sirku (malo)traktoru, puda se hrozne ujezdi.

mazhor

#37 Nový příspěvek od mazhor »

Tak uz jsem to nasel. Za ten ctyrradek chce 25 000. http://stroje.bazos.cz/inzerat/29382099 ... ABOSED.php Za novej stroj to neni zas tak hrozny. Pro toho, kdo planuje pestovat ve velkym zajimava alternativa.

HILF

#38 Nový příspěvek od HILF »

koju píše:z dielne :)
Zdravim jak to funguje.Nemáte náhodou ještě nějaké nákres,předem díky

DYK

#39 Nový příspěvek od DYK »

Funguje to úplně stejně jako tento http://stroje.bazos.cz/inzerat/58443358 ... ulovin.php Snad to z fotek bude jasné. Jen teda jsem myslel, že v N.O.P.O.Z.M. mají trochu rozum, ale za tuto cenu fakt nevím.

HILF

#40 Nový příspěvek od HILF »

Sem myslel nejaky rozměry třeba pruměry kol to mě stači. Dál už se chytnu.
Diky

Jožo Kovalčík

#41 Nový příspěvek od Jožo Kovalčík »

Premýšlam o výrobe takéhoto sadzača cesnaku Obrázek, neviete niekto priemer toho kolesa a počet misiek, kde sa ukladajú strúčiky? Budem vďačný za každú informáciu.

DYK

#42 Nový příspěvek od DYK »

Objevují se další sazeče cibulovin. Dvouřádek za jednoosák https://dum.bazos.cz/inzerat/67332944/S ... -Terra.php jen teda ze Slovenska mám na to samé nabídku za 235 euro. Jsou i jednořádky za nějakých 165 euro. Já bych i řekl, že to už není špatná cena.

thovt

#43 Nový příspěvek od thovt »

Jožo Kovalčík píše:Premýšlam o výrobe takéhoto sadzača cesnaku Obrázek, neviete niekto priemer toho kolesa a počet misiek, kde sa ukladajú strúčiky? Budem vďačný za každú informáciu.
Čím jsou kolesa větší tím je menší rychlost otáčení. Pokud je manualní obsluha bude spokojená.

fogeljet

#44 Nový příspěvek od fogeljet »

Co dal dyk odkaz tak tymto sadacom trojriadkom som sadil tento rok to zkonstruoval klobaskovy ing co nikdy nesadil cesnak len do suchej prachovej zeme ako na videu Po prvom teste so ho prekopal .Toto su zasadne chybi do ozub kola dole nabralo hlinu retaz preskocila potom spadla po 30 m.Vedsi strucik rozdrvi aj maly ked je priecne zhodi neda sa doplnat slaba retaz zakratko hu natiahne ked je volna strucky smerom dole padaju na seba alebo na dolnej kladke strucik lyzicka napichne cele to zasekne zastavy, Kolesa nabali hlina necisti ich su siroke idu tesne vedla zasadeneho riadku..Konstrukterovi treba dohovorit :pohlavek: Pre slusny vysledek upravene prevodove kolo hore nad ram zakritovana retaz z dola hore . kryt hornej kladky odstraneny ,do V rozsireny vjazd na hornu kladku,daju sa doplnat vynechane struciky.Velke +30mm struciky vytriedit inak ich rozdrvy.
Ine kolesa uzsie zo skrabkov a unasacmi na boku.Valce z skrabku na utuzenie riadku. Dbat na napnutie retazi.Treba obsluhu co doplna vynechane struciky. Neni to super ale moze bit . foto neskor.

DYK

#45 Nový příspěvek od DYK »

Jo, no je dobře že někdo napíše vlastní zkušenost! 8) Třeba za jednoosák by to tolik "netrpělo", když je to konstrukčně poddimenzovaný. Nebo ne?

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“