Nastavenie konského pluhu
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Nastavenie konského pluhu
Zdravím všetkých.
Dúfam že nespamujem, ale nikde som nenašiel návod na nastavenie konského pluhu. My ten pluh voláme "Lysaňa"
Máme doma taký pluh s "telieškami"a chceli by sme s kamarátom vyskúšať trochu zorať záhradu, len vopred by som chcel vedieť nejaké triky...
Ťahať ho budeme za Zetorom 25.
ilustračný obrázok:
Dúfam že nespamujem, ale nikde som nenašiel návod na nastavenie konského pluhu. My ten pluh voláme "Lysaňa"
Máme doma taký pluh s "telieškami"a chceli by sme s kamarátom vyskúšať trochu zorať záhradu, len vopred by som chcel vedieť nejaké triky...
Ťahať ho budeme za Zetorom 25.
ilustračný obrázok:
ZETOR 25 A
Jawa 50 typ 21
Jawa 50 typ 21
Re: Nastavenie konského pluhu
Správně seřízený pluh zapíchneš na začátku brázdy a nemusíš ho prakticky držet. Mě ho nastavil děda před 30 lety a od té doby mi na něj nikdo nesmí sáhnout, protože už bych ho tak dobře nenastavil. Orá se s ním bezvadně, jen to otáčení na souvrati je dřina.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
No škoda, že ja už nemám nikoho kto by mi ho tak nastavil....
Máte takýto pluh? Možno keby bola fotka ako to máte vy tak aj to by mi na začiatok pomohlo.
Vďaka.
Máte takýto pluh? Možno keby bola fotka ako to máte vy tak aj to by mi na začiatok pomohlo.
Vďaka.
ZETOR 25 A
Jawa 50 typ 21
Jawa 50 typ 21
Já ho mám rozložený. Kola zvlášť a pluh taky. Základní nastavení hloubky se dělá na podvozku, zvedáním nebo spouštěním toho třmenu, ve kterém sedí pluh ( červená šipka). Šíře záběru se nastavuje vepředu (žlutá šipka). Další nastavení se provádí řetězem, který jsem znázornil červeně na druhém snímku.
Chce to si s tím malinko pohrát a příjdeš na to.
Chce to si s tím malinko pohrát a příjdeš na to.
Zetor 25 může jet po nezorané půdě podle brazdy, nebudeš si udusávát podorniční vrstvu.
Vetší kolo pluhového podvozku,pojede v brazdě. Musíš si to připojit tak aby to jelo po přímce.
http://nd06.jxs.cz/385/810/d408ad6207_97952936_o2.jpg
Asi to budeš muset připojit pomocí oje ,aby kolový podvozek držel vorovné poloze, přivázat můžeš řetězen který může být dlouhý kolem 15cm jenž budě kompenzovat nerovnosti pole mezi traktorem a pluhovým podvozkem.
Pak to donastavíš jak je přísvěk výše.
ps: podívej se na tento film https://www.csfd.cz/film/18281-vidlaci/prehled/ uvidíš co obnáší orba.
Vetší kolo pluhového podvozku,pojede v brazdě. Musíš si to připojit tak aby to jelo po přímce.
http://nd06.jxs.cz/385/810/d408ad6207_97952936_o2.jpg
Asi to budeš muset připojit pomocí oje ,aby kolový podvozek držel vorovné poloze, přivázat můžeš řetězen který může být dlouhý kolem 15cm jenž budě kompenzovat nerovnosti pole mezi traktorem a pluhovým podvozkem.
Pak to donastavíš jak je přísvěk výše.
ps: podívej se na tento film https://www.csfd.cz/film/18281-vidlaci/prehled/ uvidíš co obnáší orba.
Jó kdybys byl blíž,tak Ti ho nastavím.To je totiž jediný pluh na kterém jsem se učil a který znám zpaměti.
Britt: Dovolím si maličko nesouhlasit - ještě lze na šířku záběru použít nastavení "hřídele" na "sníčkách". Možností je spousta, nejlépe to zkoušet a zkoušet - až "jde pluh sám" (držím dvěma prsty)...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Poprosil by som o radu ako nastaviť oborávací pluh ťahaný za koňom. Na pluhu sa dá regulovať výška kolieska, radlice, plazu a strmosť radlice. Platí tiež to, že dám koliesko na klátik?
To by musel být pásák, aby ho to nestáhlo do brázdy.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Konsky orie kolko 15cm? Tak ze ho nestiahne. Zase aky to ma vyznam, ze treba 2 ludi nanoranie?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.