Zemiakový kombajn epple hasia

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
samulo

Zemiakový kombajn epple hasia

#1 Nový příspěvek od samulo »

Zdravím, mám záujem kúpiť takýto kombajn, triedi a zberá zemiaky rovno do vriec, viete mi napisat niečo o tomto kombajne a poruchovosťi, dostupnosti súčiastok napísať. Mne by sa taký hodil.
Dik za každé info.

samulo

Re: Zemiakový kombajn epple hasia

#2 Nový příspěvek od samulo »

To nikto nemá zemiakový kombajn? Potrebujem zhodnotiť načo si dať pozor.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od Antony30011 »

Pozor si dej hlavně na stav gumových částí. Ty pásy jsou drahé jak prase. A pak klasická mechanická část. Někde mám uloženou stránu co dodnes vyrábí ND na bramborový kombajny, ale jak říkám, nejdrařžší je ta (často dojebaná) guma a pásy

capino

#4 Nový příspěvek od capino »

Ahoj ,měl jsem tento kombajn dva roky,typ roboter 8,prodal jsem ho,protože se mi nelíbyl systém vyorávání,kdy kovový řetězový pás s kovovými příčkami hrne vyoranou hlínu a brambory přez kovový rošt,přez který se prosévá hlína,měl jsem se zásobníkem,jeden rok bylo mokro,prosévací rošt se pořád ucpaval a zalepoval hlínou,druhý rok sucho,hlína propadla hned za radlicí a kovový pás hrnul do kombajnu jen brambory a většinu o kovový rošt poškodil,jinak nejdůležitější je ten pás,jsou to vlastně dva řetězy a mezi příčky,které hrnou hlínu a brambory do kombajnu,tady stojí od polského neoriginálu za cca 14000,- po originál za 20000,-,plus kladky a rolny tohoto pásu,příčný gumový pás,vynašecí kolo,aby nebyla prodřená ta trubka,kruh,po kterém se odvalují rolny co ho pohání,přebírací pás a všechny řetízky a ozubená kolečka co ho pohání a řemeny pohonů,no je toho celkem dost co prohlédnout,ale stejně na většinu přijdeš až pokud ho koupíš a vyjedeš sním do pole,jinak za mě tento kombajn ne,pokud potřebuješ,klidně se ptej.Petr

kutil tim

#5 Nový příspěvek od kutil tim »

Kombajn dělá dobrou práci na lehčích půdách bez kamení, je zbytečné po něm chtít dobrý výkon za extrémních podmínek a v těžkých hlínách.Mám epple hasia, ten nejmenší do pytlů a dělá dobrou práci.Problémem je ,že většina je 40 let stará a na konci životnosti pohyblivých součástek.

capino

#6 Nový příspěvek od capino »

Samozřejmě nevím jakou máš hlínu,třeba ti bude fungovat,nevím ten řetěz asi moc nepomáhá namazat,když jde pořád v hlíně,jinak ten na odkaze co jsi posílal nevypadá nejhůř,ale podle fotek nemohu soudit,ted jedu jednořádkovým tekem,a spokojenost,dělám 1000m2,jinak mě ten kombajn stál 15000,-czk a prodal jsem za stejně,takže třeba kup,vyzkoušej a pokud nebudeš spokojenej můžeš zase prodat,jinak klasika vyorávací pás s gumovými boky je asi lepší,ale taky se opotřebuje,tady ten systém kovový prosévací rošt a kovový pás s příčkami u mě prostě nefungoval,a ideální podmínky na vyorávání nejsou každý rok,tot můj názor,ale kupuješ ty

Medvěd12045

#7 Nový příspěvek od Medvěd12045 »

Ahoj, sice trošku pozdě se svou troškou do mlýna. Vyorával jsem s Epple Roboterem B (verze zásobník) každoročně cca 1 hektar 12 sezón. V podmínkách Vysočiny lehké půdy měl tento systém prosévacího roštu výhody, když bylo mokro, i když se rošt zalepil a i když extrémně se namáhal horizontální dopravník hlínou, vyorávalo se s opatrností bez problému. K roštu z pérové oceli průměr 10 mm složený do rybiny jsem po čase nahradil obyčejnou hlazenkou s tím, že uprostřed roštu jsem musel svařit konce hlazenky k sobě, aby byla dodržena rozteč těchto prutů. Problém byl kamen, který se do roštu zapasoval a dokázal utrhnout nebo ohnout prut a tímto místem propadávaly brambory, nebo tento prut tyto brambory poškozoval. Hlavní řetěz jsem koupil kdysi ve Vamberku, kde to cenově vycházelo nejlépe (rok asi 1997). Jiná možnost byla Prillinger - cenově trošku jinde. Po každé sezóně jsem rošt musel opravovat, vyrovnávat. Musel jsem vyvařit i vodící lišty řetězu, aby laťky chodily nad roštem. Jen pozor v liště co je uchycen rošt, je profil gumy s takovými cvoky. Hnací hřídel hlavního řetězu je opatřena spojkou doporučuji zkontrolovat její funkčnost, aby rozpojila, vymačkaná spojka mi poslala hřídel do šrotu. V tomto místě, kde brambor padá na horizontální dopravník je taková clona, která zamezuje, aby řetězový pás s laťkami nevyhazoval brambory za sebe a dokázal odnaťovat, tak tuto clonu zbytečně netlačit na rošt, jelikož se tam brambory zdržují a dostávají rány od latěk. Horní separátor a přebírací stůl je bez problému. Zásobník cca 12 q nenaplní 9 tunu i s čepicí. Řetězky lze udělat doma, možná, že nejsou drahé koupit od prodejců. Některé řetězky jsme osadili většími ložisky, hřídel u vyorávacích radlic jsme udělali hladké retězky a nikdy nebyl problém s přeskočením řetězu.
Závěrem je to dobrá a jednoduchá mašina, která vyžaduje citlivé zacházení. Morálně je tento stroj zastaralý, který neumožňuje profi nasazení, ale nutno dodat, než se ohýbat a sbírat rukama, je toto velký skok dopředu.

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“