Vyorávač brambor
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Vyorávač brambor
mohl bych poprosit o detail toho kola, co pohani ten retez ?
nepreskakuje to ?
diky.
nepreskakuje to ?
diky.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Mam doma Schmotzera uz asi ctvrtou sezonu, takze nejaky zkusenosti jsem uz nasbiral. Jako snad kazdy stroj ma par vyhod i nevyhod. K vyhodam bych uvedl manipulovatelnost a kompaktni rozmery (je opravdu malicky). Vyhodou je i to, ze dokaze vyorat brambory na tezce zarostlem poli, kde by se tek mohl ucpavat (muj letosni pripad, kdy po uvadnuti nate brambor pole neuveritelnou rychlosti zarostlo plevelem). Nevyhodou je, ze pri vyoravce nektere brambory zahaze hlinou a brambory jsou na vetsi plose. Toto se da castecne ovlivnit vhodnou rychlosti pojezdu, nastavene hloubce a otackama lopatek. Jako prevenci proti potluceni brambor jsme na konce jednotlivych prstu lopatek nalepili kousky gumove hadice tak, ze o cca 1cm presahuje delku prstu. Funguje to bezvadne, jen se sem tam nektera guma prodre, nebo o nejakej sutr roztrhne, tak je treba ji cas od casu vymenit. Hodne dulezity je stav vyoravaci radlice. Na inzeratech se casto prodavaji v zubozenem stavu a totalne sedrane. To byl i muj pripad a dalo me to 2 roky laborovani, nez jsem vychytal velikost a tvar. Na bazosi nevi co by za nej chteli. Ja ho koupil za pet litru, dvanact bych za nej nedal ani omylem.Ales. píše:Cert je peklo. Já vloni udělal podomácku teka. No jelikoč jsem neměl přetěžovací spojku a máme tu šutráky, tak se mi to při kousnutí šutru pod kladku zastavilo rázem a ničilo se to. Letos jsem si pujčil čerta do trojbodu značky Schmotzer tuším. říkám si na bazoši za to chtěj raketu, tak to musí fungovat. A přesně jak říkáš buď zahrabáno, nebo v mém případě k tomu ještě potlučeno. No dovyrobil jsem lamelovou spojku a s radostí to udělal mým tekem podomácky vytvořeným podle Sedlece, jen na náhonovou hřídel to mam. No a super. Je to skladný a funguje na jedničku. Když je plevele hodně, tak tek maximálně neroztluče tak dokonale ty hroudy, ale to je stále lepší než čert. Toť moje letošní zkušenost s bramborákama
-
to kolo je koupený http://www.pewag.cz/Produkty/Dopravn%C3 ... -kola.aspx a po vyorání 7. arů není nejmenší problém. Cena šílená (+spec. řetěz), ale nechtělo se mi to vyrábět.Jan_2 píše:mohl bych poprosit o detail toho kola, co pohani ten retez ?
nepreskakuje to ?
diky.
cena silena je kolik v penezich ?
Aby nebylo levnejsi koupit ten novy polsky.
Protoze co jsem koukal, tak novy pas stoji skoro jako 1/2 novyho stroje.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Mám 3tí bod staženej 50cm. Dík za info o délkách, budu tedy muset koupit jiný kratší. Bohužel jsem uvěřil prodejci, že menší se v CZ nesežene.Antony30011 píše:Ale nekecej... Jak dlouhej mas treti bod? Ja mam doma od 25 cm stazeny az po 65 stazeny. Treba granit dela velikosti nekolik. Daji se sehnat i na eshopech. Jo a lisak ma pravdu, delkou tretiho bodu tu hloubku opravdu nastavis. Brambory by to nemelo zasypavat, hlina by se mela presit uz na pasu a dozadu padat cisty brambory s velkejma hrudama, sutrama a treba zbytkama plevelu.
-
zhruba 3000Jan_2 píše:cena silena je kolik v penezich ?
pánové, máte někdo zkušenost s vyorávačem Akpil Bulwa1 (jednořádkový nesený TEK) nebo podobnými za traktory Agt, Šálek a podobně??
Už to teda mám vychytané, ale několik věcí jsme na tom museli upravit.. Po nasazení do závěsu jsme zjistili, že při max. zdvihu ramen je vyorávací radlice jen cca 5 cm nad zemí, což je při transportu a otáčení málo a další věc, že jak je na vyorávači ten závěs vyosený, tak po seřízení aby levé kolo traktoru jelo mezi řádky, byl vyorávač mírně šikmo, což dělalo problémy..
Řešili jsme to takovým jednoduchým mezizávěsem, který je na levé straně kratší, aby šel vyorávač v ose traktoru..
Jinak funguje výborně, jen to chtělo víc brambor..
Už to teda mám vychytané, ale několik věcí jsme na tom museli upravit.. Po nasazení do závěsu jsme zjistili, že při max. zdvihu ramen je vyorávací radlice jen cca 5 cm nad zemí, což je při transportu a otáčení málo a další věc, že jak je na vyorávači ten závěs vyosený, tak po seřízení aby levé kolo traktoru jelo mezi řádky, byl vyorávač mírně šikmo, což dělalo problémy..
Řešili jsme to takovým jednoduchým mezizávěsem, který je na levé straně kratší, aby šel vyorávač v ose traktoru..
Jinak funguje výborně, jen to chtělo víc brambor..
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já mám od Šálka, šak víš. On má ten závěs už předsazený, ale stejně to je trošku šikmo. Jinak se mi zvedá dost vysoko a dořešuju to hydraulickým třetím bodem - zatáhnu a jedu
přijde mi, že prostě ten Akpil je dělanej za větší a širší traktor, proto i ten závěs Iso 1/2.. mám to ještě zapřižený, to nafotím a hodím sem..
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To je u těchto strojů problém... sou dělaný za větší, jak říkáš, a nedaj se tak zvednout... já mám tohle u obraceče a shrnovače sena musel sem prodlužovat ramena. Na to konto postřikovač a rozmetadlo minerálů má závěsy OK. Všecko polský
A je pravda, že za UŘI sedí jak prdél na hrnci.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Tento problem mam s polskym triradkovym naoravacem brambor, ktery ma cepy do ramen dost vysoko a po serizeni naoravace je zdvih nedostatecny. Planuji to vyresit vyrobou druhych cepu, ktery navarim na naoravac o kus niz.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Nezapomen prevarit i treti bod dalsi reseni je prodlouzit ramena - tak to mam ja.
- Ales.
toto už by mělo fungovat. Já to mám vyrobený komplet doma.
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...