kotúčové krájadlo pred pluh.
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
kotúčové krájadlo pred pluh.
Zdar chlapi, neviete mi poradit, aký materiál použit na výrobu kotúčového krájadla ?? A akú hrúbku prípadne priemer kotúčového krájadla ???
Mám dvoják pluh 25-ka.
Občas ked oriem a je tam dost bordelu, tak sa ten bordel zachytí na stĺpici pluhu a potom to len vlečie za sebou.
Tak som rozmýšlal že by som niečo ako kotúčové krájadlo vrazil pred pluh.
Ďík za postrehy a nápady.
Mám dvoják pluh 25-ka.
Občas ked oriem a je tam dost bordelu, tak sa ten bordel zachytí na stĺpici pluhu a potom to len vlečie za sebou.
Tak som rozmýšlal že by som niečo ako kotúčové krájadlo vrazil pred pluh.
Ďík za postrehy a nápady.
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.
Re: kotúčové krájadlo pred pluh.
To pomůže spíš předradlička než krojidlo. Takhle se ten bordel bude tahat za krojidlem.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Není pravda-kotoučové krojidlo přeřízne(překrojí) a radlice zaoře(zaklopí) a pak se nemá co zachytit za hřídel.
Ahoj, jestli chceš můžu Ti to nějak poměřit. Tuhle jsem byl v kovošrotě a byly tam kotoučoví krojidla fungl noví. Takže jsem tam vysypal špony a na protiúčet položil krojidla na váhu a přivezl je domů. Jsou fungl noví nepoužitý s takovím malím držákem ( pásovinou ) klasicky na asi kluzném ložisku. A světe div se, šrotař věděl co to je. A povídal mi, máš doma pluh? Je to na pluh a věděl co s tím.
Kotučové krojidlo přeřízne tak drn, ale jak z něho roste cosi delšího, stejně to skončí zachycené na krojidle. Nikomu to necpu, je to jen takový postřeh při používání pluhu s kotoučovým krojidlem. Ty co mám doma jsou ze 3mm plechu.
ota: Bol by som rád za nejaké rozmery prípadne foto.
Ďíky za odpoved.
Ďíky za odpoved.
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
padesátka: Jojo, taký nejaký problém chcem poriešit.
Ked niekto poriadne nesprace záhradu a nechá na zemi napríklad dlhé stonky z tekvice ( dýně ), tak to robí poriadnu šarapatu a predradlička si s tým neporadí, tiež to bude len tahat sa sebou.
Preto radšej niečo na prekrojenie takéhoto bordelu.
Ked niekto poriadne nesprace záhradu a nechá na zemi napríklad dlhé stonky z tekvice ( dýně ), tak to robí poriadnu šarapatu a predradlička si s tým neporadí, tiež to bude len tahat sa sebou.
Preto radšej niečo na prekrojenie takéhoto bordelu.
Super, práve som doma zakopol o 3mm nerezový plech, tak pojde asi na výrobu krájadla.
Uvidím ako to bude fungovat, len skúšam
Ďakujem za odpovede chlapi.
Niečo takéto asi:
http://www.profistroje.eu/polnohospodar ... ch-pluhov/
Len neviem či by nebolo dobré tie ktájadlá urobit s nejakými menšími zúbkami aby sa to dobre otáčalo.
Asi nejak takto:
http://www.vogel-a-noot.sk/Produkty/Plu ... rne-kolesa
Uvidím ako to bude fungovat, len skúšam
Ďakujem za odpovede chlapi.
Niečo takéto asi:
http://www.profistroje.eu/polnohospodar ... ch-pluhov/
Len neviem či by nebolo dobré tie ktájadlá urobit s nejakými menšími zúbkami aby sa to dobre otáčalo.
Asi nejak takto:
http://www.vogel-a-noot.sk/Produkty/Plu ... rne-kolesa
Všimni si předposledního obrázku:
To krojidlo je v zemi téměř po osu, tak si zkus představit, jak by muselo být ostré, aby přeřízlo třeba větší kopřivu. Ono se sice točí, ale pokud ten bordel nějak nezatlačí k zemi bude ho stejně hrnout před sebou. Ty zoubky by snad pomohly, ale s takovým krojidlem nemám zkušenosti. Dej vědět, až ho namontuješ, jestli se to chová jinak.
To krojidlo je v zemi téměř po osu, tak si zkus představit, jak by muselo být ostré, aby přeřízlo třeba větší kopřivu. Ono se sice točí, ale pokud ten bordel nějak nezatlačí k zemi bude ho stejně hrnout před sebou. Ty zoubky by snad pomohly, ale s takovým krojidlem nemám zkušenosti. Dej vědět, až ho namontuješ, jestli se to chová jinak.
Kotoučové krojidlo máme na pluhu za domádo(moje videa na yutube)tam je vidět jak pracuje.Co se týče hnoje i čerstvého nebo zeleného(řepka,hořčice a.t.d.)bez problémů drn to řízne taky,ale přizvedává pluh tak-že na drn je lepší núž jinak s krojidlem oráme 40 let bez problémů na svúj dvoják už mám taky kotouč připravený.https://www.youtube.com/watch?v=8gs3e1vPJZA
No jo, ale na tom videu je pole bez bordelu (na pluhu mám taky kotoučová krojidla, snažím se jen vysvětlit, že nejsou samospasitelná)
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
To padesátko já byl tuhle v Kutný Hoře se šponama v kovošrotu u toho dědka u hřbitova Culka a on tam měl skoro prd v těch ďourách. A tak vočumuju a takhle až dole byly dvě kotoučoví krojidla ještě noví nejetý. Povídám tohle beru. A dědek no jo kotoučoví krojidla povídal jsem si kdo to vytáhne z dola ven. A hele ho už to vytáh. Přivezl to tam nějakej strejko a nevěděl co to má. Dědek že dobře, že se to někomu šikne! Noví tak to bude pěkně sloužit.
jarynfira: Presne nad touto verziou uvažujem. Vyrežem z nerez plechu kotúč a prásknem ho na osku hned vedla kola ktorým mám nastavenú hlĺhbu orby.
Len mám tak málo času že sa nemám ani kedy vy*****at. Ale dám vediet ked to budem mat hotové ako to maká.
Len mám tak málo času že sa nemám ani kedy vy*****at. Ale dám vediet ked to budem mat hotové ako to maká.
Jen malej dotaz. Co si slibuješ od toho plechu, že bude z nerezu. Myslíš, že dýl vydrží ostrej? Nebo že se bude méně otupovat? Nebo že se nepokroutí při nejetí na překážku? Jen nebude reznout. Jinak je to stejné, jako když bude z normálního plechu. Když by Jsi chtěl aby vydrželo víc, musel by Jsi ho udělat z jiného materiálu než z nerezu.