Vyorávač brambor

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
zajíc

Re: Vyorávač brambor

#271 Nový příspěvek od zajíc »

Ahoj, šel by vyrobit? :zapomel: Myslím jestli je to složitý. :prace: Koupě by byla asi dost drahá. Asi se někdy stavím do Sklenného. ;-) Vlasta

Designer

#272 Nový příspěvek od Designer »

Lišák1 píše:
Designer píše:Zdravím, vážně uvažuji o koupi vibračního vyorávače brambor, něco ja STS Hradec Králové nebo kuxmann nebo Kromag. To jsou ty vytřásače co mají výhoz do boku. Nemáte s nimi nějaké zkušenosti? Jsem vděčen za jakoukoli recenzi. :)
Vybrační s bočním výhozem vlastním, jenom nevím, kdo to vyrobil, dovezl jsem to jako vrak. Naprostá spokojenost s vybráním brambor, jsou pěkně srovnané v řádku a můžeš vyorat celé pole bez sbírání, další výhodou třeba oproti teku je jeho krátkost, vynikající do zahrad, kde je málo místa.
Díky za názor, ještě se chcu zeptat, jak jde vytřasač hluboko, mám totiž obavu aby nekrájel brambory. Já se stále nemůžu rozhodnout shánět ten český, anebo německý. taky přemýšlím nad tekem, ale to by ke mě chodila půjčovat celá dědina, a na mě by zbyly jen opravy, jak to znám :)
Zetor 4011 & Zetor 7745 Turbo

Designer

#273 Nový příspěvek od Designer »

zajíc píše: Ahoj, šel by vyrobit? :zapomel: Myslím jestli je to složitý. :prace: Koupě by byla asi dost drahá. Asi se někdy stavím do Sklenného. ;-) Vlasta
Zdar Vlasto, tak koukám, že máš v pácu stejnou mašinu :). Milan
Zetor 4011 & Zetor 7745 Turbo

DYK

#274 Nový příspěvek od DYK »

Lišáku, na tom tvém vyorávači je štítek, tam by výrobce nemohl být uvedený? Nevěděl jsem, že nějaký vytřásací se dělal kolem HK, zato vím, že se dělal v JZD Úsovsko - Klopina. Taky vím, že zde máme vlákno jen k "vibrátorům" http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =51&t=5437 kde je více fotek od Lišáka1.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#275 Nový příspěvek od Lišák1 »

Designer píše:Díky za názor, ještě se chcu zeptat, jak jde vytřasač hluboko, mám totiž obavu aby nekrájel brambory. Já se stále nemůžu rozhodnout shánět ten český, anebo německý. taky přemýšlím nad tekem, ale to by ke mě chodila půjčovat celá dědina, a na mě by zbyly jen opravy, jak to znám :)
Hloubku si musíš nastavit, vzadu ti sedne na kolečka a třetím bodem si nastavíš hloubku. Brambory to rozhodně neřeže, náhradník máš stejný jako na teku. Když to nastavíš moc hluboko, tak nabíráš zbytečně moc hlíny a nestačí ti to vytřásat a musíš jezdit pomaleji, když to dáš vysoko, začneš řezat brambory.
DSC04562.JPG
to Zajíc: klidně se stav, máš to kousek

to Dyk: díky za upozornění, ani jsem si ho nevšiml. Takže výrobce je STS Hradec Králové, výr. označení NM-4-001
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

DYK

#276 Nový příspěvek od DYK »

Asi důležitým "bodem" jsou vzadu ty kolečka, který ten, co ho nemám rád, od výrobce neměl. Nebyl tak konstruovaný.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#277 Nový příspěvek od Antony30011 »

Mně tam teda kolečka příjdou trošku zbytečný :-/ když nastavuješ hloubku třetím bodem, tak to zároveň třetí bod drží v poloze, ne? To pak kolečka ztrácí smysl... viz tvůj a můj TEK - můj se nastavuje třetím bodem, tvůj kolečkama

DYK

#278 Nový příspěvek od DYK »

No ale když přitáhnu třetí bod jde tek hlouběji a zase "dosedne" na pojezdová kola a hydraulika je " v luftě".

vitex

#279 Nový příspěvek od vitex »

Zkuste si najít můj příspěvek,ve kterém na vibrační vyorávače plivu,a přehodnotíte svoje názory.

DYK

#280 Nový příspěvek od DYK »

Nevím sice kde to je, ale vzpomínám si, jak jsi svařoval a svařoval a pořád to praskalo dál a dál. Myslím pro bráchu, ne? Taky to byl ten co nemá Lišák, jestli se nepletu. Já mu jeho spokojenost nechci vyvracet či zpochybňovat a věřím mu. Jednak ten jeho je jiný než jsem měl já tu čest a taky jsem ten jeho typ neměl možnost vyzkoušet.
Naposledy upravil(a) DYK dne pon zář 29, 2014 8:23 pm, celkem upraveno 1 x.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#281 Nový příspěvek od Antony30011 »

DYK píše:No ale když přitáhnu třetí bod jde tek hlouběji a zase "dosedne" na pojezdová kola a hydraulika je " v luftě".
Už sem koukal kde ty kola sou. Tím pádem ty kola maj jen pomocnou funkci. Já myslel, že přes ně nastavuješ hloubku

vitex

#282 Nový příspěvek od vitex »

Trefi jsi hlavičku na hřebíček,není to náhodou o pár příspěvků výše(níže dle nastavení)?

kutil tim

#283 Nový příspěvek od kutil tim »

Ty vibrační nejsou špatné, ale musí být dobrá kyprá a suchá zem a nezaplevelené pole a to bývá málo, kdy.

DYK

#284 Nový příspěvek od DYK »

Antony30011 píše:
DYK píše:No ale když přitáhnu třetí bod jde tek hlouběji a zase "dosedne" na pojezdová kola a hydraulika je " v luftě".
Už sem koukal kde ty kola sou. Tím pádem ty kola maj jen pomocnou funkci. Já myslel, že přes ně nastavuješ hloubku
To by byla pěkná pakárna. Nějaké "základní" nastavení tam samozřejmě je, doladí se to třetím bodem a pak už jen táhnout. Jede to samo po zemi. Žádný laborace s hydraulikou. Prostě dolů a jedem. A hlavně!!!! Jde s tím vyorávačem manipulovat rukama a v poho.
Naposledy upravil(a) DYK dne pon zář 29, 2014 8:29 pm, celkem upraveno 1 x.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#285 Nový příspěvek od Antony30011 »

Prostě dolů a jedem jde i bez koleček :-/ jen to chce mít vylazenej třetí bod. A proč pakárna? Třeba rotavátory nebo kultivátory to normálně maj

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“