Vyorávač brambor

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Leo

Re: Vyorávač brambor

#256 Nový příspěvek od Leo »

Samodomo dělaný kombajn na brambory

V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

lipovak

#257 Nový příspěvek od lipovak »

Špatně asi něco je. Dvoje čepy to má, tím pádem je výrobce krytý co se týče kategorie závěsu. Dýlku ramen a výšku kol traktoru a tím jeho možnosti něco odlepit od země už ale jaksi nikdo neřeší. Originál ramena na MTéčku sou krátký. Hodně věcí při zapřihnutí a plném zdvihu drbe do blatníků. A taky mě to trklo až sem ho měl doma-všechny wiraxy a apkily na youtube sou zapřihlý za malotraktorama, co mají zadní kola větší než mtéčko a ramena jim trčí dost zan traktor. Ale kardan pasuje, točit se to točí a pomoc to bude. Jenom ho doladit.

DYK

#258 Nový příspěvek od DYK »

Jo jo pomoc to bude, to jistě. Ono když je uchycení ramen nízko a k tomu malej zdvih se to hold nasčítá. Já jsem pro letošek, v tom mokru, oddělal vzadu ten boční sešup. Zdá se mě to lepší. "Blatohrudy" se tolik na tom nedrží. Kdyby bylo sucho jako mezi normálníma lidma nemělo by to chybu, ale letos to prostě není možný. Už dnes plánuju, že příští víkend brambory dodělám, zhniláky nechám tam, ani přebsírání po zklizni neplánuju a vemu to rotavátorem. Ne nějak hluboko, zato točkama.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

mazhor

#259 Nový příspěvek od mazhor »

otazka pro ty,kdo pouzivaji polskej jednoradkovek tek: jaky s nim mate zkusenosti v letosnim extreme mokrym pocasi? Jde s nim nejak rozumne vyoravat brambory i v takoveto pude? Jelikoz cert kterej pouzivam se me letos extreme rozsypava a vetsinou me vysplouchne v nejnevhodnejsi okamzik, kdy je konecne hezky a na poli ceka 10 lidi,silne uvazuji na pristi sezonu poridit tohoto polaka. Je rozdil v konstrukci a kvalite u hnacek Wirax a Akpil? Vice se me libi model s gumovymi koly,nez s zeleznymi. Mate nekdo zkusenosti s agregaci se Z 3011?

padesátka

#260 Nový příspěvek od padesátka »

O stránku zpět mám 3 videika na nich je vidět že nebylo ani sucho ani moc mokro.Co u nás vyorávaj velkým kombajnem tak jsou na fůře hroudy(když je opravdu mokro) a někdy i 1:1 což je problém---s hodně mokrou půdou si asi neporadí žádná mašina.

mazhor

#261 Nový příspěvek od mazhor »

Videa jsem videl a prislo me, ze jsi mel sucho docela dost. Puda, ze ktere jsme vyoravali letos brambory byla mokra o hodne vic. Ze v mokre pude bude mit problemy asi kazda masina je bohuzel fakt.

Designer

#262 Nový příspěvek od Designer »

Zdravím, vážně uvažuji o koupi vibračního vyorávače brambor, něco ja STS Hradec Králové nebo kuxmann nebo Kromag. To jsou ty vytřásače co mají výhoz do boku. Nemáte s nimi nějaké zkušenosti? Jsem vděčen za jakoukoli recenzi. :)
Zetor 4011 & Zetor 7745 Turbo

Ales.

#263 Nový příspěvek od Ales. »

No já jsem letos vyrobil vyorávač, nejdřív jsem začal jako Sedlec, ale nakonec jsem to udělal víc do továrních strojů ikdyž to byla dřina. teď mi to běží celkem fajn. A hlavně brambory zůstanou v řadě nerozházený a z 90 procent na povrchu. Nevadí mi plevel atd. Osobně si myslim, že ten pásovej je nejlepší. A to vytřásadlo o tolik levnější neni. Mě vyšel asi na 3000 s tim, že dost věcí bylo na půdě apod., ale ne každý má chuť to vyrábět to chápu.
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...

milanm

#264 Nový příspěvek od milanm »

Zdravím video mého vyorávače brambor milan.
více http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/Pluh_a ... ac_brambor
musíš bejt šikovnej miláne nešikovnejch je dost
http://www.youtube.com/watch?v=WSRiLa3JH00
http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/

kutil tim

#265 Nový příspěvek od kutil tim »

To boční vedení je výborné, že se nezasírá střední držák radlice, ale dráty na konci radlice jsou krátké a měly by hlínu s brambory více rozprostřít do stran a hlína propadnout dráty.

milanm

#266 Nový příspěvek od milanm »

Ahoj dík za radu ale pro letošní brambory není zem suchá ale pořád mokrá nebo vlhká a to pro takovýto vyorávač není dobré milan
musíš bejt šikovnej miláne nešikovnejch je dost
http://www.youtube.com/watch?v=WSRiLa3JH00
http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/

petr laz

#267 Nový příspěvek od petr laz »

Tak letos jsme rotacni kos

Obrázek

Obrázek

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 4&start=30 adresa jen pro ilustraci neco podobneho znovu zkouseli bohuzel i pres upravi se nezadarilo az bude cas udelam posledni zmeny.

Ale zkusili jsme kultyvator (http://dum.profit-bazar.cz/big.php?obrazek=62024.jpg foto davam jen pro tvar radlicek) a byla to parada kazdou jizdu jsem jel dalsi radek takze ty predchozi se vlastne prejeli nekolikrat, brambory nebyli poskozene a diky branam skoro ciste. Mame doma delany ted za zetorem dve rady radlicek a za nimy 3 krat brany vedle sebe.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

Leo

#268 Nový příspěvek od Leo »

V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

petr laz

#269 Nový příspěvek od petr laz »

Jinak zatim marne hledam samro. Ojednom sice vim ale je daleko a 33000Kč zkratka to moc.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#270 Nový příspěvek od Lišák1 »

Designer píše:Zdravím, vážně uvažuji o koupi vibračního vyorávače brambor, něco ja STS Hradec Králové nebo kuxmann nebo Kromag. To jsou ty vytřásače co mají výhoz do boku. Nemáte s nimi nějaké zkušenosti? Jsem vděčen za jakoukoli recenzi. :)
Vybrační s bočním výhozem vlastním, jenom nevím, kdo to vyrobil, dovezl jsem to jako vrak. Naprostá spokojenost s vybráním brambor, jsou pěkně srovnané v řádku a můžeš vyorat celé pole bez sbírání, další výhodou třeba oproti teku je jeho krátkost, vynikající do zahrad, kde je málo místa.
DSC04556.JPG
DSC04557.JPG
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“