Tak som sa rozhodol zverejnit tento samohyb.
Je to "minibager" bez pojazdu, presun za autom /traktorom/ na guli, alebo na voziku, do vykopu sa preplazi po lyzici.
TTU:
Motor Fiat 1,4 hladky diesel
Cerpadlo: 20l/min 16MPa
Rozvadzace: paralelne zapojene dva stvorsekciove z VZV Balkancar
Hlbka vykopu: so zubami 160cm, bez 150cm
Vyska: max. 200cm, na vysypanie 160cm
Max dosah 3,0m
Lyzica: zatial iba 30cm
Skoro vsetok material /zelezo, dadice, hydr. valce, sedacka, nadrze, kolesa, naprava... su zo srotiska.
Konstrukcia je odkukana z jutubu, nasetraktory, usa stranky, minibager spider,
Ram hrubostena trubka s priecnikmi, motor co najdalej od lopaty, rozchod kolies 110cm a rozcireny cca 150cm, nadrz hydr. 40l, otoc dva jednocinne piesty, vyloznik jackel 80x80x3, nasada 80x80x4, zuby na lyzici stary noz z nejakeho drtica, popperne patky jackel 80x80x3 su slabe zatial obe prevarane, prvy piest na nasade bol celkom slaby/vid foto/
Cca pol roka roboty vyzadujucej mega tolerantnu manzelku.
Cena: motor cerpadlo 150e, Hadice nove 80e, ostane so srotu, srobenia nove 40e, zelezo 100e, rozvadzac 40e, druhy 2e /srot/, tesnenia cca 30e /plus dve manzety vyrabane na zakazku 10e/ ostatny material: drot 25e co2 14e, kotuce, drobotina cca 80e a furt neni dost spolu cca 700e
Nevyhnutnost je gramotna zvaracka, idealny sustruh, plazmova rezacka /mam tucana 205/ a nezabudam na uzasna manzelka.
Zatial prebehli nejake skusky /jedna ohnuta piestnica/, prevarane patky, ale nejaku robotu to urobi.
Ohnuta piestnica: asi bola fakt slaba
a videjko
Minibager z Abramovej
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Minibager z Abramovej
hergot práce moc pěkný o něčem podobným poslední dva roky sním, s krumpáčem a lopatou už mně to nebaví moc kamarádit:))
Dobrej peklo stroj Něco podobného mam taky, ale na dálkové ovládání Nechtěl jsem na tom sedět.
Nebyla by nějaká lepší fotka otoče? Tu musim trochu předělat, aby to šlo více do stran a přitom zůstala rozumná síla.
Video je prakticky z prvního kopání, takže to bylo ještě dost neohrabaný
Nebyla by nějaká lepší fotka otoče? Tu musim trochu předělat, aby to šlo více do stran a přitom zůstala rozumná síla.
Video je prakticky z prvního kopání, takže to bylo ještě dost neohrabaný
Nazdar
Otoc nieje celkom idealne vyriesena - ma velku vo,lu v hydraulike. Su tam pouzite dva jednocinne piesty napojene na jednu serciu /jeden je napojeny na "hore" druhy na "dole" . Piesty su bez "hlavy" tzn. plocha pre vypocet sily = ploche piestnice tzn. fi 40 plocha piestnice =pix20x20 Ale sily to ma v otoci na premiestnovanie akurat aj na bagrovanie.
Nejake foto:
max vlavo
Pripadne pofotim.
Bol som s nim aj na vahe a vyslo mi: s vozikom 830kg.
Otoc nieje celkom idealne vyriesena - ma velku vo,lu v hydraulike. Su tam pouzite dva jednocinne piesty napojene na jednu serciu /jeden je napojeny na "hore" druhy na "dole" . Piesty su bez "hlavy" tzn. plocha pre vypocet sily = ploche piestnice tzn. fi 40 plocha piestnice =pix20x20 Ale sily to ma v otoci na premiestnovanie akurat aj na bagrovanie.
Nejake foto:
max vlavo
Pripadne pofotim.
Bol som s nim aj na vahe a vyslo mi: s vozikom 830kg.