Stavba podkopu za malotraktor MT8-050
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Stavba podkopu za malotraktor MT8-050
Zdravím,
nějaký čas se věnuju stavbě podkopu a teď se začínám přibližovat k hydraulické části s kterou bych potřeboval trochu poradit ohledně velikosti litráže čerpadla.
Všechny válce jsou stejné 63/32/400 objem 1,246 litru oleje. Jaký by byl tedy vhodný průtok čerpadla nebo jak dlouho mají trvat jednotlivé pohyby (lopaty, ramene) aby kopání nebylo moc pomalé nebo naopak rychlé?
nějaký čas se věnuju stavbě podkopu a teď se začínám přibližovat k hydraulické části s kterou bych potřeboval trochu poradit ohledně velikosti litráže čerpadla.
Všechny válce jsou stejné 63/32/400 objem 1,246 litru oleje. Jaký by byl tedy vhodný průtok čerpadla nebo jak dlouho mají trvat jednotlivé pohyby (lopaty, ramene) aby kopání nebylo moc pomalé nebo naopak rychlé?
Naposledy upravil(a) frgal dne pát kvě 30, 2014 8:36 pm, celkem upraveno 1 x.
Re: stavby podkopu za malotraktor
Hoj Joži,
tak už jsi se rozhodnul založit téma o stavbě podkopu.
Budu sledovat a konzultovat, máš to nádherně zpracované jak z partesu.
Taky se chci do toho na podzim pustit.
Jak to rozjedeš hned dojedu na špionáž.
Držím palce
Jara
tak už jsi se rozhodnul založit téma o stavbě podkopu.
Budu sledovat a konzultovat, máš to nádherně zpracované jak z partesu.
Taky se chci do toho na podzim pustit.
Jak to rozjedeš hned dojedu na špionáž.
Držím palce
Jara
Re: stavby podkopu za malotraktor
Dík, nakonec jo. Aspoň mě to bude nutit na podkopu víc zabrat a také budu rád za rady zkušenějších stavitelů.
Re: podkop za malotraktor
Tady si někdo pěkně vyhrál a věnoval tomu opravdu péči. Doporučil bych čerpadlo cca 30 až 40l/min a určitě bych zpevnil uložení k traktoru. Ta ramena hydrauliky to dlouho nevydrží i když jej posadíš na zem. Největší záběr tomu dá otoč a a hlavně dojezd s plnou lžící. Udělej mu i radličku na předek, ať jej můžeš zapřít tak, jak to dělají traktorbagry, jinak si rozbiješ podvozek traktoru. Při nákupu rozvaděče se podívej do nabídky Hydromy, mají tam křížový joystick , říkají mu Tatra, a ten dovolí řadit dva za sebou.
Díky za užitečné rady.
Na posílení ramen určitě zapracuju. Největší čerpadlo co doma mám je U20, litráž je při spodní hranici kterou doporučuješ, takže bych ho asi mohl použít. Hydromu jsem oslovil, ale jejich nabidka byla pro můj amatérský podkop cenově příliž vysoká. Zatím jsem pořídil levný 6polohový nomoblok s kžížovým ovládáním, průtok 40l.
Na posílení ramen určitě zapracuju. Největší čerpadlo co doma mám je U20, litráž je při spodní hranici kterou doporučuješ, takže bych ho asi mohl použít. Hydromu jsem oslovil, ale jejich nabidka byla pro můj amatérský podkop cenově příliž vysoká. Zatím jsem pořídil levný 6polohový nomoblok s kžížovým ovládáním, průtok 40l.
Na podkopu mám pístnice zhruba stejných parametrů,čerpadlo dává cca 16-20l,je to tak akorát.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
Máš čerpadlo přímo na podkopu přes kardan nebo jedeš přes okruh traktoru?
Čerpadlo bylo původně na kardanový vývod,teď je podkop na traktoru bez vývodu,čerpadlo je na traktoru poháněné přímo motorem,olejová nádrž zůstala původní na podkopu,pojezd traktoru je řešený hydromotorem.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
- Rado Olšava
Parádna robota
Mám vyrobené niečo podobné http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 50&t=63232
piesty mám použité 50,25,400 z tatry pre zdvih kabíny. Pôvodne som použil som 10l čerpadlo ale bolo to pomalé tak som ho vymenil za 20l a som spokojný rýchlosť je primeraná
Mám vyrobené niečo podobné http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 50&t=63232
piesty mám použité 50,25,400 z tatry pre zdvih kabíny. Pôvodne som použil som 10l čerpadlo ale bolo to pomalé tak som ho vymenil za 20l a som spokojný rýchlosť je primeraná
Keď sa tomu nerozumieš, nechaj tak!!!
Taky dobrá práce a navíc ti to pěkně chodí, žádné trhavé pohyby. Na tomto videu máš už 20l čerpadlo? http://youtu.be/N-CLVg7AA3E
Taky jsem měl nachystané válce vnitřek 50, ale nevěděl jsem jestli budou mít dostatečnou sílu. Trhací síla na lopatu mě vycházela asi 650 až 700kg a nikdo mě nedokázal poradit jestli je to dost Ta padesátka by mě vyhovovala víc, vzhledem k výkonu traktoru. Stačilo by pak menší čerpadlo.
Taky jsem měl nachystané válce vnitřek 50, ale nevěděl jsem jestli budou mít dostatečnou sílu. Trhací síla na lopatu mě vycházela asi 650 až 700kg a nikdo mě nedokázal poradit jestli je to dost Ta padesátka by mě vyhovovala víc, vzhledem k výkonu traktoru. Stačilo by pak menší čerpadlo.
- Rado Olšava
Na tom videu je 10litrovka.
na to 20l to ide rychlejsie len trochu trha otoč
na to 20l to ide rychlejsie len trochu trha otoč
- Rado Olšava
- Rado Olšava
Re: Stavba podkopu za malotraktor MT8-050
A jaký tlak doporučuješ?
- Rado Olšava
Re: Stavba podkopu za malotraktor MT8-050
Valec PH 50/25x400 používaný hlavne v mobilnej hydraulike (napr. TATRA zdvíhanie kabíny), taktiež vhodný na všeobecné využitie v priemyslovej hydraulike.
Technické parametre:
Priemer piestu: 50 mm
Priemer piestnice: 25 mm
Maximálny výsun: 400 mm
Ukončenie: výkyvné oko na obidvoch stranách
Max. prevádzkový tlak: 20 MPa (200 bar)
Menovitý tlak: 16 Mpa (160 bar)
Sila vyvynutá pri vysúvaní pri tlaku oleja 16MPa (160bar): 29,8kN (2,98 tony)
Znížim tlak na 10Mpa, prídem o silu ale na moju prácu to stačí.
Z tlakom 8Mpa na starom cerpadle som viložil z vlečky motor z avie takze to musi bohato stačit.
Technické parametre:
Priemer piestu: 50 mm
Priemer piestnice: 25 mm
Maximálny výsun: 400 mm
Ukončenie: výkyvné oko na obidvoch stranách
Max. prevádzkový tlak: 20 MPa (200 bar)
Menovitý tlak: 16 Mpa (160 bar)
Sila vyvynutá pri vysúvaní pri tlaku oleja 16MPa (160bar): 29,8kN (2,98 tony)
Znížim tlak na 10Mpa, prídem o silu ale na moju prácu to stačí.
Z tlakom 8Mpa na starom cerpadle som viložil z vlečky motor z avie takze to musi bohato stačit.