Podkop za malotraktor

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
liborriha

Podkop za malotraktor

#1 Nový příspěvek od liborriha »

Taky jsem včera,tak jak Radek dával do provozu svůj podkůpek.
Nějaká fotka.
Zítra rozfoukám výhen´ a hurá na zuby.
Libor
Přílohy
Kopie (2) - podkop náš 028.jpg
Kopie - podkop náš 025.jpg
podkop náš 033.jpg

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

Re: Podkop za malotraktor

#2 Nový příspěvek od Milhauss »

Hoší to je mazec,co člověk doma v garáži nevyrobí. Pak nemají firmy krachovat :D :D :D
Máš to moc pěkný,to by se mi taky líbilo :pohar:

cartmanxv

#3 Nový příspěvek od cartmanxv »

Pěkné 8) . Jak máš udělané zapojení těch dvou rozvaděčů? Máš dvě čerpadla , na každý rozvaděč jedno, nebo jedno čerpadlo na oba rozvaděče? Jaké hodnoty má hydr. čerpadlo?
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Radek01 »

Jetli tě mohu poprosit hoď foto, toho jak máš udělanou a hlavně poháněnou otoč. Jestli jsi použil dvě pístnice, nebo jenom jednu, připadně nějaké ozubení?
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

kamilkuban

#5 Nový příspěvek od kamilkuban »

celkovo keby bolo viac fotiek si myslim

Jiřin

#6 Nový příspěvek od Jiřin »

No vida, dalsi podkop 8) S bagrikem obcas delam a po zkusenostech z praxe bych mel nekolik pripominek. Tak jestli se nebudes zlobit :)

Cep mezi vyloznikem a otoci se me zda byt slaby, tedy, hlavne kratky, na takovou delku ramene to bude mit za chvili dost velke vule.

A lzice by mela dovirat vic. Kdyz s tim budes nakladat vlecku od traktoru, tak se ti ze lzice bude sypat hlina jeste driv, nez bude na vlecce. Taky se obcas hodi neco primackonut mezi lzici a nasadu a pak s tim dal manipulovat.

Jak mas resene podpery? Vypada to, ze to mas uchycene na 3 bodovy zaves. Jestli ti zaves netlaci i smerem dolu, tak nevim, jestli je to dobre reseni. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze poradne zapatkovani je zaklad, jinak se budes pritahovat smerem k vykopu (velmi casto ani samotne packy nestaci a musim se i vepredu oprit lzici britem o zem). A jestli ti zaves tlaci i dolu, asi by bylo dobre ty ramena zesilit.

Hadice, co vedou tim obloukem mezi vyloznikem a nasadou by taky chtelo nejak zoptimalizovat, nebo je casem o neco utrhnes.

liborriha

#7 Nový příspěvek od liborriha »

Zdravím všechny, pokusím se odpovědět na vaše dotazy.
V první řadě bych rád nastínil situaci ,která mě nějak donutila nějaké kopátko koupit či doma zhotovit.
Naše rodina provozuje na Lučině (rekreační oblast u Tvar.Lhoty) Autokemp Lučina.Pokud to nevadí tak http://www.autokemplucina.cz
Kempem protéká potok radějovka a v místech kde je můstek pro přejezd se při každém větším dešti a jarním tání zanáší
jemným kamením.Toto jsem vždy musel nechat odbágrovat cca 2m3 štěrk ,kamení každý rok. .Za 5 let provozu 15000Kč.
Myšlenka byla neco malého z jeklu 60x100x5 Vycházím z toho co jsem polevnu sehnal.Že tam budou muchy stím počítám.
Podkop
Čerpadlo je tam jedno 25 lt při 1500ot olejová nádrž 16lt
3hydraulické rozvaděče. 1 na zadní ramena traktoru
2 zapojené do série na podkopu
Výtlak z čerpadla a vratka do nádrže je ukončena hydraulickýma rychlospojkama.Podle toho co právě používám .
Všechny čepy na násadě ,výložníku a záklopu lžíce jsou pr.25mm .
Při připojení podkopu se horní ramena hyd.traktoru spojí šrouby s rámem traktoru.
Otoč je pomocí hydr.motoru a řetězových kol v poměru 1:3
Další foto.Děkuji za věcné připomínky.Ty se hodí. Hezký večer
Přílohy
podkop náš 062.jpg
podkop náš 061.jpg
podkop náš 060.jpg
podkop náš 059.jpg
podkop náš 058.jpg
podkop náš 057.jpg
podkop náš 056.jpg
podkop náš 055.jpg
podkop náš 054.jpg
podkop náš 009.jpg
podkop náš 006.jpg
podkop náš 005.jpg
podkop náš 004.jpg

Jiřin

#8 Nový příspěvek od Jiřin »

Pouzit rotacni hydromotor na pohon otoce je zajimavy napad. Tohle reseni ma par vyhod, jen by se mely pojistit koncove polohy proti pretizeni. A skoro mam pocit, ze ten prevod 3:1 bude asi jeste dost rychly a malo silny.

liborriha

#9 Nový příspěvek od liborriha »

Zdravím,dnes jsem zkoušel ten hydromotor na otoči.
Ten převod je opravdu malý.Pří nataženém výložníku a násady po zapnutí hyd.motoru lze rukama otoč za lžíci udržet.
Budto vložím mezi hyd.motor a řetězové kolo šnek,převod a nebo použiji pístnici (kterou nemám),ale točit nějak musím. :hm:
Potom bych to řešil asi takto.
Zatím .
Přílohy
otoč orig 1.jpg
otoč org..jpg

Jiřin

#10 Nový příspěvek od Jiřin »

To co je na te fotce, tak to je mimoose nastaveni vylozniku, to neni otoc pro 180°. Ten rotacni hydromotor by spatny byt nemusel. Otazka je, kolik otacek to je schopne dat a jaky ma kroutici moment. Pak by se ten prevod dal dopocitat.

Takova relativne jednoducha otoc je jak mel stary belorus. Taky tam bylo masivni retezove kolo, retez a dve pistnice, kazda tahala za retez z druhe strany. Jen se tam musi udelat napinani retezu, aby to nemelo za cas vuli. Taky jsem uz videl, ze se ten retez navaril na nejake ucko a pak to melo podobny ucinek, jako ozubeny hreben.

Hlavne neuvazuj nad variantou jedna paka s predlohou a jen jedna pistnice. V krajich polohach to ztraci silu.

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#11 Nový příspěvek od Radek01 »

Pokud už budeš mít dvě stejné pístnice, tak to udělej tak jako to mám já, nebo podobně.
Nědělej to tak jak je to na bělorusu, budeš tam mít vůle.

Pokud chceš použít hydromotor, tak na něj dej šnek a na otoč šnekové kolo, tak to mám uděláno na vyvážečce.
Přílohy
otoc3.jpg
otoc2.JPG
otoc2.JPG (3.12 KiB) Zobrazeno 14134 x
otoc1.jpg
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

Jiřin

#12 Nový příspěvek od Jiřin »

Ty dve pistnice pres klikovy mechanismus jsou fajn. Tohle se dnes pouziva asi nejvic. Nevyhoda je, ze je to schopne efektivne pracovat v rozsahu do 180° nataceni a v tomto pripade by se ta otoc musela dost prepracovat. S tim retezem jsem to myslel tak, ze je to ta nejjednodusisi varianta. Retezove kolo tam uz uchycene je, takze zadne velke predelavani. Samozrejme problem s vulemi tu je. Ale kdyz se sikovne vyresi napinani, neni to tak zle. Retez a snekova prevodovka umozni vetsi rozsah nataceni nez je 180° coz se muze hodit. Treba pri preprave se muze cele rameno natocit nad trakturek, takze nekouka dozadu a pri praci se to kolikrat taky hodi.

liborriha

#13 Nový příspěvek od liborriha »

Jelikož o bagrech moc nevím, tak sem tam mrknu na bagry.cz
Tam na Dh píše bohyb v pravo i vlevo nějakých 6Ost.
No, to by stačilo .Vpřípadě, že toto moje zařízení bude fungovat jak má ,tak příští rok mu dám svůj podvozek s nekonečnou otočí. :pistol:
Díky za pomoc.
Radku ,máš to promakané.

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od Radek01 »

Radku ,máš to promakané.[/quote]

No teoreticky ano, ale vše se ukáže až v praxi, až mi to bude konečně šlapat a budu kopat jako drak :) .
Jenom takový malý dotaz, odkud jsi? Když jsem dal do mapy.cz tvarlhota, tak mi to nic nenašlo.

liborriha

#15 Nový příspěvek od liborriha »

Radku, z Tvarožné Lhoty .

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“