Čelní nakladače

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Odpovědět
Zpráva
Autor
mazhor

Re: Čelní nakladače

#91 Nový příspěvek od mazhor »

Sakra, inzerat byl vymazan - toz jinej "propracovanejsi" TUR a dokonce za stejny prachy: http://stroje.hyperinzerce.cz/zemedelsk ... 1-nabidka/
Z fotky me prijde, ze umisteni rozvadece brani pristupu k hrdlu nadrze.
Tyhle levny TURy nabizi hlavne polaci. Jak to bude s dovovozem, montazi a hlavne zarukou? :zapomel:

Jozka

#92 Nový příspěvek od Jozka »

to mazhor: Na jaký traktor chceš nakladač ?

Já jsem s panem Kupkou mluvil někdy před vánoci, chtěl jsem se na nakladače jet podívat, ale zrovna v tu chvíli neměl žádný na skladě.
20 tis za dopravu a montáž už dát nechci, to si nakladač raději namontuji sám - jedna sobota a bude to.
Ta cena je u něho pohyblivá, na stránkách bylo 73, pak 78, teď 83 tis.

Donedávna měl na stránkách i fotky Tur 4.1 (takový jako máš v inzerátu), ptal jsem se na něj a nedoporučil mi ho. Prosazoval výrobce Metal - technik.

Kdybych jel na STK, tak nakladač nechám doma. Na traktoru zůstanou jenom konzoly uchycení. Myslíš, že k tomu může mít technik na STK výhrady? Případně kvůli tomu neprojít STK?

Na jedné fotce jsem viděl u Zetoru 72 upravenou nádrž kvůli nakladači. Nalévací hrdlo bylo převařeno na roh nádrže. Každopádně, pokud je na traktoru nakladač, nalévání paliva bude vždy složitější.

mazhor

#93 Nový příspěvek od mazhor »

Nakladac bych povesil na 6245.
U me prosazoval taky Metal-Technik, prej je pekne zpracovanej. Doporucoval me ho i misto Inter-techu, co jsem taky daval do odkazu i pres to, ze ten je drazsi, nez M-T. Jinej prodejce me zase doporucoval ten I-T, prej je velice podobny nakladaci Quicke a je plne konkurenceschopnej - vsak je taky z tech polaku skoro nejdrazsi. Dalsi vyrobce chvalil TURa, prej cena/uzitna hodnota perfektni a nejsou s nim problemy. No a ted si vyber...

I p. Kupka me rikal, ze kvuli podvazani je nutno prevarit hrdlo nadrze. Popravde by se me do toho moc nechtelo.

Jozka

#94 Nový příspěvek od Jozka »

Takže mi to nedalo a dnes jsem navštívil pana Kupku, abych se podíval na nakladač.
Mě osobně se nakladač zdál dobrý, za tu cenu se asi nic lepšího sehnat nedá. Potvrdil mi, že k nakladači není technické osvědčení, jenom v dokumentaci je zmínka o shodě pro evropský trh.
Říkal i věci ohledně nádrže, že se musí zkrátit hrdlo nádrže. Nejlepší byb byla fotka někoho, kdo už má tento nakladač namontovaný, jak to vyřešil on. Pro mě by bylo ideální, kdyby to šlo vyřešit tak, že by se nádrž popustila (uchytila) o nějaký cm níže. Nebo druhá možnost, povysunout nádrž směrem ke schůdkám. Ale tyhle návrhy by ukázalo až montování podvázání v praxi.

Jedná se o tyto nakladače: http://www.metal-technik.eu/oferta/adowacze-czo-owe/

Montáž by asi byla na dvě soboty, ne na jednu, jak jsem si původně myslel. Práce s tím bude docela dost. Buď do rozvaděče nebo do do joysicku se musí přivést 12V. Podvázání prý taky nemusí být ideální a je potřeba nějakou díru přibrousit.

Nevíte jaký průtok čerpadla má Zetor 70? A zda má stejný průtok i Zetor 72?

frturek1

#95 Nový příspěvek od frturek1 »

montaz dve soboty? v praci sme jezdili montovat hompolecky nakladace na Z7745 kompletni montaz na parkovisti ve dvou za 8-9h.s obedem. jaka je cena toho nakladace?

Jozka

#96 Nový příspěvek od Jozka »

Cena nakladače je 78+dph.
"dvě soboty" jsem tipnul, raději s rezervou. Nakladač bych montoval poprvé, takže by mi to zabralo určitě více času než vám, kteří jste jich montovali několik :)

frturek1

#97 Nový příspěvek od frturek1 »

no neni to nic extra slozityho a u starasich traktoru je zapojeni hydrauliky sranda, doma sem si daval na 7745 nakladac, zparenec asi vsech znacek, konzole z kvejka vyloznik traclift a upinanaci desku a paralerogram opet z kvejka, krom podvazani a ramu vylozniku sem vse vyrabel, tady jsou nejaky fotky http://frturek.rajce.idnes.cz/dostavba_ ... nakladace/

Jozka

#98 Nový příspěvek od Jozka »

pěkná práce 8)

mazhor

#99 Nový příspěvek od mazhor »

Humpolackej je lip udelanej. Proto je asi jeho montaz jednoduzsi a hlavne - kdyz se tim zivis a vis kam sahnout, jde prace mnohem rychleji od ruky. Taky je jednou tak drahej - kamos byl minulej tyden v Brne u Kubika, poptaval humpoleckej nakladac - 145tis bez dane, doprava a montaz zdarma.

Jozko, ty do toho metal-techniku pujdes? A je k tomu alespon navod k montazi? Trochu me odrazuje, ze vyhodis spoustu penez a dostanes polotovar, kterej musis samodomo dopasovat. Jak se zarukou?

Jozka

#100 Nový příspěvek od Jozka »

Vážně o něm uvažuji. Dívám se i po inzerátech, ale starší nakladače se v prodejích moc nevyskytují. A pokud ano, jsou docela drahé, že je lepší koupit sice polský, ale nový.
Podle prodejce k tomu návod je i schéma zapojení hydrauliky. Něco je i na stránkách výrobce, viz odkaz výše.

Já doufám, že to bude pasovat bez nějakých větších zásahů. Očekávám, že třeba nebudou sedět přesně díry - to by byla ještě malá závada. Ale že to je úplný polotovar, tak bych to nenazýval. Prostě polský výrobek. :-/

Záruku očekávám klasicky dvouletou, přesně nevím, to jsem se neptal.

mazhor

#101 Nový příspěvek od mazhor »

Zvlastni je, ze chteji za montaz tolik penez. Prodejce inter-techu za ni chtel 5000 a myslim, ze takovej rozdil v narocnosti montaze oproti metal-techu nebude.
Take bych sel radeji do noveho, i kdyz polskeho. Na me obcasne pouziti musi vydrzet na veky :) Pouziteho bych se bal a ceny noveho nakladace renomovane znacky jsou pro me nedostupny.
Co jsem se bavil s jednim prodejcem, tak pry nabizi standartni zaruku jeden rok.
Polotovarem jsem mel na mysli hlavne to podvazani, ktery asi nebude vymysleny primarne pro zetor - proc by jinak bylo potreba upravovat nadrz atd. Myslim, ze s nakladacem jako takovym problemy nebudou.

oscar

#102 Nový příspěvek od oscar »

Ahoj nemá tu někdo čelní nakladač na kubotu L 2201, potřeboval bych poradit jak s uchycením na blok. Díky

Jozka

#103 Nový příspěvek od Jozka »

Tak asi změna situace. Po promyšlení, jak velké budu zvedat náklady a jak často, jsem se podíval po něčem levnějším.

Teď je ve hře tento Inter tech: http://www.barny-agro.cz/index.php?tabp ... id=3086463
Měl by mít podvázání pod celým traktorem (podvázání stejné, jako pro Inter tech 1600) Jenom nemá paralelogram.

Pak by ještě šel tento: http://www.barny-agro.cz/index.php?tabp ... id=3086463
podle prodejce je opravdu na lehčí práce, podvázání jenom pod kabinu.

Prodejce doporučoval ten dražší - robusnější, uzpůsobený pro odpojení od traktoru - to ten levnější není.

Memá náhodou někdo?

mazhor

#104 Nový příspěvek od mazhor »

Popravde take se porad divam po necem levnejsim. Cca 80tis je preci jen dost penez. I me by 800kg prakticky stacil - nakladac bych mel hlavne na baliky a na nakladani kulatiny v lese, na coz 800kg vyhovuje s prehledem a velkou rezevou. Ovsem chtel jsem s nim na podzim nakladat i hnuj a pri tlaceni lopaty do hnoje se to tezko odhaduje. Neco ohnout/urvat je hned a co pak s tim?
Ze nema paralelogram je velka chyba. Parkat jsem delal se starym humpolcem bez nej a je to fakt opruz. Porad si lopatu musis vyrovnavat a hodne to zdrzuje.

Ten druhy nakladac je skoro stejny jako tento http://www.agroseznam.cz/cz/agrobazar/d ... dalsi.html

Rikal ti prodejce Barny o svych nakladacich neco zajimavyho?

frturek1

#105 Nový příspěvek od frturek1 »

no urcite bych si vybiral aby mel podvazani az do zadu a ten paralelogram

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“