Čelní nakladače

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Stanley20

Re: Čelní nakladače

#511 Nový příspěvek od Stanley20 »

Stiahnut traktor mozes kedykolvek dovaris pasovinu z dierou na ram čn vzadu na konzolu portalov a jeto

michalosss

#512 Nový příspěvek od michalosss »

A co to celkové rozložení váhy jak mě dneska krmil ten ředitel výrobní divize.... oproti jiným čelním nakladačům..je to těžiště o tolik jinde aby to mělo větší snahu se převracet aniž by člověk neotáčel disky rozšiřoval to na úkor namáhání ložisek ....

Stanley20

#513 Nový příspěvek od Stanley20 »

O tažisku to uz je iné, tento z7745 zo spodnym podviazanim zdvihol a preniesol liatinovu ochybacku ktora mala na štitku 2065kg a nic sa nzlomilo
Obrázek

Matúš

#514 Nový příspěvek od Matúš »

Tie konzoly tam sú trošku vyššie, ako na niektorých iných nakladačoch, takže to bude logicky trošku menej stabilné. Aj keď ono každý traktor hlavne typu Major je nestabilný, keď zdvihneš niečo trošku vyššie. Záleží od toho, či budeš nakladať na rovine alebo v náklone, čo budeš nakladať a ako veľmi budeš mať stiahnutú riť, keď budeš na 3 kolesách. Ak mu dáš závažie do TBZ, tak to bude o čosi stabilnejšie.
Inak dodá ti predajca k tomu nakladaču aj technický?
Nekukal si aj po Intertechu?

Stanley20

#515 Nový příspěvek od Stanley20 »

A ked by sa zablokoval vykiv napravy pri nakladani aby sa traktor nenaklanal az na doraz vykivu

pavolmakys

#516 Nový příspěvek od pavolmakys »

2 tony na prednom nakladaci, prepac ak ste nemali nic v zadnom zavese tak ti to neuverim. A s tou ideou, ze ked je lahky nakladac tak je tazisko inde som to akosi nepochopil. Myslim ze asi vsetky nakladace maju tazisko pred prednou napravou, takze vsetky odlahcuju zadok. Aspon ak sa bavime o klasice predných, mozno ten trebonsky to ma inak, to neviem posudit.
JA som v sobotu nakladal buk, 3m dlhe kusy, najvacsi mal priemer 60-70 a to bolo na hrane stability traktora.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

michalosss

#517 Nový příspěvek od michalosss »

Mě šlo o stabilitu co se týče možného pádu na bok... když pojedu v lese v různých náklonech...ikdyž budu mít nakladač ve spodní poloze. Jinak v zadních kolech mám na každé straně 4 talíře (https://www.google.com/search?q=z%C3%A1 ... 5WXAUpQuKM:) + naviják (cca 150-200kg). Jinak ten metal technik bych bral tady: https://sluzby.bazos.cz/inzerat/9634127 ... -ZETOR.php mám to kousek od domu, technický osvědčení k tomu dávají aspoň dle inzerátu a zdvihací síla 1300kg bohatě stačí...kubík suráku smrku má 800kg což ve dvanátce má 35cm, jinak běžně dělám 4m (20cm a víc na čepu) a 2,5m (10-20cm na čepu) což jsou v podstatě klacíky. Nakládání by bylo na rovině, akorát traktor bude tahat dřevo v různých terénech právě...proto se ptám co to bude dělat ... nemám s tím zkušenosti... nejlepší by byl ten třeboňský ale je to hrozná pálka

Franta.cz

#518 Nový příspěvek od Franta.cz »

michalosss píše: chtěl jsem nakládat v lese na vlečku a zároveň rampovat...ale po dnešním telefonátu s ředitelem výroby v třeboni nevím, ten mi řekl že traktor s normálním nakladačem hned převrátím...
To je mě zase novinka :shock:
Takže se pořád převracím, to jsem do dneška nevěděl :-/

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

DYK

#519 Nový příspěvek od DYK »

Já bych tam dělat nemohl, posral bych se strachy.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Matúš

#520 Nový příspěvek od Matúš »

Franta keby si napríklad na prvej fotke zdvihol nakladač úplne hore, tak by sa ten traktor aj trochu inak správal. A ešte k tomu si predstav, že zhodíš zozadu navijak a štít. To by bolo ešte horšie.
Ešte tazateľovi, keď budeš mať nakladač dole, traktor bude držať. Píšeš, že nakladať budeš na rovine, takže to by nemal byť problém. Prinajhoršom to rozšíriš, len ti potom nebude sedieť medzi zemiaky.

pavel sk

#521 Nový příspěvek od pavel sk »

Franta.cz: Tie fotky su pekne. Pripomina mi to tu u nas. Tiez obcas pozerame na strechy domov shora :) Inak. Tu u nas sa v lesoch velke rampovace nijak nepouzivaju na trakoroch. Chlapi maju maximalne vpredu len male rampovacky.

Franta.cz

#522 Nový příspěvek od Franta.cz »

Pavle tohle asi bude rozdíl

Obrázek

Obrázek

Obrázek

honzauta

#523 Nový příspěvek od honzauta »

Já byl zvyklý z traktorbagru na frajeřinky s radlicí a když jsem v novém traktoru s plnou lžící hlíny najel na hrbol a traktor se začal kácet na bok, tak jsem rychle procitl, hodně se orosil, nicméně jsem stihl pustit lžíci na zem a traktor zachránil od lehnutí na bok.

Od té doby už si dávám pozor. :shock:

Stanley20

#524 Nový příspěvek od Stanley20 »

Tiez us som skoro prevratil traktor z nakladacom ked som mal naklad visoko zdvihnuty rychlo som to pustil na zem ked sa naklanal traktor, ale kto stym casto pracuje tak vie ze nebude chodi po svahu z max zdvihnutym čn
A z tou ohybacko co zme prevazali tak mala vahu1700 kg

Obrázek
A tu spojka z traktora z čn
Obrázek

antipo

#525 Nový příspěvek od antipo »

Má tady někdo zkušenost z čelním nakladačem metal - technik? Potřebuji něco na Z7341 a rozhoduji se mezi tímto polským a tracliftem 140. Zpracováním a designem se mi líbí traclift ale rozdíl v ceně je 50tis. Kč a příjde mi, jestli to není zbytečné na pár balíků a pár vleček hnoje. To podvázání na tom polském mi taky příjde tak trochu ledabyle udělané. Od roku 2019 mají mít nakladače metaltechnik i osvědčení na cesty :)
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“