Nakladač do třibodového závěsu traktoru

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
antipo

Re: Nakladac do tribodoveho zavesu traktoru

#46 Nový příspěvek od antipo »

Jirko možná to taky budem někdy dělat tak se určitě nechám inspirovat podle toho tvojeho nakladače. Jé super 8) Zajímá mě kolik s tím dokážeš nastohovat balíku na sebe a co na to traktor když byl balík v horní poloze, jestli se třeba nenadzvedal předek přece už je to nějaká páka
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341

Jiřin

#47 Nový příspěvek od Jiřin »

jirka_holub píše: - hlavni jehla je z nejake tyce 4cm tluste. Trochu se ohnula. Z ceho mam tu jehlu udelat, aby vydrzela vsechno ? napada me treba nejaka poloosa z nakladaku ? Jine napady ?
Original jehla je kovana ....... u konce, ktery je prisroubovan k ramu ma pak material profil priblizne jako 8 - jestli je nekde v okoli kovar, mohl by ti to udelat.

ola

#48 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,já mám kdesi doma takovů kovanů,tak zhruba 4-5 cenťáků silnů tyčku a na senáži sa ohýbala jak nic.před tým sice roky fungovala na družstvě na vození sena a v pohodě a doma sa na seně také nikdy neohla.Jo říkal kdysi ogar,že sice neví s čeho ale,že ty poloose prý na seno používajů a celkem prý držíja.
Jak vidím ten špagát,tak já sem kdysi než sa kůpil ten vysokozdvih špekuloval také neco podobného,lámalo sa to cosi na dvakráť.Měl sem nařezaných a do sebe pošrubovaných tolik latek a v tom eště aj ten špagát že jak sem to raz hodil bokem tak už sem to do hromady nedal a šlo to zrovna do kamen.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

jirka_holub

#49 Nový příspěvek od jirka_holub »

antipo: Projektovane to mam pouze na stohovani 2 baliku na sobe a na nakladani na vlecku.Jak uz jsem napsal, tak hlavni jehla ma rozsah vysky 60cm-3m.
Prumer baliku je 120cm. Nabodnu ho v prostredku, takze druhy balik musim zvednout jehlu 120+60=180cm vysoko, ale rezerva je nutna !!, protoze konec baliku visi vzdy niz, treba i o 40cm, takze na pohodlne nastohovani dvou baliku musim zvednout 120 (balik) + 60 (balik nabodnuty v pulce)+40 ( rezerva) = 220cm. A zbyva mi jeste dalsi megarezerva 80cm :ano: .

Ted kdyz se nad tim zamyslim - viz obrazek. Tak bych mohl teoreticky dat i tri baliky do stohu, ale to jsem nezkousel. Podle teorie se ale nemuzes ridit, teren je krivy, balik nenabodnes pokazde stejne, nekdy visi jako siska. Take musime uvazovat, ze tam mam jeste 40cm dreveny rost od zeme. Takze v praxi asi tri na sebe nedam, pokud nemas rezervu tak si shodis ty spodni a to je prace k nicemu..
teorie.jpg
Jestli chces davat tri, tak pro jistotu dej delsi rameno. ( Take ho mohu prodlouzit vlozenim dalsiho dilu, nebot jsem to tak zamyslel a Ucka svarena k sobe jsou duta. )

Zvedani predku jsem nezaznamenal, vozil jsem zmokle baliky. Take jsem se toho bal, ale opravdu se to nezveda. Zavazi na predku nemam.
Naposledy upravil(a) jirka_holub dne stř čer 24, 2009 8:48 am, celkem upraveno 1 x.

jirka_holub

#50 Nový příspěvek od jirka_holub »

Nasel jsem ty original jehly, ale zatim jsem se tam nedovolal abych se zeptal na ceny:
https://www.grenekramp.cz/shop/action/c ... %be+a+mrvu

jirka_holub

#51 Nový příspěvek od jirka_holub »

ola píše:..... že ty poloose prý na seno používajů a celkem prý držíja. ....
Ok, kdybych nejakou ve srotu potkal, tak to zkusim z toho ...
ola píše:..... Jak vidím ten špagát,tak já sem kdysi než sa kůpil ten vysokozdvih špekuloval také neco podobného,lámalo sa to cosi na dvakráť.Měl sem nařezaných a do sebe pošrubovaných tolik latek a v tom eště aj ten špagát že jak sem to raz hodil bokem tak už sem to do hromady nedal a šlo to zrovna do kamen.
Nacrtni jak jsi to mel vymyslene... treba to bude zajimave..

jirka_holub

#52 Nový příspěvek od jirka_holub »

Odepsali mi s cenovou nabidkou. Tazal jsem se na jednu obycejnejsi a na jednu masivni.
Ceny jsou s DPH.

FT21 - Špice čelního nakladače 900mm zavit 22, prumer jehly 35mm 834,20
FT22152 - matice 25,60
FT1001 - pouzdro 122,60

FT36 - Špice čelního nakladače 1000mm zavitr 28 prumer jehly 42mm 1311,40
FT2815 - matice 64,30
FT1005 - pouzdro 422,50

Zatim si necham zajit chut :-/ , zas tak moc se to neohnulo :)

jirka_holub

#53 Nový příspěvek od jirka_holub »

Zde video nakladani kulatych baliku na vlecku: http://www.youtube.com/watch?v=f3m-t0FVWyk
Balik nabodavam umyslne u horniho okraje, protoze tam je to nejtvrdsi. Stred je meky a balik se pronasi.
Pozn: horni tyc jsem na stojinach presadil do nizsiho otvoru. Ma to pak mechanicky efekt, ze pri zdvihu jde spice nahoru. ( Na priste udelam horni tyc kratsi a bytelnejsi )

Jiřin

#54 Nový příspěvek od Jiřin »

8) .......... jednoduchy a ucelny. Jen si tam namaz ty cepy, at z toho nejdou takove praskave zvuky :) :)

A co na tu spojovaci tyc dat nejaky sroub-sponovak. Kdyz by se ti to nedejbuh zacalo jeste vic prohybat, tak by sis to na tom sroubu pritah a mohl by jsi pokracovat v praci a doma to pak srovnat.

jirka_holub

#55 Nový příspěvek od jirka_holub »

Tve pripominky jsou trefa presne do cerneho :friends:

- V cepech mam nouzove dany slabsi srouby nez tam patrej. Az sezenu ty spravny, tak to fest namazu vazelinou. Ale jeste predtim to musim hodne povarit. Je to zase delany ve spechu a uz hura na louku, nastesti nic nepovolilo. :co?: Varil bych to hned vic, ale svaru bylo tolik, ze mi svarecka porad vypinala na tepelnou pojistku. ( Uzivil bych svarecku kde bych mohl valit 3 elektrodou jednu za druhou cely odpoledne. To ta moje Weldy 190 nezvlada :-/ ). A jeste odesel ventilator, tak jsem moji zabavil fen a vrazil ho tam :) . Pak to snad natru a az potom vazelina.
Ty praskave zvuky jsou zejmena od cepu horni tyce na stojinach, tam je velky tah.

- Na sponovaci tyci je na jedny strane sponovak - zavit 24 delky cca 12cm, ale je uz uplne zasroubovanej, spatne jsem to vymeril. V sobotu tu horni tyc predelam na kratsi a tu trubku dam silnejsi. Pak bude stacit na druhum konci vyndat cep a muzu si ji sesroubovat na delku dle potreby.

Ahoj Jirka

PS: kdy by nekdo chtel, tak omerim rozmery - udelam planek.

dratek

#56 Nový příspěvek od dratek »

Zdravím přispěji malou zkušeností z dlouholeté praxe s balíky,nejprve se mi zdá že balíky jsou málo utažené,za další bych volil vodorovné upevnění hrotů a to nejméně 3ks. a umístěné co nejvýše pří úplně nejnižší poloze ramena aby bylo možno napichovat balík v jeho půlce a pak by jsi mohl možná naložit ještě jednu řadu navrch,možná by neškodilo ještě to rameno prodloužit,to ohýbání hrotu je dost divné protože jsme nakládaly senážové balíky se 6ti hroty které jsne měly prodlouženy jen silnostěnnou trubkou a senážní balík je váhově dost někde jinde než seno a sláma,takže zkus zapřemýšlet ,určitě se to dá hodně zdokonalit ale jinak dobrý,v jednoduchosti je síla

jirka_holub

#57 Nový příspěvek od jirka_holub »

No mas pravdu ze ty baliky nejsou nic moc. Bohuzel jsem letos zase nevidel ten stroj, ktery nam je delal. Ale na vedlejsi louce maji baliky o mnoho lepsi od jineho lisu. Ty jsou tvrde jako kamen i uprostred, sitka az ke kraji. Ty nase jsou uprostred dost mekke a jen asi 20cm po obvodu jsou tvrde. Pristi rok si pozvu jiny lis. Ty nase jsme nakonec nedali na sebe, protoze jsou ted zmokle a spatne by proschly. Ulozili jsme je do dvou dlouhych rad na rostu z tramu a az proschnou od tak je prikryjeme. ( pristi rok uz budou vsechny pod strechou, bude se delat prodlouzena strecha podel stodoly ... )
Hrot se ohyba asi prave proto, ze balik neni tvrdy a tak se casto napul sesune a tak pusobi jen na spici. Letos je uz hotovo ale na pristi rok ty hroty predelam nebo koupim ten opravdovy. Jeste zasurfuju na netu abych omrknul jak to maji jinde...
Diky za postrehy 8)

Jiřin

#58 Nový příspěvek od Jiřin »

Ja osobne na "tvrdem" baliku sena nevidim nic hezkeho. Aby se to dalo zmacknout na max. pak by muselo byt seno 100% suche jinak to zacne smrdet a kone to moc nechteji zrat. Takhle to mozna jeste trosku dycha. O vikendu jsem byl v Brne na vystavisti a zrovna tam jeden takovy balik u koni stal. Tvrdy jak kamen a kdyz jsem z nej vytahli trosku sena - uz to smrdelo.

jirka_holub

#59 Nový příspěvek od jirka_holub »

No jo, to musim jeste uvazit. Take jsem premyslel, zda by kone z toho tvrdeho baliku to seno dokazali vubec vyhryznout, je to fakt dost nalisovane. Ale na to zdvihani a ukladani na sebe to musi byt parada...

dratek

#60 Nový příspěvek od dratek »

Když seno tak kvalitní,a obzvlášt´ pro koně,lisoval jsem seno i pro koníčkáře a nikdy nikdo neřikal že tvrdé balíky nežerou,tvrdý balík z kvalitního sena se po odstranění sítě sám rozpadá po jednotlivích nábalech,pokud ho budete koulet tak se bude i krásně rozbalovat,pokud Vám někdo dělá měkké balíky za stejnou cenu tak Vás pěkně okrádá

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“