UNHZ 500

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
jano
Kontaktovat uživatele:

Re: UNHZ 500

#286 Nový příspěvek od jano »

Má to robiť vtedy, ak drapák nie je úplne prázdny, pri prázdnom ide drapák dolu hladko, bez vytrásania. Všetko je to popísané v návode, nie je to môj výmysel :)

CBS

#287 Nový příspěvek od CBS »

takže by to malo ísť nastaviť predpätím pružiny nejakého prepúšťacieho ventilu?

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#288 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

No to nevim zámky jsou přece nastavený tak jak jsou a nic jinýho s nima nejde dělat :-/ a pak je tam ten zpětnej ventil nebo co to je je to takovej 6-ti hran a v něm je takovej jakoby kulatej váleček děrovanej a ten má chod sem a tam. A pak ještě 750tka má ty přetěžovací ventily na hlavním majleru a nevím jesi by to mohlo dělat ono. Ale to skákání mě fakt štve dělá to pořád ať s prázdným nebo plným drapákem. Je to otravny to by člověk vypad málem z kabiny když na to zapomene a veme za páku nadoraz dolů... :jazyk:

Tady na fotce jsem to popsal...Nově přetěsněnej píst,novej zámek,nový přetěžovací ventily a novej ten zpětnej ventil...a stejně sem si od toho skákání příšenýho nepomohl :vztek: když spouštím výložník pomalu tak je to paráda ale jak mile vemu za páku nadoraz tak to tak skáče že bych snad zlomil rameno :smich: :( nevim co s tím už udělat a hlavně co a proč to dělá....jesi zámek :-/ nebo ten zpětnej ventil :-/ a nebo taky ty přetěžovací vetily :-/ bůh ví......

Obrázek

jano
Kontaktovat uživatele:

#289 Nový příspěvek od jano »

No mne sa to zdá nejaké divné, preťažovací ventíl UNHZ 500 nemá, ak by bol, tak by mal byť (podľa mňa)na opačnej strane. A ten vytrásací je samostatne na dne válca. Ja by som ich oba zaslepil a potom hľadal "jádro pudla". Vytrásanie ak ho nepotrebuješ, tak ho vyraď ... Ten preťažovací sa hodne podobá na ventíl čo má 500 na otoči...

bigles
Kontaktovat uživatele:

#290 Nový příspěvek od bigles »

Mám ten samí problém, dal jsem na podkop zámky a při spouštění dolů na to mskáču půl metra do vzduchu a chystám se to nějak ladit, myslím si že to je tím že rameno je dolů tlačeno vlastní váhou a prot oto cuká, napadlo mě udělat hend v holendru pístnice nějakej malej průto kaby to nechodilo volně dolů takl rychle a možná by to pomohlo, další víkend to budu zkoušet ladit tak pa knapíši jak jsem dopadl

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#291 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj a na čem ti to dělá na 750-tce nebo na 500 ? A hlavní majler ti to nedělá jenom na podkopu jo? Nebo máš na mysli právě ten hlavní majlér? No je to tak že to tlačí dolů vlastní váhou a nějak se to tam asi pere nebo nevím. Ale myslel jsem že od toho tam je ten zpětnej ventil ( takovej ten 6-ti hran) a ten by ten prutok měl zmenšit. :-/ :-/

No kdyby jsi dospěl k nějakýmu výsledku tak dej sem prosím vědět. Dík

bigles
Kontaktovat uživatele:

#292 Nový příspěvek od bigles »

mám ny mysli doma dělaný podkop, dělá my to na hlavním psít ua aji na tom co natahuje rameno stejně jako u UNHZ právě tím že jde rychleji než stíhá jít ole jtak toasi cukáá

CBS

#293 Nový příspěvek od CBS »

Ná to (vytriasa) stále, a je jedno, či je drapák plný, alebo prázdny a to nepomáha ani citlovo ovládať rozvádzač. Čudujem sa však koľko hlúpostí je na tom pieste, my tam máme iba jeden pretlakový ventil (ako je v pravo na obrázku, ten hliníkový), nie je tam ani zámok, ani nič iné :-/ Obrázek

Rosta

#294 Nový příspěvek od Rosta »

Ahoj, chci jen reagovat na to třesení na nakladačích a podkopech při spouštění dolů hlavního ramene.
Bohužel musím podotknout, že to opravdu dělá ten zámek který je namontován na pístu. Rozvaděče totiž mají spoustu typů šoupátek, respektive schémat zapojení vnitřku rozvaděče a nejhorší kombinace na to třesení je rozvaděč s uzavřeným středem a obyčejný oboustranný zámek. Pokud máme doma rozvaděč s uzavřeným středem (což je nás asi většina)musíme použít brzdící ventil.
http://www.hydroma.cz/ventily-mobilni/brzdici/
Nebo zámek prostě demontovat. Dodnes přesně nevím jak při "třesení" probíhají tlaky v zámku a rozvaděči, ale v momentě kdy zatáhnu za páčku rozvaděče a začnu tlakovat nad píst, zámek otevře prostor pod pístem (aby olej mohl téci přes rozvaděč do nádrže) a rameno začne klesat. Jenže rameno svojí vahou plus vahou břemene udělá v hadici větší průtok než jaký přitéká nad píst. Nad pístem se udělá jakoby vakuum (stačí malinko) prostě nad pístem poklesne tlak, zámek si začne "myslet" že praskla hadice a uzavře se. Ovšem já stále držím páku rozvaděče na spouštění ramene dolů, tudíž nad píst zase natlakuju olej, zámek se otevře a pořád dokola. Zvládne to i několikrát za vteřinu a někdy jsou to otřesy jak hovado.
Kdyby měl nekdo tento problém zmáknutej ať sem písne vcelku mne tohle zajímá.
Taky jsem zažil dva lidi co maj obyčejný zámky na ramenu a chodí jim to normálně. Záleží tam na spoustu parametrů..... :-/
Myslím si, že i u těch brzdících ventilů hraje velkou úlohu ten "pilotní " poměr, takže pro správnou funkci na určitým hydraulickým zařízení se zase musí namontovat ten "pravý" :-/

bigles
Kontaktovat uživatele:

#295 Nový příspěvek od bigles »

Zkoušel jsem to teda naladit, u psítnice jsem udělal malinkatý průtok a pístnice už necukala, ale pak zase začala cukat po té co jsme narazil do druhého holendu a dostla se tam vzduch, tak myslím že aji má na to trochu vliv vzduch v olejové soustavě, ale hodně má vliv to jak je v předešlím příspěvk uže rameno jde dolů rychlejác než stíhá jít olej a proto to cuká takže jediné řešešní je to uškrtit více

Zetor

#296 Nový příspěvek od Zetor »

Zdravím, mohl by mi prosím někdo, kdo má přístup ke drapáku UNHZ 500, změřit rozměry vyznačené na fotce? Dočelt jsem se, že má objem 0,22 m3, je to stejné i u UNHZ 750, neba ta má větší? Díky :)

Rozměr A - délka jednoho ramene od čepu ke kraji
Rozměr B - vzdálenost konců ramen při úplně sevřeném drapáku
Rozměr C - šířka drapáku
Rozměr D - výška od čepu po spodek
Přílohy
884974-drapak-na-nakladac-unhz-2.jpg
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

STEEL

#297 Nový příspěvek od STEEL »

ahoj , 750tka má věší pískovku než 500stovka jinak jesli budu mít čas tak ti jí zejtra oměřím
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

staník

#298 Nový příspěvek od staník »

Takže já mám na 500 rozměry: A 550 mm , B mám 1100 mm ale to není směrodatný protože mám tlamu pootevřenou :-/ C je 675 mm a rozměr D mám 620 mm.
Snad ti to pomůže.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

pepa.traktor

#299 Nový příspěvek od pepa.traktor »

já to vyrobil takhle :ano:

padlo na ní tabule 1x2 m a zbyl z ní proužek jinak jsem lopatu nakreslil a nechal nasekat a oblouk říznul rozbrusem a za jeden den vše bylo posvařený bez zubů nějak jsem se na ně ještě nedostal ale nařezaný už je mám z plného hranolu 60X20mm
Přílohy
lopata unhz 500 004.JPG
lopata unhz 500 001.JPG
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

pepa.traktor

#300 Nový příspěvek od pepa.traktor »

boční papírovou šablonu z kartonu a zbytek vyplnyne --otevřít a zavřít a jít na věc :ano:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“