Čelní nakladače
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Čelní nakladače
Nevi nekdo, kdyz mam zapnuty tlak do celniho nakladace tak mi ramena nechteji zvedat maji taky sekavy pomaly pohyb nahoru, kdyz vypnu paku tlaku do celnaka tak jdou normalne, mam nove cerpadlo a oleje taky dost, je to tim ze to cerpadlo neudahne nebo je jinde chyba? diky
- malotraktorpetr
Jozka
ano mam tam z diferaku mazda planetove a satelitove kolo
jinaks em koupil origo pistnici a bezi to an origo servo cerpadlo jen sem sundal ventyl
ano mam tam z diferaku mazda planetove a satelitove kolo
jinaks em koupil origo pistnici a bezi to an origo servo cerpadlo jen sem sundal ventyl
- malotraktorpetr
romek nene jak zaaretujes hyudraliku na celak tak ramena nepujdu nemas tlak me to tak dela jak pises a jak dam paku zpatky tak vse v poho je ti poradim dej zpatecku z celaku prumo na obal prevodovky a ne prez vyko to brzdi a pomalu pada
Kde to napojim na viko kdyz tam neni misto ne?
- malotraktorpetr
napojit kdekoliv kde si schopny dat
nekdo to dava na vyko prevodvky na kottrolni nekdo do boku a nekdo dava na vyka spodni ze udelas diru a navaris holendr dale nekdo pripojuje celaky na psodek vyka hyudraliky je tam sroub kterym v sts kontrolovaly tlaky tak odsorubujes a zenes to vlastne na primo a ne pres 2 rozvadece nekurvys vlastne ve vyku
nekdo to dava na vyko prevodvky na kottrolni nekdo do boku a nekdo dava na vyka spodni ze udelas diru a navaris holendr dale nekdo pripojuje celaky na psodek vyka hyudraliky je tam sroub kterym v sts kontrolovaly tlaky tak odsorubujes a zenes to vlastne na primo a ne pres 2 rozvadece nekurvys vlastne ve vyku
Jozka píše:Mazhor: Posilovač je stejný, problém je v řídící tyči. U traktoru bez předku má menší sklon, u traktoru s předkem je sklon daleko větší. Nevím, jak moc ti to zavazí, ale asi máš stejný problém jako jsem měl já. I když při pohledu na fotky malotraktorpetra nevidím na první pohled nic, co by tam mohlo zavazat...
malotraktorpetr: Pěkné fotky, pěkný traktor. Libí se mi, jak máš vyřešenou orstu. Ve skříni převodky řízení máš namontovanou nějakou 90° převodovku?
U malotraktorpetra je podvazani reseno trochu jinak. Ale uz jsem na to asi prisel - predni cep pistnice posilovace umisteny na konzoli traktoru je treba vytahnout a predelat na podvazani, kde pro nej maji nachystanej otvor. I presto myslim, ze se v meznich situacich bude ridici tyc o konzoli opirat - po montazi vyzkousim a uvidim.
A co dat zpatecku pred filtr hydrauliky co je umistenej na prave strane motoru u kabiny? Ten filtruje jen olej co jde ze zpetne koncovky ne?malotraktorpetr píše:romek nene jak zaaretujes hyudraliku na celak tak ramena nepujdu nemas tlak me to tak dela jak pises a jak dam paku zpatky tak vse v poho je ti poradim dej zpatecku z celaku prumo na obal prevodovky a ne prez vyko to brzdi a pomalu pada
-
Zpátečku máš na vnější hydraulice.
Nerozumim. Ten filtr je pro vnejsi (koncovky),nebo vnitrni (zvedani ramen) hydrauliku? Napadlo me dat hadici zpetneho oleje z nakladace pred nej. Za a) je tam peknej pristup a b) by se olej pred navratem do prevodovky prefiltroval.
Dat zpatecku z celaku do zpetne rychlospojky s oznacenim 0 neni dobry napad?
Dat zpatecku z celaku do zpetne rychlospojky s oznacenim 0 neni dobry napad?
- malotraktorpetr
mazhor
ja to mel dane taky na rychlo koncovky ale po nasteve v polsku sem to hned predelal a pada my to 2x rychleji mam rychlejsi ovladani tlak sem tam vydel ze spod z vyka hyudraliky kde drzi cerpadlo ale ja ho nechal na rychlo koncovce ale premyslim to tam dat
na youtobe je nekde video jak to maj
ja to mel dane taky na rychlo koncovky ale po nasteve v polsku sem to hned predelal a pada my to 2x rychleji mam rychlejsi ovladani tlak sem tam vydel ze spod z vyka hyudraliky kde drzi cerpadlo ale ja ho nechal na rychlo koncovce ale premyslim to tam dat
na youtobe je nekde video jak to maj
- malotraktorpetr
Tady jde videt jak to ma napojene
- Martin90
On musel ale zaslepit cestu z víka čerpadla rozvodovkou do rozvaděče ve víku hydrauliky, jinak by mu tudy tlak utíkal. U traktorů UŘ1 5211-... je filtrován odpad z rozvaděče regulační hydrauliky. Rychlospojka pro "volný" odpad vede společně s průsaky pomocných válců přímo do prostoru rozvodovky, zde, nebo za výše zmíněným filtrem je možno připojit odpad z rozvaděče nakladače, tím je zaručen nejmenší odpor odpadní větve.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
- malotraktorpetr
ale on taha i vlecky a sklapi a v ramenach ma stroje na pole
Tady seje ma normalne on to zastavi tim kohoutem a de mu normalne okruhy traktoru .jinak to nikdo urcite nevysvetli a proc by to blomboval to sem v zivote neslisel normalne to napojil nic vic muze to myt vliv na funkce hyudraliky ale but de celak nebo zadek ramena + na vlecku
Tady seje ma normalne on to zastavi tim kohoutem a de mu normalne okruhy traktoru .jinak to nikdo urcite nevysvetli a proc by to blomboval to sem v zivote neslisel normalne to napojil nic vic muze to myt vliv na funkce hyudraliky ale but de celak nebo zadek ramena + na vlecku
- Martin90
To nepopírám, ale pokud není využíván vnitřní ani vnější okruh, pak olej volně protéká rozvaděčem ve víku a do rozvaděče nakladače by mu nešel, nejspíš má zaaretovanou páku vnějšího okruhu, aby se tlak zastavil o nezapojenou rychlospojku.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
I kdyz jsem prehodil hadice ramena porad nechteji zvedat asi to nejde aby cerpadlo utahlo dve veci najednou