vysokozdvih do ramen traktoru- uskladnění pří odpojení (bezp
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: vysokozdvih do ramen traktoru- uskladnění pří odpojení (bezp
U zdvižky je potřeba sklon vidlí měnit. Není úplně neobvyklé, že zajíždíš nabrat nějaký materiál a i v průběhu najíždění je třeba vidlím zvedat, nebo naopak snižovat špice. Takže třetí bod by měl být hydraulický.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Budu dělat větší zdvižku do ramen a třetí bod bude samozřejmě hydraulický píst. Protože jak píše Fikejz, je třeba si náklon věže korigovat. A s pevným třetím bodem budeš vždy limitovaný.
Jinak takhle jak to máš teď je jasný, že ta věž díky té nerovnoměrnosti poměrů vzdáleností uchycení nebude ideální a v horní poloze se zkrátí tím dolejc uchyceným třetím bodem a věž půjde na kabinu traktoru. Když by Jsi ten třetí bod dal vejš, zase nedosáhnuš špičkama vidlí třeba na zem. Protože se ty poměry pák mění. Mám to tak u malotraktoru. Pak když chci třeba položit paletu na podlahu vlečky, mám vidle špičkama v luftě a paty vidlí už na podlaze vlečky. Když to předělám, je to zase opačně. Nevyhovuje to ani tak. Jenže malotraktor má jen jeden okruh hydrauliky v kterém mám výsuv desky. Byl by potřeba ještě druhý okruh pro náklon věže pístem na třetím bodu. Což nemám.
Jinak takhle jak to máš teď je jasný, že ta věž díky té nerovnoměrnosti poměrů vzdáleností uchycení nebude ideální a v horní poloze se zkrátí tím dolejc uchyceným třetím bodem a věž půjde na kabinu traktoru. Když by Jsi ten třetí bod dal vejš, zase nedosáhnuš špičkama vidlí třeba na zem. Protože se ty poměry pák mění. Mám to tak u malotraktoru. Pak když chci třeba položit paletu na podlahu vlečky, mám vidle špičkama v luftě a paty vidlí už na podlaze vlečky. Když to předělám, je to zase opačně. Nevyhovuje to ani tak. Jenže malotraktor má jen jeden okruh hydrauliky v kterém mám výsuv desky. Byl by potřeba ještě druhý okruh pro náklon věže pístem na třetím bodu. Což nemám.
Aby ti to chodilo bez naklánění, budeš muset prodloužit třetí bod aby měl ideálně délku jak ramena - začít posunutím třetího bod na vidlích co nejvíc dozadu, nějakou rezervu tam ještě máš, pokud by to porad nestacilo, tak posunovat body spodního uchycení směram k traktoru... Prostě docilit kosodélníku:
- Přílohy
-
- geo.jpg (4.81 KiB) Zobrazeno 467 x
Urob si tam hydraulicku vyhybku (elektro- olej) a šrobovaci treti bod nahrad hydraulickym najlepsie so zamkom. U vysokozdvihu je naklon a odlkon veze zakladny pohyb. Zdvyh vidiel hore, dole je ako druhy v rade co sa tyka dôležitosti. Zaklad sa je pod paletu (bremeno) presne trafit. Zdvih od zeme je uz len vec vyšky
moc díky za cenné info ;)