Desta 1622 - diskuze

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Lupa

Re: Desta 1622 - diskuze

#151 Nový příspěvek od Lupa »

Zdravím, mám dílemský zvedák z desty 1622. Je to poháněno hydrojednotkou z bulharska. Je tam pojištovák na 6 MPa a to je málo. Musím to zvednout na 10 MPa aby to zvedlo auto. Máte představu kolik vám tlakuje čerpadlo na VZV desta?

Proximák

#152 Nový příspěvek od Proximák »

Ahoj Destaři, chystám se na výměnu oleje v převodovce a rozvodovce. Chtěl bych se zeptat zkušených kolik tam padne oleje a jaký používáte? Hledal jsem návod, ale všude jsou jen katalogy ND :-/ na rozvodovce by měla být podle něj nějaká měrka, ale tu tam nemám. Místo ní je jen šroub. Taky se tam píše o nějakém odvzdušňovači. Ten tam také nemáme, jen zátka ve víku nad diferenciál. Tak kdyby to někdo oměřil a vyfotil, moc by mi to pomohlo. Díky moc :friends:

Proximák

#153 Nový příspěvek od Proximák »

Ještě bych se zeptal na pár věcí. Chtěl bych opravit brzdy. Prasátka jsou z Š1203, ty mají v autodílech to není problém. Ale co pakny? Ty jsou taky z ní a nebo tam je něco speciálního? Když sundám krytku středový matice, povolím ji a stáhnu buben, vyvalí se olej z rozvodovky ven nebo ne? Z katalogu to moc patrný není jak to tam je provedeno.
Dále by mě zajímalo jak seřizujete předvstřik? U Z4011 to šlo dobře, tam je ale ryska v okénku u spojky. U Desty nic takového není. Nevím podle čeho seřídit :-/ chtěl bych dát čerpadlo do Agromotoru na GO. Děkuju za pomoc :friends:

alesmacat

#154 Nový příspěvek od alesmacat »

zetor a liaz navzdy

Proximák

#155 Nový příspěvek od Proximák »

Díky za tip 8) DVH 1622 S tam nemají, tak jim zkusím napsat :)

Proximák

#156 Nový příspěvek od Proximák »

Tak jsem tam psal. Katalog na stránce nemají, protože na DVH1622 už moc dílů není. Prasátko 1ks 1215,- bez daně, pakna 1ks výměnný fond 607,- bez daně. Tolik za to dát nechci. Mohl by mi někdo potvrdit že ty prasátka jsou opravdu z Š1203? U nás je mají za cca 400,- s daní 1ks. Pakny bych si snad i nanýtoval sám. Nebo jít cestou nějakých jiných brzd

dvk

#157 Nový příspěvek od dvk »

Je to boj shánět díly, spíš bych šel cestou repase starého. Pakny si nech nalepit na míru, není to zas tak drahé. Prasátka se dají zrepasovat, pokud nejsou úplně fest vyžrané. Někdy stačí jen přegumičkovat, případně zaleštit, případně vzít nějakou desetinku stavitelným výstružníkem a pak zaleštit. Nesmi být samozřejmě vyrezlé fest.

Proximák

#158 Nový příspěvek od Proximák »

Děkuji za reakci. Můj prvotní záměr byl nakoupit díly a na jeden zátah to opravit. Jenže to kvůli těm paknám nepůjde. Nechal bych je tedy nalepit. A ta prasátka jsou tedy z 1203? Abych věděl jaké gumičky shánět. Přinejhorším bych fakt vzal ty za 400,- to už není zas tolik. U mě bude problém i to, že mám brzdy mastný. Jak to tam je? Můžu bez obav stáhnout buben, aniž by se vyvalil ven všechen olej? Předpokládám tam je gufero. A brzdí vám ty desty? Jestli to má cenu se s tím piplat. Kdysi jsem se na touž tady ptal. Jestli nemá pak větší cenu vynaložit úsilí na montáž jiných brzd. Napadlo mě upíchnout brzdový buben a naroubovat tam příhodný kotouč, dodělat držák třmenu a bylo by. Chtěl bych aby to brzdilo a nějakou chvíli vydrželo :)

dvk

#159 Nový příspěvek od dvk »

No brzdit mi to brzdí. Roubovat tam něco jiného je zbytečné, chce to jen opravit stávající systém. Rozdělané jsem to ale nikdy zatím neměl, takže víc bohužel neporadím.

Proximák

#160 Nový příspěvek od Proximák »

Děkuji za odpověď :friends: Pokud je schopný to fungovat, mělo by to jít opravit. Budu to muset rozebrat a podívat se v jakým stavu to vše je.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#161 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj kluci jak je to tedy s těmi brzdovými prasátky na destu 1622 (motor zetor dvou válec) Kolega taky řeší brzdy a požádal mě abych se tu zeptal vás. Má to rozdělaný tak vzal prasátko a jel do mototechny a tam žádné takové prej neměli, v něčem bylo trochu jiné ale ted nevím přesně v čem. Já myslel právě že to je stejné s tou 1203 :-/
Děkuji za info jestli to víte jaký je rozdíl a případně jestli se dají koupit někde přímo tyhle origo do té desty ;-)

pasa444

#162 Nový příspěvek od pasa444 »

myslím že jsou stejnéze š1203 https://www.amd-autodily.cz/brzdova-sou ... zadni.html taky jsem je před lety měnil 8)

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#163 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Aha tak nevím co mu tam ukazovala v té mototechně za prasátko....zjistím to od něj pořádně v čem byl problém ;-)
Dík za info

fiast1

#164 Nový příspěvek od fiast1 »

Pánové koupil jsem destu1622 dvouválec diesel a nikde jsem nenašel kolik oleje je v převodovce, měrku to nemá ani přepadový šroub.
Kde bych sehnal brzdové pakny , nebo kdo je opravuje
Dík
Josef

staník

#165 Nový příspěvek od staník »

Za ty roky co jsem s Destou zažil mi nejlíp padli Mátl + Bula z Rajhradu
https://www.matl-bula.cz/
Zkus se poptat tam a věřím že ti pomůžou.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“