Jaký VZV pro použítí v domácí dílně
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Jaký VZV pro použítí v domácí dílně?
To sice jde, ale musí se přivázat deska dolu k rámu, někam do míst, kde se rám podkládá, když chceš ještěra zvednout
Jo a s neterénním ještěrem na měkku, při přejíždění s prázdným, býval problém spíš vzadu než vepředu. Přední kola větší a širší než zadní, jde dát i dvoumontáž nebo balóny a jde si při zaboření pomoct. Ale vzadu malá kolečka, větší a širší se tam většinou nevejdou kvůli závaží a rejdu a když se zadek zabořil, tak nejlíp jeřáb.
Nic, jdu se hádat do hospody
Nic, jdu se hádat do hospody
jj, chtělo by to nějakou přípravu. V suchu, v teple na hale když není co dělat. Kdo je připraven není překvapen.
Lepší než pak běhat po pozemku s hupcukem, když jsi sám a jiná technika není k dispozici.
2tunovým Hupcukem ji stejně vytáhnout nelze. Lze jí uvázat za vršek věže a nahnout do boku, jednu stranu, podložit.
Pak druhou stranu...
Lepší než pak běhat po pozemku s hupcukem, když jsi sám a jiná technika není k dispozici.
2tunovým Hupcukem ji stejně vytáhnout nelze. Lze jí uvázat za vršek věže a nahnout do boku, jednu stranu, podložit.
Pak druhou stranu...
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Ty Bourači a štorcák hever nemáš? Už jsem asi 2x dobejval ještěrku štorcákem. No je pravda, štorcák dám odhadem do těžiště z boku. A ta vyhoda je boky z asi 8 plechu. Podložím patku kusem fošínky, spodní nos štorcáku pod boční rám ještěrky a zvednu jednu stranu, podložím kola a pak druhou stranu a podložím ji. Mám tuším 10tun a druhej štorcák 5 tun. V pohodě dávají. Ale tohle to jde dělat jak píšou kluci vpředějc, na pevnějším podkladu. Jako když jen sjedeš třeba ze spevněné plochy do hlíny, trávy.
U mě už taky docela pomohlo když jsem se hrabal na malé zahradě pohodit pod kolama štěrkem a chytlo se to a vyjel jsem a bylo to na hlíně.
U mě už taky docela pomohlo když jsem se hrabal na malé zahradě pohodit pod kolama štěrkem a chytlo se to a vyjel jsem a bylo to na hlíně.
štorcák mám, jedno z fakt neoblíbených nářadí.
Možná bych ho na tý ještěře mohl nechat natrvalo vzadu za sedačkou.
Jako přídavnou zátěž.
Možná bych ho na tý ještěře mohl nechat natrvalo vzadu za sedačkou.
Jako přídavnou zátěž.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Re: Jaký VZV pro použítí v domácí dílně
Já mám Clark 1,6 t, zdvih 6 m na malých kolečkách. Stále mám vzadu nachystaný vazák ( lano na tahání ), když zapadnu, tak vytáhnu malotraktor, dám tam plazivou rychlost, zápřáhnu VZV a sám takhle VZV vytáhnu. Když ji potřebuji potlačit, tak dám mezi závaží a přední rám malotraktoru trámek, dám tam zase plazivou rychlost, doběhnu do VZV a jedeme. Žádný problém.
Předtím byl Clark 1,2 t zdvih 3,2 m ten byl lehčí a měl i nějaký vzorek na kolečkách tak v terénu jezdil mnohem líp.
Ještě před tím dvouválcová naftová desta 1,6 t, ta měla nafukovací kola, s ní se dalo jezdit i po loukách - dělal jsem s ní stohy sena. Horší to bylo na hale, nastartoval jsem a hned celá hala vyuzená a já přidušený.
Takže nyní pohon na LPG a lano na vytažení....
Předtím byl Clark 1,2 t zdvih 3,2 m ten byl lehčí a měl i nějaký vzorek na kolečkách tak v terénu jezdil mnohem líp.
Ještě před tím dvouválcová naftová desta 1,6 t, ta měla nafukovací kola, s ní se dalo jezdit i po loukách - dělal jsem s ní stohy sena. Horší to bylo na hale, nastartoval jsem a hned celá hala vyuzená a já přidušený.
Takže nyní pohon na LPG a lano na vytažení....
Jestki máš rozpočet 200, tak si můžeš koupit vozík a k tomu v3s jeřáb.... (Jako já )
Navíc ten vozík si můžeš přehazovat jeřábem až zapadnes.
Navíc ten vozík si můžeš přehazovat jeřábem až zapadnes.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Ja len tak mimo tému - v robote čo máme elektrické 5tonky tak to sú obludy - velkosť asi ako V3S - len kratšie. Servisák chlapom ukázal ventily čo treba pritiahnuť a potom na hale vidíš vozík 5t a vezie nástroj 6200kg a ešte má zadné kolesá na zemi.
A záruka v pi. Pojištění se nevztahuje, atd.
Rozumný řešení do provozu ve fabrice.
Mimochodem to stejně hodí na operátora vozíku, pokud hmotnost nakladu překročí jmenovitou manipulačního prostředku nesmís ho použít i kdyby to měl zvednout. Pokud nevíš kolik má nesmíš zvednout. Atd.
Překročení nosnosti o 30%. Hadej kdo to obsere az se něco stane.
Mimochodem komu tím přispějete? Korejci? Fauwé?
Rozumný řešení do provozu ve fabrice.
Mimochodem to stejně hodí na operátora vozíku, pokud hmotnost nakladu překročí jmenovitou manipulačního prostředku nesmís ho použít i kdyby to měl zvednout. Pokud nevíš kolik má nesmíš zvednout. Atd.
Překročení nosnosti o 30%. Hadej kdo to obsere az se něco stane.
Mimochodem komu tím přispějete? Korejci? Fauwé?
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Robíme pre vela automobiliek - také úchyty ISOFIX robíme my a ešte jedna fabrika v amerike - a berie to celý svet.
Naposledy upravil(a) oco13 dne ned pro 04, 2022 11:44 am, celkem upraveno 1 x.
Já mám právě zpevněnou cestu (roky uježděnou) jenom k dílně, takže od vrat do dílny bych se dostal i bez dvojmontáže. Horší je, že třeba trámy nebo železo skladuju na paletách různě po zahradě, kde je v létě jenom tráva na senoseč a tam je to měkké za sucha..za deště by se mi tam Desta asi zahrabala. Navíc tam jsou ovocný stromy a i ten teleskop má pod nimi problém projet.
Takže váhám, do čeho vlastně jít....musí to jezdit po trávě, zvednou aspoň 2,2t (zatím nejtežší stroj co jsem dělal) a nesmí být moc vysoká. Je fakt, že ta terénní Desta už je asi moc velká.
Je to dilema, ale ta závislost na jiných je úplně nanic.
Takže váhám, do čeho vlastně jít....musí to jezdit po trávě, zvednou aspoň 2,2t (zatím nejtežší stroj co jsem dělal) a nesmí být moc vysoká. Je fakt, že ta terénní Desta už je asi moc velká.
Je to dilema, ale ta závislost na jiných je úplně nanic.
Aj ked je velka tak do terenu by som len terennu napr. Destu DVHM 3222. Clovek by neveril kde všade sa nou da dostat aj ked ma mensi rejd. Jazdil som s nou aj v pripravni krmiva v maštali v stiesnenych priestoroch, ked sa menili dopravniky krmiva a pod. veci. Po ceste na cestnom prevode vie docela uháňat. V terene a na poli sa nestratila pokial bola dobre obuta.
To JosefD a co se podívat informativně po menším manipulátoru, nebo kloubovém nakladači? Tady mají takového prcka manipulátor JCB. Jezdí s tím v budovách, uskladňuje koule se senem. Nebo vyhrnuje hnůj. Ale i do terénu s ním jezdí. Občas nakládá i v lese. Měli jsme ho půjčenej na zahradě na manipulaci se dřevem. Kupodivu hodně unese na vidlích, otočí se na pětníku a pro ježdění po zahradě krabí chod dobrá vychytávka, neprojezdí koleje. Navíc má to výsuvné rameno. Takže když by udělal marast, vysune rameno a zůstane stát na pevné cestě. Nebo mi s větším manipulátorem dával obráběcí stroje do dílny. Ramenem vsunul soustruh, frézku až dovnitř.
Na průchodnost terénem super věc. Pohon všech kol.
Jinak s nosností zdvižky, dřív jsem se s níma najezdil moc. Linde 10 tuna dala balíky plechu 1250 mm široké na vidlích v pohodě 12,5 tuny. Zadní kola šly po zemi. Jednou jsem vezl řezačku Cllas s ulomeným předním kolem. Sundali tu přední lištu, já z předu zajel ještěrkou a zvedl ji do vzduchu. Přivázali řezačku řetězama k ještěrce a já ji vezl ze silnice do oběktu družsrva. Zadní kola měla řezačka na zemi. Do kopce museli zapřahnout Fenda traktor do závěsu řezačky aby mi pomohl vyjet kopec. Dával jsem tu tenkrát i fotku. To byla asi nejtěžší a nejblbější věc co jsem na vidlích měl. Hrozně nestabilní věc. I když na vidlích byly gumové podložky.
Na průchodnost terénem super věc. Pohon všech kol.
Jinak s nosností zdvižky, dřív jsem se s níma najezdil moc. Linde 10 tuna dala balíky plechu 1250 mm široké na vidlích v pohodě 12,5 tuny. Zadní kola šly po zemi. Jednou jsem vezl řezačku Cllas s ulomeným předním kolem. Sundali tu přední lištu, já z předu zajel ještěrkou a zvedl ji do vzduchu. Přivázali řezačku řetězama k ještěrce a já ji vezl ze silnice do oběktu družsrva. Zadní kola měla řezačka na zemi. Do kopce museli zapřahnout Fenda traktor do závěsu řezačky aby mi pomohl vyjet kopec. Dával jsem tu tenkrát i fotku. To byla asi nejtěžší a nejblbější věc co jsem na vidlích měl. Hrozně nestabilní věc. I když na vidlích byly gumové podložky.
Bohužel, teleskop za 200tis. nekoupím ani vytažený ze dna moře. Ten je úplně mimo rozpočet. Je jasný, že je to úplně jiná liga, ale já ty stroje dělám defakto jako koníček a i tu Destu si budu muset doma obhájit. Nemůžu celý výdělek utratit za nářadí, ikdyž by se mi to líbilo.
Tak v3sku nebo Hona s hákem. A k tomu nejakyho prcka na šoupání po dílně.
I když te asi levněji vyjde dlažba nebo zpevnění míst kde jezdíš a pouze ještěrka.
Je treba si uvědomit že mašina co zvedne pres 2t bude mit sama >4t. Zvedneš 2t budes mít cca 6t na přední nápravě... Krom zaboření to můžeš i převrátit. Tolikok zatížení.
Nebo koupíš něco na co naordinujes rameno popř takové zvedací zařízení co ti bude vyhovovati.
Třeba něco takového:
Tovární vyrobek mimochodem.
Video v akcí:
https://youtu.be/Ys5ca0DUXE0
I když te asi levněji vyjde dlažba nebo zpevnění míst kde jezdíš a pouze ještěrka.
Je treba si uvědomit že mašina co zvedne pres 2t bude mit sama >4t. Zvedneš 2t budes mít cca 6t na přední nápravě... Krom zaboření to můžeš i převrátit. Tolikok zatížení.
Nebo koupíš něco na co naordinujes rameno popř takové zvedací zařízení co ti bude vyhovovati.
Třeba něco takového:
Tovární vyrobek mimochodem.
Video v akcí:
https://youtu.be/Ys5ca0DUXE0
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23