Čelní nakladače
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Čelní nakladače
Taky mám baňku na zvedací větvi, nic bordel nedělá, normálně to pruží. Nemám tam ani el. ventil, jen je připojená na téčko od hadic. Je trochu míň citlivé zvedání. Podle všeho je to origo zapojení z tracliftu
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Ta hadice se klidně může scucávat, plocha pístu na straně pístní tyče je mnohem menší, takže oleje je méně a scucávání si jeden nevšimne
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Věřím, že scucávání hadice by vyžadovalo větší sílu, než přisátí vzduchu kolem tyče.
Pokud teda originální fabrické řešení vypadá tak jednoduše, pak je možné, že nevidíme, jak vypadá šoupátko rozvaděče v nule . Asi má uzavřenou zdvižnou a tlakovou cestu a všechny dvě ostatní propojené. Opravdu by si žádný konstruktér nepustil podtlak do válce !!!!!!
Pokud teda originální fabrické řešení vypadá tak jednoduše, pak je možné, že nevidíme, jak vypadá šoupátko rozvaděče v nule . Asi má uzavřenou zdvižnou a tlakovou cestu a všechny dvě ostatní propojené. Opravdu by si žádný konstruktér nepustil podtlak do válce !!!!!!
Tome tak to čumím, že i tracklift nemá z fabriky možnost odpojení akumulátoru/ů od zbytku hydraulické soustavy.
Je to tak. Možná nějaký starší model, možná to tam někdo dodělával, já jsem třetí majitel toho nakladače, ale nepřipadá mi, že by to tam bylo nějak dobastlené.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
prečo sú niektoré rozvádzače na čelný nakladač napájané od traktora 3 hadicami a niektoré len 2 hadicami ?
Pokud teda originální fabrické řešení vypadá tak jednoduše, pak je možné, že nevidíme, jak vypadá šoupátko rozvaděče v nule . Asi má uzavřenou zdvižnou a tlakovou cestu a všechny dvě ostatní propojené - no šak to, ten poliak tam vravi niečo také, že keď nemáte rozvadzač s ...... , tak musíte prepojit tie dve hadice aby to správne fungovalo.
Pokud teda originální fabrické řešení vypadá tak jednoduše, pak je možné, že nevidíme, jak vypadá šoupátko rozvaděče v nule . Asi má uzavřenou zdvižnou a tlakovou cestu a všechny dvě ostatní propojené - no šak to, ten poliak tam vravi niečo také, že keď nemáte rozvadzač s ...... , tak musíte prepojit tie dve hadice aby to správne fungovalo.
Pokud by šoupátko mělo v neutrální poloze propojenou cestu na spouštění nakladače s odpadem, tak by pak dle mého názoru docházelo při např zvednutí traktoru nakladačem po ukončení zvedání k aspoň nějakému zpětnému poklesu hydrauliky, nicméně to se neděje. Tak nevim
Tak se někdo zkuste na ten čelák postavit, co to udělá.
ITS, celá věc stojí na tom, jestli to je řešení vzešlé od konstruktéra Turečtí konstruktéři to na traktorbagru vyřešili přímočaře: kostka, dva solenoidy, akumulátor, pojistný ventil. Stisknutí tlačítka propojí jedním solenoidem objem pod pístem s akumulátorem, druhým objem nad pístem s nádrží. Pak se na čelák nedá postavit (zatlačit dolů).
ITS, celá věc stojí na tom, jestli to je řešení vzešlé od konstruktéra Turečtí konstruktéři to na traktorbagru vyřešili přímočaře: kostka, dva solenoidy, akumulátor, pojistný ventil. Stisknutí tlačítka propojí jedním solenoidem objem pod pístem s akumulátorem, druhým objem nad pístem s nádrží. Pak se na čelák nedá postavit (zatlačit dolů).
Chobotku, pojmy "nad pístem" a "pod pístem" jsi myslím doplnil, resp. prohodil. Tedy za předpokladu že pojem "pod pístem" bereme tu část, kde je i pístní tyč. Tedy tak to aspoň beru já.
Tak jen ať tady v tom není ještě větší bordel
A postaví se na čelák myslíš co konkrétně? Zvednout na něm traktor při zapnutém tlumení? Můžu to o víkendu zkusit, ale dle mého se i v této situaci traktor zvedne
Tak jen ať tady v tom není ještě větší bordel
A postaví se na čelák myslíš co konkrétně? Zvednout na něm traktor při zapnutém tlumení? Můžu to o víkendu zkusit, ale dle mého se i v této situaci traktor zvedne
A jo. Mě nenapadlo, že to někdo bude brát jako u motoru
Jestli je ten rozváděč ve středové poloze otevřený do nádrže, pak by měl traktor zase spadnout zpátky na kola. Prostě aby se ověřilo ono „pokud by šoupátko mělo v neutrální poloze propojenou cestu na spouštění nakladače s odpadem...”
Jestli je ten rozváděč ve středové poloze otevřený do nádrže, pak by měl traktor zase spadnout zpátky na kola. Prostě aby se ověřilo ono „pokud by šoupátko mělo v neutrální poloze propojenou cestu na spouštění nakladače s odpadem...”
Můj rozvadeč, resp. Ten který standardně dodává přímo InterTech, tj. producent nakladače přímo z výroby tuto polohu do zpátečky při neutrální poloze určitě nemá, jelikož traktor na něm bez problémů při vypnutém tlumení zvednu, tlumení začínám elektrický přes el.mag. ventil pomocí tlačítka na joy a do rozvaděče na 1000% žádná další kabeláž nikam nevede, že by měla zároveň i přemostit nějakým způsobem vratku z rozvaděče ze "spodkem" pístnic. A onen el.mag. ventil spolus akumulátory je umístěn pouze na zvedací větvi hydrauliky
Co by to udělalo nic to neudělá. Nejdřív zmáčkneš akumulátor a pak se na čelák normálně postavíš.
Zas hledáte problémy kde nejsoou.
Čelák jsem montoval v roce 2007 přímo v Tracliftu a Humpolci atypická montáž. Rozvaděč mám z Jihlavanu.
Po šichtě sundávám řetězy
No fotka pěkná, ale nepoznám z ní, jak je to s tím podtlakem. Mohl bys popsat, jak je to zapojené?