Kleště na balíky
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
Kleště na balíky
Zdravím. Poraďte prosím jaké kleště na balíky mám koupit nebo co se osvědčilo. Potřebuji je na senáž budu to mít na UN 053. Jaký je rozdíl v jedno / dvou pístové?
Je mi jasný že se úchyt bude muset předělat
Je mi jasný že se úchyt bude muset předělat
Re: Kleště na balíky
Podla toho čo tu čítam , tak väčšina používa špice.
- Veteranista!
ne všichni a asi zafoliovanou senáž jsi nepropíchneš hrotami.
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
Ja len preto že som tu ešte nečítal o nikom kto má kliešte na tú foliu dosť často pozerám popri cestách a zdá sa mi to neekologické. Sieťka je podla mňa lepšia seno by malo dýchať po celú dobu. Ale ja som len laik , seno som dorábal volakedy a sušil na kôpkach a potom na povale.
Ak by som si mal vybrať ako zákazník tak určite seno vo folii by som nekúpil. (možno aj preto, že som ju volakedy sám vyrábal)
Kliešte za 1200eur a záves so špicami za 200 je tiež na zamyslenie.
Ak by som si mal vybrať ako zákazník tak určite seno vo folii by som nekúpil. (možno aj preto, že som ju volakedy sám vyrábal)
reagoval som na toto
Kliešte za 1200eur a záves so špicami za 200 je tiež na zamyslenie.
oco. oco troska po gugli senáž a seno veľký rozdiel. Prepichneš fóliu zničíš obsah
Sorry až tak vzdelaný v agrosektore nie som, volakedy sa zajacom robilo len seno
Edit: Pali - čítal som postup prípravy a problémy s tým spojené a zase by som to od nikoho nekúpil, lebo by som neveril, že to robí tak dôkladne ako sa má.
Edit: Pali - čítal som postup prípravy a problémy s tým spojené a zase by som to od nikoho nekúpil, lebo by som neveril, že to robí tak dôkladne ako sa má.
-
Jasný chlapi, potřebuju to na balíky senáže. Špice na seno/slamu to máme. U mě kleště využít na rovnání balíků senáže z balíčky na plac.
Ta ekologie při senáži asi trpí. Fůra fólie a sítě z baliků. Ale co se dá dělat.. kravám a ovcím to chutná.
Abych to upřesnil bude se jednat o balíky 125-135 cm v průměru. Desítky kusů. Né tisíce.
Ta ekologie při senáži asi trpí. Fůra fólie a sítě z baliků. Ale co se dá dělat.. kravám a ovcím to chutná.
Abych to upřesnil bude se jednat o balíky 125-135 cm v průměru. Desítky kusů. Né tisíce.
Ešte raz sa ospravedlňujem, fakt som nevedel, že aj tráva sa silážuje
ja mam nakladač hydrometal a k nemu aj od nich príslušenstvo. robia aj kliešte na balíky.
http://www.hydrometal.pl/en/product/bale-grabs/
http://www.hydrometal.pl/en/product/bale-grabs/
oco13: Senáž a siláž jsou trochu jiné pojmy. Zjednodušeně, senáž je balík zavadlé píce, který se olepí folii a nechá se tak zakonzervovaný. Když se naruší folie, balík senáže hnije a zkazí se. Proto se s balíkem musí opatrně manipulovat, aby folie zůstala celá. Na špici ho můžeš vzít, když balík otevřeš a dáš ke zkrmení. Proto je nejlepší, když se balík na baličce zabalí v místech, kde zůstane uložený. Samozřejmě, probíhají tam nějaké děje jako u siláže.
Siláž je nařezaná kukuřice, která se naveze na jámu, udusá, a zakryje plachtou. Pak se z té jámy většinou vyřezává na krmení.
Siláž je nařezaná kukuřice, která se naveze na jámu, udusá, a zakryje plachtou. Pak se z té jámy většinou vyřezává na krmení.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
-
Tak jsem rád, že jsme si vyjasnili pojmy. Jen jako vsuvku doplním, že siláž (řezaná kukuřice) se dnes kromě šlapání na jámu dává do vaků a také se da balit do balíků jako senáž. Ale to moc vidět není.
Takže zpět k tématu - kleště na balíky.
Jaký je rozdíl v jedno / dvou píst provedení? Fakt netuším..
Takže zpět k tématu - kleště na balíky.
Jaký je rozdíl v jedno / dvou píst provedení? Fakt netuším..
Mám dvoje jednopístový jedny Mandam a druhé inter-tech. Oboje Dvoupístový jsem ani nezkoušel-nějak se mě nelíbí....
-
Já furt nevím v čem jsou jiné ty dvopistove? V pohybu to být nemůže. Fakt netuším. No asi skončím u něčeho z bazose styl cena vytězí a uvidíme..
Kolegovi jsem na loni objednaval od tohohle typka https://www.bazos.cz/search.php?hledat= ... t&kitx=ano
Faktura je polska, pokud jsi platce tak je tam dph 0, doprava v cene, cca 14dnu od objednani to polak dovezl.
Nevypadaj spatne, a zža 13500 kc bych to delat nechtel ani omylem.
Jendopistove jsem mel pujcene a z tehle rady levnych bych to nechtel, takze se vzaly 2pistove.
Zatim za sebou moc nemaj, jen nalozit a slozit asi 300baliku senaze, takze s vydrzi a kvalitou neporadim.
jednopistaky ma asi za 12tis, nenbo tak nejak
Faktura je polska, pokud jsi platce tak je tam dph 0, doprava v cene, cca 14dnu od objednani to polak dovezl.
Nevypadaj spatne, a zža 13500 kc bych to delat nechtel ani omylem.
Jendopistove jsem mel pujcene a z tehle rady levnych bych to nechtel, takze se vzaly 2pistove.
Zatim za sebou moc nemaj, jen nalozit a slozit asi 300baliku senaze, takze s vydrzi a kvalitou neporadim.
jednopistaky ma asi za 12tis, nenbo tak nejak
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
Při prohlížení odkazu, který vložil Shrek, jsem zjistil, že dotyčný má v nabídce také kleště, které několik let používám, a jsem s nima naprosto spokojený - prodává je pod označením "Kleště na balíky do TUZ / EURO" za 15000,-. Akorát ty moje nemají úchyt pro trojbod, jinak jsou konstrukčně téměř stejné. Koupil jsem je kdysi na bazoši od někoho, komu přebývaly... Kromě sena a senáže v nich občas vozím haluze, vaky s obilím, atd. (tunový vak udrží bez problému).