Uprava otoče bagříku

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
ITS

Re: Uprava otoče bagříku

#16 Nový příspěvek od ITS »

Dvě pístnice jsou nejlepší. Ale nejjednodušší a také nejspolehlivější je ta jedna a uskromnit se v rozsahu otáčení.

ropo

#17 Nový příspěvek od ropo »

co to máš za stroj na kterem máš ten podkop? je to motor s trabanta, hydrauliku máš od toho elktro motoru nebo trabantu? Máme doma tak trakturek s trabanta a chci k němu dodělat hydrauliku akorat nevím jestli to ten motor zvladne.

YJ KAO

#18 Nový příspěvek od YJ KAO »

Dve piestnice sú samozrejme fajn, ale osobne vidím minimálne 3 drobné nevýhody :
1. rýchlosť otáčania ramena je o polovicu pomalšia-pretože čerpadlo dodáva stále rovnaké množstvo litrov oleja za minútu a ten sa rozdeľuje do dvoch piestov, namiesto do jedného=a teda spomaľuje chod ramena.
2. uhol otočenia ramena pri dvoch piestoch je na obidve strany rovnako obmedzovaný= pri jednom pieste si schopný na jednu stranu dotiahnuť až na 90st. uhol , na strane uloženia piestu je uhol menší o rozmer oka trčiaceho z vyoseného ukotvenia!
3. ak je dostatočne silný na otoč ramena jeden piest, načo tam dávať 2ks a tým si zvyšovať celkové náklady na stavbu stroja?

- otočenie piestom je odskúšané miliónmi výrobkov, skôr zoderiete hydročerpadlo na pohon celého hydrosystému (menil som 4x) prípadne hydromotor na otoči rampy - po 2450 motohodinách (1 x menený na predmetnom minibagri) ako piest, ktorý sústavne používam na zrýchlenie otáčania v kombinácií s hydromotorom otáčania celej rampy. pri tejto kombinácií je minibager raz tak rýchly ako sú traktorbagre. Fakt je ten že v rámci údržby tejto časti ani neviem že ho mám.
Belarus 320.4/2015

KondratAles

#19 Nový příspěvek od KondratAles »

Motor byl trabant a hydrauliku honil elektro.Ale stalo se mi ze jsem 2krat pretrhl kabel a padla rana.Nyni jsem to vyndal a dam tam spolecny motor favorita.

bastlir

#20 Nový příspěvek od bastlir »

no stary Atlas to má jak na 1pistnici + takové přepákování pro větši uhel otočení či na tu oboustranou pístnici..někde mám trošku detailnější obr. ale kde :roll: ?
něco vidět tady: http://www.unimog-community.de/phpBB3/i ... 63214.html
a prospekt té doby:
http://www.atlas-hydraulikbagger.de/Dow ... 2-1966.pdf

bastlir

#21 Nový příspěvek od bastlir »

tady je trochu to prepakovani videt u polaku:
https://sprzedajemy.pl/ladowacz-troll-t ... tur,929631

KondratAles

#22 Nový příspěvek od KondratAles »

ObrázekPodle zaslaných fotek existuje dost možností dík.Dneska jsem nad tím přemýšlel a docela dobře by mě tam vyšlo to ozubené kolo co mě zbylo.Pokud by to tak mohlo být tak bych jenom dodělal hřeben ,přivařil na pístnici a snad hotovo.

Danek
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od Danek »

Jak co nejednodušeji udělat otoč? Líbí se toto řešení přez jednu pístníci, je to velice jednoduché, ale kolik stupňů je pracovní rozsah? http://radosp.rajce.idnes.cz/Kopatko#20 ... 124002.jpg Špatně nevypadá ani toto řešení přez dvě pístnice, ale nelíbí se mi, že to zabírá tak místo dozadu. Jak dlouhé pístnice musejí být aby to šlo otáčet o 180 stupňů? http://nasetraktory.eu/forum/download/f ... &mode=view A jsou ještě nějaká jiná řešení, jak jednoduše udělat otoč?

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Bronťo »

jak už sem na začatku písal z tým jedným piestom ako je to na foto sa da dosahnut tak 150° ja sem ten bod uchtenia na časti z platnama čo drža rameno umiesnil pod tie platne tak sa docielilo jednakeho otačania na obe strany tak na max 165° ale je to jednoduche bezporuchve a presné čim viac čapou a spojou tym to viac hrka hlavne časom
z tyma dvoma piestami jak napr to ma jcb cx3 a dalšie sa da dosahnut otoču i o 190° piesty nemusa tak trčat dozadu často stačia z vysuvom tak 16-20cm na kratku paku ale mali by byt hrubšie aby to malo silu.

Danek
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od Danek »

Tak pokud by stačil výsuv 15-20 cm tak to nejsou zas takové velké pístnice. Nemá někdo tu otoč nakreslenou ? A máte na te otoči ložiska nebo stačí bronzové pouzdra nebo tam máte jenom čep, jen tak?

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od Radek01 »

Já mám na otoči dvě pístnice a ložiska tam nemám. Mám tam pouze čep většího průměru.
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

Danek
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od Danek »

Jaké pístnice máš na otoči, kolik mají výsuv? A tu otoč někde nakreslenou asi nemáš co? Nebo mohl by jsi poradit, jak na to. Musí se dodržet nějaké poměry aby se to dobře otáčelo. Ten čep má jaký průměr a máš na něm maznici?

sychrovak

#28 Nový příspěvek od sychrovak »

Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#29 Nový příspěvek od Radek01 »

Mám fórum tady v manipulační technice - stavba bagříku:

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=105
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“