čelní nakladač na malotraktor
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak na čelní nakladač na malotraktor
nejaky fotky, ale ne tak detailni by nebyly?
Zdar Ondro,
teďka jsem narazil na tvije téma, stavby nakladače.
Ono poradit, co ?? toho je velice moc. Ale určitě si ho udělej na odpřihnutí, jak to mám já.
Pokud bys chtěl něco k tomu zavolej nebo přijeď na čumendu a pokecáme.
Jara.
teďka jsem narazil na tvije téma, stavby nakladače.
Ono poradit, co ?? toho je velice moc. Ale určitě si ho udělej na odpřihnutí, jak to mám já.
Pokud bys chtěl něco k tomu zavolej nebo přijeď na čumendu a pokecáme.
Jara.
zítra nafotím
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
no puvodne jsem chtel poradit, jestli neni nejaka primo dana geometrie, ktera plati pro vsechny stroje, napr nejakej sklon ramen, atd...
odepinaci bych chtel udelat, ale jeste nevim jak, kdyz budu mit moznost, udelat rychloupinaky, tak to udelam, ale jinak to budu muset mit nejak sroubovaci ke slupicim, jeste jsem nad tim moc nepremejslel
udelal jsem si nejakou galerii, co a jak, prisel jsem na nejaky kompromisy, ktery budu muset udelat (napr. nebudu mit paralelogram - ten mozna az po nejaky predelavce) a celkove musim hlavne vymyslet proradny umisteni na traktoru, pak udelam drevenej model a pak uvidime
zatim na tom nedelam, tema jsem zalozil z dlouhy chvile z cekani na dalsi casti hydrauliky...
odepinaci bych chtel udelat, ale jeste nevim jak, kdyz budu mit moznost, udelat rychloupinaky, tak to udelam, ale jinak to budu muset mit nejak sroubovaci ke slupicim, jeste jsem nad tim moc nepremejslel
udelal jsem si nejakou galerii, co a jak, prisel jsem na nejaky kompromisy, ktery budu muset udelat (napr. nebudu mit paralelogram - ten mozna az po nejaky predelavce) a celkove musim hlavne vymyslet proradny umisteni na traktoru, pak udelam drevenej model a pak uvidime
zatim na tom nedelam, tema jsem zalozil z dlouhy chvile z cekani na dalsi casti hydrauliky...
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
3mm stena materialu by stacila? napadla me totiz myslenka vystrihat si tvar z 3jky plechu, mam moznost to naohybat a pak svarit k sobe, jako to maji velky nakladace
odhadovana hmotnost, co bych chtel, aby to zvedlo by byla max 150kg ve lzici
odhadovana hmotnost, co bych chtel, aby to zvedlo by byla max 150kg ve lzici
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic. ... 5&start=60
takhle...akorat neohnu 5tku, tak jestli by to stacilo ze 3jky?...vyslo by me to na stejny prasule, jako kupovat jekly
takhle...akorat neohnu 5tku, tak jestli by to stacilo ze 3jky?...vyslo by me to na stejny prasule, jako kupovat jekly
Ja mam ramena z jeklu 50x50x5 a podvarene plechem 4mm do krabice. Jekl děla pěkný rovný tvar a ta 4 plech to vyztuzuje ze spodu.
J.
J.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
a kolik zvedas?
u nekoho jsem tady nasel, ze rameno z 80x40x5mm jeklu vydrzelo v modelu 400kg jedno
tak prave premejslim, jestli by to z ty 3jky nebo 4ky plechu melo vydrzet tech mejch pozadovanejch 150kg ve lzici uplne v pohode...
u nekoho jsem tady nasel, ze rameno z 80x40x5mm jeklu vydrzelo v modelu 400kg jedno
tak prave premejslim, jestli by to z ty 3jky nebo 4ky plechu melo vydrzet tech mejch pozadovanejch 150kg ve lzici uplne v pohode...
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
zajímavé
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
tak od ohybani plechu upoustim a pouziju asi jekl 80x40x5 - co jsem tak orientacne pocital, tak budu potrebovat asi 4m (beru to z toho, co kdo pouzival na stavbu, na svuj traktor jsem to jeste vubec nemeril, no a to me vychazi orientacne na 700kc za zelezo na ramena, tabule stoji asi 1000,- + svareni, rezani a prace s tim...
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
tak jestli pocitam dobre, tak plna radlice vlhkyho pisku o rozmerech, co planuju, by mela vazit asi 107kg
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
zrovna mam tyhle pistnice z E512tky z nahrabovani taky a chtel jsem je pouzit, tak jsem rad, ze ti to funguje a vidim, ze je tam muzu dat, takze usetrim dalsi prasule za pistnice co pouzivas za cerpadlo? nechodi to s tema pistnicema moc rychle? maji celkem malej prumer, ale ja budu pouzivat celkem maly cerpadlo, tak mi to neva...nemel bys video? jinak to vypada pekne
Čau. Určite si myslím že z tej jokloviny to budeš mať najlepšie, keďže plánuješ matroš kupovať.
Iné by bolo keby si niečo mal doma alebo zohnal za zlomok ceny, ale kupovat plechy a pridávať si robotu,
myslím že keď sa do toho pustíš budeš hej mať dosť. Jokel 80x40x4 ti bude určite stačit, já ho mám v 5ke stene, to mne strojný konštruktéri počítali zaťaženie 400kg na jedno rameno, ale materiál už bol doma, inak by som dal tenší, a bude to aj ľahšie, ja keď odpojím celý nakladač, máme ho problém dvaja udvihnúť, váží pres 100kg.
A voziť tú váhu stále na prednej náprave nemusím.
Ta sa už pusť do práce, až vidíme dalších pomocníkov. Držím palce.
Iné by bolo keby si niečo mal doma alebo zohnal za zlomok ceny, ale kupovat plechy a pridávať si robotu,
myslím že keď sa do toho pustíš budeš hej mať dosť. Jokel 80x40x4 ti bude určite stačit, já ho mám v 5ke stene, to mne strojný konštruktéri počítali zaťaženie 400kg na jedno rameno, ale materiál už bol doma, inak by som dal tenší, a bude to aj ľahšie, ja keď odpojím celý nakladač, máme ho problém dvaja udvihnúť, váží pres 100kg.
A voziť tú váhu stále na prednej náprave nemusím.
Ta sa už pusť do práce, až vidíme dalších pomocníkov. Držím palce.