Renovace přívěsu za OA - brzdy
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Renovace přívěsu za OA - brzdy
Zdar fachmani. Mám takový drobný problém. Koupil jsem přívěs, dvouosý, bržděný. Nápravy jsou Alko, vnitřní průměr bubnu 160mm. A teď ten problém: přívěs nebrzdí, přestože jsou pakny s obložením 4mm, buben má 160 mm, bovdeny dotažený na doraz a nebrzdí a nebrzdí. Nevíte, čím by to mohlo být? Dík.
Re: Renovace přívěsu za OA - brzdy
není tam někde nastavení paken tak aby se vymetila vůle vůči bubnu?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
To jsem taky hledal (teď znovu) a nenašel jsem nic. Vypadá to přesně takhle: https://www.provleky.cz/katalog/dily-a- ... -1-naprava
jestli to vidím dobře, nahoře je matice se kterou samostav otáčí, natoč ji ručně a bude to brzdit. Zřejmě ten mechanismus automaticky nefunguje, nebo udělej fotky jak to máš ty.
ale nezapomeň předtím povolit lana ruční brzdy
Tak uz to brzdi. Chtelo to vymezit vůli paken, ale jak to bylo všechno orezlý, tak to z toho nebylo vidět, čím se otáčí. Ale teď to pro změnu zase necouvá, ale s tím dokážu žít, na STK couvání nezkoumají.
Viete niekto poradit co treba urobit aby ALKO naprava ked uz brzdi tak pri cuvani fungoval automat a nezabrzdil sa. Na knote bez problemu ale alko nejak posahany patent.
Novou plynovou vzperu do najezdovky?
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Tlmic je ok prazdny ide nalozeny iba 1m a zhodi rucnu.Knot uvolni pakne, tlmic brzdenie pri cuvani neovplivuje. Alko co ma za patent je to riesene v kolesovych jednotkach alebo ako.
je to všechno jen o nastavení lanvodu dělal sem to jenou na firemním vozíku dlooouho sem se stím trápyl než mi našli někde na internetu návd a pak už to fungovalo na poprvý jen si teď nevpomeu jak se to nastavovalo
není to uplně ono ale mělo by to pode tohohle návodu fungovat - https://www.caravan24.cz/articles.php?article_id=373