Muck Truck
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Muck Truck
Rozhodol som sa postaviť Muck Truck. V obchodoch pýtajú nekresťanské prachy za takýto motorový vozík.
Prevodovka a kolesá je z traktorovej kosačky, motor z malej kosačky.
Zatial mám zbodovaný podvozok a osadený motor.
Malo by to mať nosnosť okolo 300kg, a rýchlosť do 6km/hod.
Prevodovka a kolesá je z traktorovej kosačky, motor z malej kosačky.
Zatial mám zbodovaný podvozok a osadený motor.
Malo by to mať nosnosť okolo 300kg, a rýchlosť do 6km/hod.
Re: Muck Truck
Čau,jak to bude zatáčet?
Len to pridvihneš a odhodíš na stranu.
když to bude tak nějak vyvážený tak možna jo,nešlo by to rovnou udělat smykový?
jo jo já nevěděl o co jde.
http://www.youtube.com/watch?v=XFkh-Vt9VCM
http://www.youtube.com/watch?v=XFkh-Vt9VCM
taky by se me to hodilo
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
super projekt !
snad ta převodovka to vydrží.
snad ta převodovka to vydrží.
A diferenciál zůstane plně funkční?Na tom videu je vidět že to diferák určitě nemá.S plně funkčním difem bez půlených brzd by to nebylo asi úplně ono.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
Blbě jsem se díval,přední osa asi diferák má,zadní osa je zřejmě natvrdo a při zatáčení se musí odlehčit.Vcelku jednoduché řešení a asi funkční,tak hodně úspěchů při stavbě.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
Dnes som sa bavil s náhonom cez klinový remeň.
Malo by sa to zapínať cez tú dvojitú kladku, keď sa napne remeň.
Prevodovka ma diferenciál, tak som sa rozhodol dať dva malé kolieska
medzi prednú a zadnú nápravu.
Kedže zadné kolesá sú na jednej oske tak by to malo byť 4x4.
Ešte musím doriešiť uchytenie tých malých kolies aby sa to dalo
pripájať len keď bude treba.
Malo by sa to zapínať cez tú dvojitú kladku, keď sa napne remeň.
Prevodovka ma diferenciál, tak som sa rozhodol dať dva malé kolieska
medzi prednú a zadnú nápravu.
Kedže zadné kolesá sú na jednej oske tak by to malo byť 4x4.
Ešte musím doriešiť uchytenie tých malých kolies aby sa to dalo
pripájať len keď bude treba.
Tak se tu pridam do diskuse. Mam mini dumper cca 14 dnu odvozil uz hromady dreva. Koupil jsem ho pouzity za kulantni zidovskou cenu .
Pracant je to ohromny,takovy maly GOLEM.Vzhledem k stari a mizernemu zachazeni potrebuje polecit.Dnes bylo trochu casu,vymenil jsem olej v motoru a chtel jsem take v prevodovce.To ale bez vyndani skrine nejde... .Kdyz ze skrine misto oleje vytejkala kapalina konzistence surove ropy s primesi stribra,propadl jsem obavam a skrin jsem rozpulil.
Soudruzi v cine se s tim vubec nemazou.....poloosy visej v luftu i kdyz jsou v tele skrine pripravene domeckypro loziska. Hridele jsou ulozene jen v mosaznych pouzdrech. Jedine misto kde jsou jehlova loziska je hridel nahonu od motoru.
Diferak to ma, jak je videt na fotce.Pro informaci zadni kola se toci nezavisle na sobe, aspon umeho kusu.
Motor Honda, nekouri strtuje dobre. Jen kdyz stoji dele(2hod a vic) tak musim nekolikrat zatahnout nez dotece benzin a motor capne.
Ted musim poshanet brzdici kameny a kotouc sekundarni hridele prevodovky.
Pridam loziska na poloosy a potom golema slozim.
Navi nekdo kde sehnat veci na prevodovku (PRAHA)
Pracant je to ohromny,takovy maly GOLEM.Vzhledem k stari a mizernemu zachazeni potrebuje polecit.Dnes bylo trochu casu,vymenil jsem olej v motoru a chtel jsem take v prevodovce.To ale bez vyndani skrine nejde... .Kdyz ze skrine misto oleje vytejkala kapalina konzistence surove ropy s primesi stribra,propadl jsem obavam a skrin jsem rozpulil.
Soudruzi v cine se s tim vubec nemazou.....poloosy visej v luftu i kdyz jsou v tele skrine pripravene domeckypro loziska. Hridele jsou ulozene jen v mosaznych pouzdrech. Jedine misto kde jsou jehlova loziska je hridel nahonu od motoru.
Diferak to ma, jak je videt na fotce.Pro informaci zadni kola se toci nezavisle na sobe, aspon umeho kusu.
Motor Honda, nekouri strtuje dobre. Jen kdyz stoji dele(2hod a vic) tak musim nekolikrat zatahnout nez dotece benzin a motor capne.
Ted musim poshanet brzdici kameny a kotouc sekundarni hridele prevodovky.
Pridam loziska na poloosy a potom golema slozim.
Navi nekdo kde sehnat veci na prevodovku (PRAHA)
tam jak máš otazník u toho uložení tak já tam mám takové gumové kroužky. Jinak díky bys mohl sehnat u prodejce nd zahradní techniky
Věrný člen agresorů.com
Jde o to u kterych. Co znam v Praze, tak ti dokazi prodat jen sekacku a kdyz chces dily tak krci ramena.
Pokusim se do domecku napasovat loziska.
Jeste potrebuji koupit packu na ovladani brzdy a druhou na odjistovani korby pri vyklapeni.
Pokusim se do domecku napasovat loziska.
Jeste potrebuji koupit packu na ovladani brzdy a druhou na odjistovani korby pri vyklapeni.
to je těkné sem zvědav jak to bude fungovat