vyvážečka od bartyho
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- Barty6945
vyvážečka od bartyho
Vyvážečku jsem začal stavět v zimě 2011. Všechno začalo tím, že se mi podařilo výhodně sehnat potřebný "U" profil. Náprava ze sběráku Horal už byla doma. Ruku jsem použil "skládačku" s nakladače UNHZ 500 a 100 a to s jediného důvodu a tím byla cenová dostupnost. Hydraulická ruka má svoji vlastní nádrž na olej, kterou ale s důvodu pohonu čerpadla kardanem nepoužívám a celý okruh poháním z traktoru. Na zetoru 6945 mám silnější hydraulické čerpadlo(Zetor 70xx..). Na klanice byla použitá trubka 70x6. Nejprve jsem měl rozvadeč a sedačku umístěnou zvlášť na vlečce, ale kvůli bezpečnosti a praktičnosti při "sbíraní" dřeva po lese jsem rozvaděč umístil do 3bodu za traktor. Patky jsou ovládané každá zvlášť. Kleště jsem vyráběl v srpnu 2011, výpalky a návod na složení mě poskytnul kamarád. Drapák se rozevře max. 60cm. Ložná plocha je 3,8m. Šířka nápravy 2,3m(stejná s traktorem). Na vyvážečku se dá naložit do 5 kubíku dřeva v délkách 4m. Budu rád, jestli se Vám můj stroj líbí a rád bych slyšel nějaké rady a připomínky (a že jich je..), popřípadě rád poradím.
Re: vyvážečka od bartyho
slinki mi tecu aj jy by som chcel nieco take ale aj s pohonom
Aro 243 3,2 D
- Barty6945
no to si piš, že mám v plánu dělat hnanou někdy v budoucnu
- stavvo
pěkná práce .....jak si spokojený s otočí na té moji 500ce má strašnou vůli.
- Barty6945
Díky. mě se líbí tvůj drapák s rotatorem. To musi byt uplně o něčem jinem. Otoč má vůle jako prase, ale mam doma nový hřeben, jen ho vyměnit a jestli to bude lepší nebo ne, to se uvidí.
- stavvo
tak jestli so do toho pustíš a pomuže to tak dej vědět....při skládání je to vcelku jedno ale při nakládání to se kolikrát nemužu trefit mezi klanice ...jinak ten rotátor s kleštěma to je věc,první 2 fury jsme skusili s vidlema na hnuj a hned jsme to objednávali,protože to bylo o nervy...
Barty hodně dobrý
- Barty6945
stavvo: no to věřím, já to zkoušel drapákem na sypké hmoty co je originál a taky nic moc. Nemáš problém, že ti větší kusy kloužou z drapáku pryč? nebo máš na drapáku hydraulický zámek proti povolení kleští?Na kolik peněz celá sranda (kleště+drapák) vyjde?
- Barty6945
Teď se 2 týdny s přestávkama kvuli počasí bavíme tím, že provádíme prořezávku kolem potoku. Provádíme kácení, tahání, vyvážení i štěpkování. Jen nestiham přepínat vyvážečku nebo štěpkovač Nutno říct, že některé stromy byly v obzvlášť špatném stavu a byli sme nucení použít o plošinu. přidávám pár fotek
- stavvo
pěkný fotky ...jak si spokojen se štěpkovačem? máme ten stejnej už 6 let a nemůžu říct pul slova, zatím šlape jak má
- Barty6945
Ale celkem jsem sopkojeny, až na to že mi semtam praskne nějaký plech, naposled to byla směrová klapka na výfuku. Jinak pro moje podmínky optimálni. To spíš vyvážečka mě zlobí, respektive ruka.
- Barty6945
Zima je v plném proudu, tak jsem začal s plánovanou přestavbou vyvážečky. Zatím mám hotové předělání oje do agroháku, ještě bude všechno vyztuženu a dosvařováno. Dále by měla přijít na řadu ruka. Jedná se o HR 2500, musím ji však upravit. Piště svoje připomínky, dokud se dá ještě popřípadě něco předělat. díky
http://barty6945.rajce.idnes.cz/Prestavba_vyvazecky/
http://barty6945.rajce.idnes.cz/Prestavba_vyvazecky/
Ahoj ja bych mel mozna pripominku k tomu oku. Nezda se mi, ze by to bylo oko do agrohaku. Zkus jestli s nim jde kroutit vsemi smery kolem haku. Protoze jestli ne, tak neco praskne az pojedes pres první hrb. Mam taky karu s rukou(taky HR2502) do agrohaku a to oko je trochu jine. Je takovy zakulaceny. To tvoje vypada, ze je spis do horniho zavesu. Jinak hodne zdaru pri stavbe.
Nehaň, ukaž lepší.
Meum est propositum in taverna mori.
Meum est propositum in taverna mori.
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
proc to predelavas do haku? budu stavet vlecku a nevim co je lepsi do haku, nebo klasicky do zavesu.
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
- Barty6945
Tomas50: zkoušel jsem, je těsnější, ale jde, určitě si to sedne