Prosím pěkně, můžete mi někdo vysvětlit, jak tyto vleky legálně provozovat s traktory UŘ1? Mě to totiž moc jasný není a navíc každý výrobce má v TP ohledně brzd napsáno něco jiného. Vždy to však jsou jednookruhové. UŘ1 je taky jen jednookruhová a podle zákona ani jiná být nemůže. Taky bych se rád dozvěděl, pro koho tyto návěsy jsou vlastně určený, když UŘ1 má jen jednu přípojku na vzduch. Dvěstě koňák přece nebude za sebou takovou slupku tahat, to je jak za autem vozík PAV. Tak kdyby jste v tom měl někdo jasno a poradil co a jak s tím byl bych rád.
Jo a ještě pro představu, jeden výrobce a i prodejce má v TP napsáno v kolonce brzdy "vzduchové" nic víc. Tady bych si troufl vydedukovat, že oddělat tu jednu hadici, dát tam špunt a je po problému a to i na STK o což mi jde, protože koupit návěs kvůli legislativě a pak být sankcionován PČR při každé kontrole a po čtyřech letech neprojít na STK, není přece řešení.
Jednoosé traktorové návěsy dvouhadicové do 6t celkové
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Jednoosé traktorové návěsy dvouhadicové do 6t celkové
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Re: Jednoosé traktorové návěsy dvouhadicové do 6t celkové
Jaké jsou současné předpisy na používání přívěsů s 2ma okruhama to netuším ale z vl.zkušenosti z let do r. 1989 jsem běžně tahal autovleky se zapojeným jen 1 okruhem(jak píšeš traktory ani další okruh neměly) a nikdy nic policajti neříkaly,jo ted´ je jiná doba a co bylo už nemusí platit,asi by to chtělo poradu s úředníkem a popřípadě poslat na TK něco co 2 okruhy má,protože nevím zda li by dodatečně namontovaný plnící okruh zase nebyl zásahem do konstrukce traktoru
To je to! Dodatečně namontovaný plnící okruh je zásah do konstrukce traktoru. Někteří výrobci říkají to je jednoduché jednu hadici odděláte díru zaslepíte a je to! Když to od nich chce člověk písemně najednou je problém. Dneska se klečí nad všema vytypovanejma dodavatelama s otázkou, jak připojit a legálně provozovat Váš jednoosý návěs xy s traktorem Zetor UŘ1. Tak uvidíme.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Traktor s jednohadicovým vzduchovým systemem může tahat dvouhadicový přívěs. Zapojuje se na traktor plnící (obvykle červená koncovka) a ovládací hadice se nepřipojuje. Brzdy fungují normálně, akorát po dobu brždění není doplňován vzduchem vzduchojem přívěsu z tažné jednotky. Jednohadicovým systémem vždy zabrzdíš dvouhadicový. Obráceně to nejde.