sklopná vlečka
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: sklopná vlečka
tam to můžeš udělat stejně, ale pozor na dráhu maileru při sklápění, stačil by třeba jen plocháč nemusí to být zrovna účko
kdo si hraje nezlobí
zdravím Vás kolegové, udělal jsemna vlečce pár výztuh. 1. výstuha na bocích ři vyklápění do stran, 2. zvedání majlerem - výstuha proti nápravě, 3. při sklápění dozadu - výztuha proti nápravě.
Bude mi toto zhotovení stačit, nebo je třeba dalších výztuh? Díky
odkaz http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/upra ... 200816.jpg
Bude mi toto zhotovení stačit, nebo je třeba dalších výztuh? Díky
odkaz http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/upra ... 200816.jpg
Pozdravujem
Neviem či robím dobre že píšem do tohto vlákna, či som si nemal založiť nové... áno - nie) Ale...
Potrebujem si urobiť vlečku 2-kolku, chcel by som to sklápať na tri strany. Rozmer ložnej plochy bude cca 3.3 x 1,8 m, nápravu plánujem použiť z 5 alebo 7 tonovej vlečky. Budem to ťahať zetorom 6911 a chcem aby to uviezlo 3 - 4 tony. Mám nejaké nejasnosti preto by som chcel požiadať o radu.
Najprv základ:
1. od čoho začať? Je lepšie keď najprv vyrobím vrchnú (výklopnú) časť a potom budem riešiť podvozok, alebo začať zo spodku? Ako sa mi budú lepšie dimenzovať rozmery?
2. aký materiál na čo použiť a akej hrúbky? (účko, jaklovinu, Ičko???) Pozeral som na viaceré výtvory na tomto fóre tak základnú inšpiráciu mám ale podľa vašich príspevkov si myslím že každý robil z materiálov aké mal po ruke. Ja zatiaľ nemám nič, všetko budem kupovať tak mi to je jedno či to bude účko, jaklovina, Ičko... len aby to bolo pevné
3. nemáte niekto nákres podobnej vlečky?
4. ako ste riešili zadný pánt na vyklápanie na tri strany? nemáte foto detailu, poprípade nákres?
Neviem či robím dobre že píšem do tohto vlákna, či som si nemal založiť nové... áno - nie) Ale...
Potrebujem si urobiť vlečku 2-kolku, chcel by som to sklápať na tri strany. Rozmer ložnej plochy bude cca 3.3 x 1,8 m, nápravu plánujem použiť z 5 alebo 7 tonovej vlečky. Budem to ťahať zetorom 6911 a chcem aby to uviezlo 3 - 4 tony. Mám nejaké nejasnosti preto by som chcel požiadať o radu.
Najprv základ:
1. od čoho začať? Je lepšie keď najprv vyrobím vrchnú (výklopnú) časť a potom budem riešiť podvozok, alebo začať zo spodku? Ako sa mi budú lepšie dimenzovať rozmery?
2. aký materiál na čo použiť a akej hrúbky? (účko, jaklovinu, Ičko???) Pozeral som na viaceré výtvory na tomto fóre tak základnú inšpiráciu mám ale podľa vašich príspevkov si myslím že každý robil z materiálov aké mal po ruke. Ja zatiaľ nemám nič, všetko budem kupovať tak mi to je jedno či to bude účko, jaklovina, Ičko... len aby to bolo pevné
3. nemáte niekto nákres podobnej vlečky?
4. ako ste riešili zadný pánt na vyklápanie na tri strany? nemáte foto detailu, poprípade nákres?
ZAČÍNAL BYCH OD SPODNÍHO RÁMU, KORBU AŽ POTOM, MÁM RÁM Z JEKLU. MÁM TROCHU VĚTŠÍ KORBU 1,9x4 m
MRKNI DO SZ
MRKNI DO SZ
kdo si hraje nezlobí
Pridá sa ešte niekto so svojimi skúsenosťami so stavby vlečky ?
Zdravím
Poradí niekto z čoho robiť šasy? Učko? Ičko? Jaklovinu? A akú hrúbku? Nájdem niekde informácie o pevnosti týchto materiálov na ohyb?
Poradí niekto z čoho robiť šasy? Učko? Ičko? Jaklovinu? A akú hrúbku? Nájdem niekde informácie o pevnosti týchto materiálov na ohyb?
Pepo už jsi vyztužil tu oj? jinak ty výztuhy by mohly stačit, jen to možná ještě natáhni dopředu, nemusí to být nutně účko stačí třeba jekl 60X40, těma 60na svislo pak už to nemůže nic udělat
juro, něco mámo jsem poslal
juro, něco mámo jsem poslal
kdo si hraje nezlobí
To: Juraj_K
Sasy sa robia bud zo stavebneho ucka, ktore skor zozenies, alebo z ohybaneho ucka, cim vyssie tym vacsia odolnost na ohyb.
Najlepsie je ich urobit z 120 ucka a samozrejme predimenzovat, najma zadnu cast, aby sa ti pri vyklapani sasy neohli. Ja mam sasy urobene z 100 ucka ale zadnu cast mam urobenu tak ze k 100 ucku mam zo spodu este dalsie take ucko-cize 200. Icko vobec neodporucam, kvoli kruteniu do vrtule. Rohy by bolo dobre predimenz. trojuholnikmy(dufam ze ma chapes) , osobne som videl ako dvom ludom na vleckach tie zvary v rohoch praskali. Oje- dva 100 ucka zvarit dokopy.
Na korbu by som ti odporucil jokel 100x60x3.
Sasy sa robia bud zo stavebneho ucka, ktore skor zozenies, alebo z ohybaneho ucka, cim vyssie tym vacsia odolnost na ohyb.
Najlepsie je ich urobit z 120 ucka a samozrejme predimenzovat, najma zadnu cast, aby sa ti pri vyklapani sasy neohli. Ja mam sasy urobene z 100 ucka ale zadnu cast mam urobenu tak ze k 100 ucku mam zo spodu este dalsie take ucko-cize 200. Icko vobec neodporucam, kvoli kruteniu do vrtule. Rohy by bolo dobre predimenz. trojuholnikmy(dufam ze ma chapes) , osobne som videl ako dvom ludom na vleckach tie zvary v rohoch praskali. Oje- dva 100 ucka zvarit dokopy.
Na korbu by som ti odporucil jokel 100x60x3.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
To: jafi
Ďakujem
Čo sa týka materiálu tak použité profily sa ťažko zháňajú a navyše sú v konečnom súčte drahé. Nový hutný materiál zoženiem dá sa povedať že všetko čo existuje len si potrebujem správne vybrať. Tiež som premýšľal nad učkom 120 x 60. Dnes mi kamarát navrhol túto variantu - jaklovinou 120 x 60 x 4 (dĺžka napr. 350 cm) a do toho vsunúť 110 x 50 x 4 (dĺžka napr. 200 cm), že by to takto malo byť pevné a zároveň pružné. Čo sa vám pozdáva viacej?
Na rohy budem dávať trojuholníky tak ako píšeš. Ale čo nechápem prečo doporučuješ predimenzovať zadnú časť? Čo hrozí? Za akých okolností a ktorým smerom tam prebiehajú tlaky? Som myslel že najsilnejšie by to malo byť nad nápravou, či nie?
Ďakujem
Čo sa týka materiálu tak použité profily sa ťažko zháňajú a navyše sú v konečnom súčte drahé. Nový hutný materiál zoženiem dá sa povedať že všetko čo existuje len si potrebujem správne vybrať. Tiež som premýšľal nad učkom 120 x 60. Dnes mi kamarát navrhol túto variantu - jaklovinou 120 x 60 x 4 (dĺžka napr. 350 cm) a do toho vsunúť 110 x 50 x 4 (dĺžka napr. 200 cm), že by to takto malo byť pevné a zároveň pružné. Čo sa vám pozdáva viacej?
Na rohy budem dávať trojuholníky tak ako píšeš. Ale čo nechápem prečo doporučuješ predimenzovať zadnú časť? Čo hrozí? Za akých okolností a ktorým smerom tam prebiehajú tlaky? Som myslel že najsilnejšie by to malo byť nad nápravou, či nie?
jakle maju vo vnutri zvar takze tam ti tam ten mensi jakel nevojde, kup bud U100 pripadne 120, ale 100 musi stacit ,takze rychlo zabudni na to vkladanie je to somarina na entu
no ak mas korbu spustenu tak zatazujes napravu, ale pri vyklapani to uz tak nie je, zalezi ako mas umoestnene panty, ale zatazuje sa viac zadok
no ak mas korbu spustenu tak zatazujes napravu, ale pri vyklapani to uz tak nie je, zalezi ako mas umoestnene panty, ale zatazuje sa viac zadok
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Poslal som ti spravu Juraj_K aj s fotkami,
U nas sa stalo jednemu ze mal zadok predimenzovany ale neotvorilo sa mu celo a sasy mu ohlo
U nas sa stalo jednemu ze mal zadok predimenzovany ale neotvorilo sa mu celo a sasy mu ohlo
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Pre predstavu....ložná plocha 1,7x3m , výška bočnic 0,4m, to je objem 2m kubické. Ked tu vlecku naložím makadamom tak náklad má 3,6 tony, vozil som aj take velké betóny že ich UNC nemohlo nalozit, a kopu inych tažkých vecí a rám aj korba je OK. Najslabšou časťou sú gumy Ale budem menit nápravu
juj tak tie kolieska musia plakat uz pri 2 tonach
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
ja mam sasy riesene takto, aj ked tu hlavnu zadnu cast nevidno, dva 100 ucka dokopy
korba ma rozmery 4 m x 1,9
Pneu 10- 15,3 18 platnove
korba ma rozmery 4 m x 1,9
Pneu 10- 15,3 18 platnove
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Peny - 2,5 Tony to vozilo bežne + samotná hmotnost vlecky asi 750 az 800 kg odhadom. Preto dralo aj gumy, a preto idem menit napravu, len nie je čas. A vlečku už nepoužívam, už nemám čo voziť, ale nápravu vymením, lebo je dosť vysoko ložna plocha cca 110cm +40cm bočnice...je to vysoko nakladat no....