VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Lesák88
- Kontaktovat uživatele:
Re: Strejcova vyvažečka
Já proti té ceně nic nemám, dost se mi líbila ale vypadá to že budu mít tolik vyvážení a vození (ťuk ťuk) že se mi vyplatí sériovka...
-
taky se přidám do diskuse, vlastně se chci zeptat kde by se dal sehnat rotátor s kleštěma i když kleště vyrobit by asi nebyl problém.
mám taky v plánu vyvážečku z 500 nakladače a na podvozek jsem myslel šasí z avie - jen si nejsem jistý jestli by to vydržel, napadlo mě i - je to asi nesmysl - že bych tam nechal diferák s kardanama, přidal nějakou převodovku, vlastně by mohla zůstat i originál, na to napasovat vývod na náhon a v případě zapadnutí je každý kolo který hrabe dobrý,navíc mám traktor bez předku.
problém by byl asi s životností toho kardanu, je celkem nízko nad zemí což do lesa není dobrý a taky sladit rychlost otáčení kol, aby se to nepralo s traktorem.
mám taky v plánu vyvážečku z 500 nakladače a na podvozek jsem myslel šasí z avie - jen si nejsem jistý jestli by to vydržel, napadlo mě i - je to asi nesmysl - že bych tam nechal diferák s kardanama, přidal nějakou převodovku, vlastně by mohla zůstat i originál, na to napasovat vývod na náhon a v případě zapadnutí je každý kolo který hrabe dobrý,navíc mám traktor bez předku.
problém by byl asi s životností toho kardanu, je celkem nízko nad zemí což do lesa není dobrý a taky sladit rychlost otáčení kol, aby se to nepralo s traktorem.
takhle jsem to měl z V3S A stejně tak to budu dělat z IFY agro.
http://www.youtube.com/user/PeetanP#p/u/2/OPnwiPSF1nk
Kde sehnat kleště s rotátorem taky řeším. Kleště mám, ale velké. Jinak rotátor 4t PALMS 19 500 a kleště okolo 15tis a to nedám.
http://www.youtube.com/user/PeetanP#p/u/2/OPnwiPSF1nk
Kde sehnat kleště s rotátorem taky řeším. Kleště mám, ale velké. Jinak rotátor 4t PALMS 19 500 a kleště okolo 15tis a to nedám.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
-
tak to je paráda - všechna čest.
jak jsi měl řešenej pohon kol na vyvážečce, z videa to není vidět - jde to z náhonu, nebo nějak olejem
jak jsi měl řešenej pohon kol na vyvážečce, z videa to není vidět - jde to z náhonu, nebo nějak olejem
náhon a dvě převodovky. 4 totožné rychlosti s traktorem včetně zpátečky.
Rotátor mi tady chlap nabízel Baltrotors 3t za 13000 s DPH, kleště nabízí myslím agrotechnika Vaněk ale za dost nechutné cenydoca píše:taky se přidám do diskuse, vlastně se chci zeptat kde by se dal sehnat rotátor s kleštěma i když kleště vyrobit by asi nebyl problém.
4tuna za 19 500 bez dph. Ale za slušný ceny jsem viděl na bazosi teď...
- super 50 sk
a kolko stojii taka seriovka s hnanou napravou ta peetanova z v3s je bomba a nieco take seriove musi stat majlantLesák88 píše:Já proti té ceně nic nemám, dost se mi líbila ale vypadá to že budu mít tolik vyvážení a vození (ťuk ťuk) že se mi vyplatí sériovka...
Ahoj,potřebuju radu než něco začnu.
Jakou vahou můžu tlačit na spodní závěs u Supru???U auta mám 60 kg u bržděnýho jednoosého vleku.Jenže já na odvoz dřeva chci nápravu trochu vrazit dozadu,aby mi to tlačilo na zadek supra a neměl strach když povezu něco delšího že mě to bude nadlechčovat???
Nebo horní závěs snese víc???Váhu počítám max do 3,5 tuny
Jak stím??? obrázek je jen pro představu.Ložná plocha bude 4m? + oj.cca 1m a nápravu dát ???
Děkuju.
Jakou vahou můžu tlačit na spodní závěs u Supru???U auta mám 60 kg u bržděnýho jednoosého vleku.Jenže já na odvoz dřeva chci nápravu trochu vrazit dozadu,aby mi to tlačilo na zadek supra a neměl strach když povezu něco delšího že mě to bude nadlechčovat???
Nebo horní závěs snese víc???Váhu počítám max do 3,5 tuny
Jak stím??? obrázek je jen pro představu.Ložná plocha bude 4m? + oj.cca 1m a nápravu dát ???
Děkuju.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
- zetor tomas
- Kontaktovat uživatele:
Kolik kg ti neřeknu, ale já jsem tahal se Suprem ve spodním závěsu tuhle bečku na vodu. Objem je 4,5 m3. Ted to tahám s 5511 a zatím drží Takže nějaká váha to je, tak by to snad vydržet mělo.
Zetor 5945 a Zetor 6711
-
- Kontaktovat uživatele:
My jsme ve spodním závěsu u supra tahli narvanou Ru 5 hnoja nevim kolik továžilo ale byl to mastnej hnuj takže nic lehkýho potom ještě lis na hranatý balíky ten není tak těžkej v horním závěsu taháme 10 tu nněkdy aji víc ale nevim teda jestli spodní nebo horní vydrží více
no podla mna je horny mocnejsi ale tu vlecku by v klude udrzal aj spodny zaves ja taham na supri podobnu a zatial v poho
Zetor crystal 8011, 2xZetor 50 super + kopec veci k nim co furt vsade zavadzaju
Taky myslím že horní vydrží víc. Párkrát jsem v něm táhl i vyvažečku na který bylo cca 8 tun. Supr šel pomalu na zadní, ale závěs držel. Spodní liště bych tak nevěřil, je to jen plocháček. Tam stačilo dát UNHZ 500 a už se to prohýbalo jak luk.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale já si myslímžekdyž dá spodní závěs zajede někde do blatíčka trochu mu to oje od vlečky sedne do blataauž to pude o něco tíž a třeba aji nevyjede ale jako toje malo kdy
Dík za názory,tak dám do horního a dle prvního fota se snad bát nemusím,když nápravu dám za střed,ono někdy když táhnu kangem vlek těch 1300 kg tak z kopce na sněhu se bojím,že to houpne a u supru jsem už taky jel jak na sáních s kamenem z kopce na blátě/bohužel nebržděnej/.Bojím se vloni se kousek odnás zabil mladík se dřevem,jak jsem zmiňoval v černý kronice.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D