VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lesák88
Kontaktovat uživatele:

Re: Strejcova vyvažečka

#91 Nový příspěvek od Lesák88 »

Já proti té ceně nic nemám, dost se mi líbila ale vypadá to že budu mít tolik vyvážení a vození (ťuk ťuk) že se mi vyplatí sériovka...

doca

#92 Nový příspěvek od doca »

taky se přidám do diskuse, vlastně se chci zeptat kde by se dal sehnat rotátor s kleštěma i když kleště vyrobit by asi nebyl problém.
mám taky v plánu vyvážečku z 500 nakladače a na podvozek jsem myslel šasí z avie - jen si nejsem jistý jestli by to vydržel, napadlo mě i - je to asi nesmysl - že bych tam nechal diferák s kardanama, přidal nějakou převodovku, vlastně by mohla zůstat i originál, na to napasovat vývod na náhon a v případě zapadnutí je každý kolo který hrabe dobrý,navíc mám traktor bez předku.
problém by byl asi s životností toho kardanu, je celkem nízko nad zemí což do lesa není dobrý a taky sladit rychlost otáčení kol, aby se to nepralo s traktorem.

Peetan

#93 Nový příspěvek od Peetan »

takhle jsem to měl z V3S 8) A stejně tak to budu dělat z IFY agro.
http://www.youtube.com/user/PeetanP#p/u/2/OPnwiPSF1nk

Kde sehnat kleště s rotátorem taky řeším. Kleště mám, ale velké. Jinak rotátor 4t PALMS 19 500 a kleště okolo 15tis a to nedám.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

doca

#94 Nový příspěvek od doca »

tak to je paráda - všechna čest.
jak jsi měl řešenej pohon kol na vyvážečce, z videa to není vidět - jde to z náhonu, nebo nějak olejem

Peetan

#95 Nový příspěvek od Peetan »

náhon a dvě převodovky. 4 totožné rychlosti s traktorem včetně zpátečky.

Zdeněk B.

#96 Nový příspěvek od Zdeněk B. »

doca píše:taky se přidám do diskuse, vlastně se chci zeptat kde by se dal sehnat rotátor s kleštěma i když kleště vyrobit by asi nebyl problém.
mám taky v plánu vyvážečku z 500 nakladače a na podvozek jsem myslel šasí z avie - jen si nejsem jistý jestli by to vydržel, napadlo mě i - je to asi nesmysl - že bych tam nechal diferák s kardanama, přidal nějakou převodovku, vlastně by mohla zůstat i originál, na to napasovat vývod na náhon a v případě zapadnutí je každý kolo který hrabe dobrý,navíc mám traktor bez předku.
problém by byl asi s životností toho kardanu, je celkem nízko nad zemí což do lesa není dobrý a taky sladit rychlost otáčení kol, aby se to nepralo s traktorem.
Rotátor mi tady chlap nabízel Baltrotors 3t za 13000 s DPH, kleště nabízí myslím agrotechnika Vaněk ale za dost nechutné ceny

Peetan

#97 Nový příspěvek od Peetan »

4tuna za 19 500 bez dph. Ale za slušný ceny jsem viděl na bazosi teď... 8)

super 50 sk

#98 Nový příspěvek od super 50 sk »

Lesák88 píše:Já proti té ceně nic nemám, dost se mi líbila ale vypadá to že budu mít tolik vyvážení a vození (ťuk ťuk) že se mi vyplatí sériovka...
a kolko stojii taka seriovka s hnanou napravou ta peetanova z v3s je bomba a nieco take seriove musi stat majlant

sychrovak

#99 Nový příspěvek od sychrovak »

Ahoj,potřebuju radu než něco začnu.
Jakou vahou můžu tlačit na spodní závěs u Supru???U auta mám 60 kg u bržděnýho jednoosého vleku.Jenže já na odvoz dřeva chci nápravu trochu vrazit dozadu,aby mi to tlačilo na zadek supra a neměl strach když povezu něco delšího že mě to bude nadlechčovat??? :-/
Nebo horní závěs snese víc???Váhu počítám max do 3,5 tuny
Jak stím???
kara-za-traktor-2.jpg
obrázek je jen pro představu.Ložná plocha bude 4m? + oj.cca 1m a nápravu dát ???

Děkuju. :friends:
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

zetor tomas
Kontaktovat uživatele:

#100 Nový příspěvek od zetor tomas »

Kolik kg ti neřeknu, ale já jsem tahal se Suprem ve spodním závěsu tuhle bečku na vodu. Objem je 4,5 m3. Ted to tahám s 5511 a zatím drží :-/ Takže nějaká váha to je, tak by to snad vydržet mělo. :)
Přílohy
PC120002 [1600x1200].JPG
Zetor 5945 a Zetor 6711

bigles
Kontaktovat uživatele:

#101 Nový příspěvek od bigles »

My jsme ve spodním závěsu u supra tahli narvanou Ru 5 hnoja nevim kolik továžilo ale byl to mastnej hnuj takže nic lehkýho potom ještě lis na hranatý balíky ten není tak těžkej v horním závěsu taháme 10 tu nněkdy aji víc ale nevim teda jestli spodní nebo horní vydrží více :)

zts18345

#102 Nový příspěvek od zts18345 »

no podla mna je horny mocnejsi ale tu vlecku by v klude udrzal aj spodny zaves ja taham na supri podobnu a zatial v poho
Zetor crystal 8011, 2xZetor 50 super + kopec veci k nim co furt vsade zavadzaju

Peetan

#103 Nový příspěvek od Peetan »

Taky myslím že horní vydrží víc. Párkrát jsem v něm táhl i vyvažečku na který bylo cca 8 tun. Supr šel pomalu na zadní, ale závěs držel. Spodní liště bych tak nevěřil, je to jen plocháček. Tam stačilo dát UNHZ 500 a už se to prohýbalo jak luk.

bigles
Kontaktovat uživatele:

#104 Nový příspěvek od bigles »

Ale já si myslímžekdyž dá spodní závěs zajede někde do blatíčka trochu mu to oje od vlečky sedne do blataauž to pude o něco tíž a třeba aji nevyjede ale jako toje malo kdy

sychrovak

#105 Nový příspěvek od sychrovak »

Dík za názory,tak dám do horního a dle prvního fota se snad bát nemusím,když nápravu dám za střed,ono někdy když táhnu kangem vlek těch 1300 kg tak z kopce na sněhu se bojím,že to houpne a u supru jsem už taky jel jak na sáních s kamenem z kopce na blátě/bohužel nebržděnej/.Bojím se vloni se kousek odnás zabil mladík se dřevem,jak jsem zmiňoval v černý kronice.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“