VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
husqvarna450

Re: VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

#811 Nový příspěvek od husqvarna450 »

Na foto vidím pevné oko. A prídi predvediem ti tu super jazdu to sa s 5 tonou neda porovnať.A už ti vyskočil agrohák z tých dvoch kameňov čo ho držia mne uz ano.. Za dalšie ostaneš visieť na kmeni.. Robiť vyvážačku do agroháku je nezmysel.

Barty6945

#812 Nový příspěvek od Barty6945 »

Vyvážečku jedině do agroháku, ale je pravda že agrohák u Zetoru dost blbě snáší rázy při natáčení oje. Na pařezy si musí řidič dávat pozor, to mě se ještě nestalo, abych zůstal viset a to vyvážím od pařezu skoro pořád, někdy si pařez zařežu sám, ale co mi dělají dřevorubci, tak většinou mají nízké pařezy. Další věc pokud máš přídavné čerpadlo, take by to snad do horního závěsu ani šikovně nešlo.

Tech

#813 Nový příspěvek od Tech »

Já agrohák na Majoroj nepoužívám, pro moje učely je lepší silný spodní závěs. Ale mám ho ve stejném místě co origo agrohák takže se to chová stejně. A ano, na Crystaloj mi oko horem už vylítlo, tak se vyvařilo a ok. Kam jinam bys to chtěl zapřádnout ? Do horního závěsu, který je dělaný na čtyřkolák a na svislé zatížení není vůbec stavěný ?

Steve01

#814 Nový příspěvek od Steve01 »

Oko na fotce vypadá otočné (lesti tak aj funguje by musel potvrdit majitel). Zavěšení do agroháku je určitě lepší. Čím výš je těžiště, tím větší je pravděpodobnost, že návěs traktor v zatáčce z kopca "nepodtrhne", ale převrátí. Navíc na agrohák jde zavěsit určitě větší váha - je primárně určený pro tahání návěsů (na rozdíl od horního závěsu). Také mám v plánu vyrobit nějaký vozík na vyvážení dřeva a o zavěšení do horního závěsu vůbec neuvažuju, ale je fakt, že znám lidi, kteří takto vyvážečku tahají a také jim to jaksi funguje.
DEF110: Co sa týká vzdálenosti nápravy - kamarád si dělal vyvážečku z podvozku PV3S a střed náprav umístil do vzdálenosti 2 metry od toho roštu mezi nákladem a rukou, prostor pro hydr. ruku (Kesla) měl cca 50 - 60 cm. Při větším nákladu mu to nadlehčovalo traktor. Proto šasi prodloužil a střed náprav posunul na 2.75m. Je pravda, že je to hůř manévrovatelné (proto dodělal natáčecí oje), ale má dotížený traktor.
(Pozn.: Co se týká názoru na horní - dolní závěs, Tech mne, než jsem dopsal, předběhl).

pepanek

#815 Nový příspěvek od pepanek »

Zapřažení do agroháku je lepší z hlediska zvedání předku traktoru, ale ten starý není nic moc- neotočný se svislým zatížením 1500kg, horní závěs je na 1000 kg. Je pravda že se časem vymlátí spíš než ten agrohák :nene:

DEF110

#816 Nový příspěvek od DEF110 »

Oko na oji je samozřejmě otočné. Pokud budu dávat jednu pevnou nápravu, ani si nedovedu představit že by nebylo. Na agroháku mám od předchozího majitele dodělaný takový třmen na "zamknutí". Ano, rada koupit si tovární vyvážečku je nad zlato... Ruku z unhz 500 jsem už zavrhnul. Bylo by s tím víc práce než užitku a občas se objeví starší tovární ruka za rozumný peníz. Ale stejně je to pro mě zatím běh na dlouhou trať. Času je málo a práce moc.
Ještě si pohrávám s myšlenkou jestli neudělat jen vyvážecí podvozek a ruku pořídit do tříbodu. Nevýhoda je určitě menší manévrovatelnost do stran, ale zase by se třeba mohl drapák vyměnit za jinej nástroj...

Novis

#817 Nový příspěvek od Novis »

Jeden borec unás to tak má, má 7245zetora a na tom napevno ruku, myslim Farmu nebo tak něco, skláda to přes kabinu dopředu a za to jen jednoduchej podvozek s klanicema

Jura-M

#818 Nový příspěvek od Jura-M »

Jedna noční momentka z lesa :prace: .

harijaro

#819 Nový příspěvek od harijaro »

Ten klacek bokom je ako protizávažie 8) ?!

Jura-M

#820 Nový příspěvek od Jura-M »

Ano, cesta je docela zešikma a je tam asi 40 metrový sráz dolů. To se mi na vyvážečkách líbí, že se dá ruka proti kopci a jedese :rally: :smich:.

Tomas Vondracek

#821 Nový příspěvek od Tomas Vondracek »

Hranostaj

#822 Nový příspěvek od Hranostaj »

Ten podvozek je z německýho rozmetadla žejo.
Sem zvedav jak to bude makat.
Dej výc fotek 8)

Tomas Vondracek

#823 Nový příspěvek od Tomas Vondracek »

Jj podvozek t088 z rozmetadla rma8.. delam z toho co lezi doma :D jak se nekam pohnu tak nafotim, delam na tom druhy tyden, ted se vsechno provaruje, do vikendu chcu mit zapojenej rozvadec..

http://img24.cz/images/32870021325616486330.jpeg

Tomas Vondracek

#824 Nový příspěvek od Tomas Vondracek »

o kolik ste prostavovali to rameno na unhz 500? mam nakladac trochu vejs nez bylo puvodne..rotator s klestema ma cca 80cm, tak sem si rikal, ze zkusim rameno o 50cm prodlouzit? zas abych dosahl aspon na stred podvozku...

harijaro

#825 Nový příspěvek od harijaro »

Ten nakladač je kurva vysoko. Aby si vôbec dočiahol na zem keď budeš chcieť niečo naložiť

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“