VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY
ja som si drapák urobil doma sam, vyšiel ma na cca 200e
Ak nemám doma žiadne veci na drapak tak si to neviem predstaviť
podla vykresom som robil, vypalil som diely poohýbal, pozváral
No mať výkresy to je základ a keď máš prístup ku matrošu paličke ohraňovaku sústruhu cočku A hydraulický valeč, maznice atď. Sa ti vaľaju V ponuku tak neni o čom A čas ktorý sa tomu venujes tiež nerátame pravda
ty první kleště jsem samozřejmě prodal za 4000,- za které jsem je koupil. Takže celkem 14000,-harijaro píše:No vidíš keď to prepocítam na CZK tak ma to vyšlo nové okolo 21300 A teba používané 18000 takže neni O čom
Jen jsem chtěl říct, že má první sestava rotátor a kleště stála 8000,-, po roce až jsem už měl představu o tom co přesně co potřebuji a taky se to odvíjelo od množství, které mi za ten rok proteklo vyvážečkou. Kdybych dělal dřevo jen pro sebe, popř. něco málo navíc, tak bych nic neměnil ... . Další faktor je ten, že pokud dělám do měsíce dvě fúry tak nepotřebuju nové kleště a i ty vymlácené mi vydrží na .... .
Z7245+TUN40, 8011 - lesák/zemědělec hobbík
Zdar, vyvážečku bych rád, ale na novou nemám, jako většina z nás :-) I když dělám v lese a živím se tím, jsem jen těžař, nakácím cokoliv i špatně rostlý, ale po pravdě se přiznám, že traktorem mě jezdit nebaví. Je to pomocník, a to jediný mě motivuje, protože člověk je holt na všechno sám...
Takže představe je, z bejvalýho fekálu na podvozku V3S, na kterém byla implementovaná náprava z 9t vleku, udělat vyvážečku.
Jsem ve fázy odstranění zbytečného železa. Rám je v pohodě a nýtové spoje mám mnohem raději než sváry :-)
Co se týče klanic a podobně mám celkem jasno. Potřeboval bych poradit, kam až šoupnout nejlépe nápravu... Zadal jsem požadavek na novou ruku od Palms, ale za nejlehčí samotnou ruku dát 217tisíc, mi přijde prostě zlodějina. Mám k předělání starou ruku z UNHZ500, ale repase mě přijde na hodně a raději bych novou ruku tovární výroby. Nejsem lakomec, jsem ochoten investovat do tý vyvážečky celkem dost peněz, ale živit se tím nebudu, tahat to budu za Z70, tak by mě zajímali rady zkusenějších, abych někde neutopil peníze zbytečně...
Díky za postřehy
Takže představe je, z bejvalýho fekálu na podvozku V3S, na kterém byla implementovaná náprava z 9t vleku, udělat vyvážečku.
Jsem ve fázy odstranění zbytečného železa. Rám je v pohodě a nýtové spoje mám mnohem raději než sváry :-)
Co se týče klanic a podobně mám celkem jasno. Potřeboval bych poradit, kam až šoupnout nejlépe nápravu... Zadal jsem požadavek na novou ruku od Palms, ale za nejlehčí samotnou ruku dát 217tisíc, mi přijde prostě zlodějina. Mám k předělání starou ruku z UNHZ500, ale repase mě přijde na hodně a raději bych novou ruku tovární výroby. Nejsem lakomec, jsem ochoten investovat do tý vyvážečky celkem dost peněz, ale živit se tím nebudu, tahat to budu za Z70, tak by mě zajímali rady zkusenějších, abych někde neutopil peníze zbytečně...
Díky za postřehy
Keby som mal robiť dalšiu vyvažečku tak už by som dal napravu tandemovu a ruku lepšiu ako z unhz500, zálezi kolko penazí chceš investovať
edy2323 : Tandemová náprava je samozřejmě lepší, ale... Prostě mám co mám a myslím, že na podvozek vyvážečky to nejni nejhorší. Nebudu s tím jezdit ve vykácených porostech, na to nemám ani traktor, takže vytahnout pěkně k cestě nebo na louku a pak to sebrat, na pilku stejně nedám delší jak 7m, takže většina sortimentu bude převážně v pětkách a méně. Rám a náprava něco zvládne a uveze. Problém je s rukou. Vím přesně, že nepotřebuju až tolik, ale... Přes 200tisíc jen za ruku nejsem ochotný dát. V nabídce od Palms bylo jen za hydraulický rozvaděč 130tisíc. Nechápu to. Zbytek byl ruka a výsuvné nohy. Na otázku, na kolik by tedy vyšla jen ruka bez hydrauliky, jsem už odpověď nedostal. Jsem ochoten proinvestovat 100tis, s tím, že bude všechno fungovat. I tak jsem doma dostal vynadáno, ale vím, že nový je nový a předělávat pětistovku se ani mě nechce.
- Killer Koly
vyborny napad mas tam rotator? jestli ano, jak ho mas ovladany? a drapak je z ceho? a nemely by pisty na vylozniku byt dole, kvuli zvedani? jinak super, neco podobneho bych taky chtel mit.cont33 píše:moja momentalna suprava.... UNHZ 500 je ešte v zeline a čaka až bude čas sa do toho pustiť...
http://cont7133.rajce.idnes.cz/vyvazack ... yvaaka.jpg
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Dneska jsem měl chvilku...
Podvozek na vyvážečku je připraven na regeneraci...
Podvozek na vyvážečku je připraven na regeneraci...
Chtěl bych zprovoznit brzdy. Náprava má rozchod cca 180cm a jsou na ní kola 12.5/80-18. Našel jsem válec, "uloženku ze stodoly", průměr 100mm. Bude stačit nebo musím sehnat větší?
Nikdo mi neřekne, co chci slyšet?
Beru i to, že si musim sehnat jinej a větší...
Zatim jsem slyšel, vole, tyhle brzdy nerozchodíš... Což je pro mě výzva...
Beru i to, že si musim sehnat jinej a větší...
Zatim jsem slyšel, vole, tyhle brzdy nerozchodíš... Což je pro mě výzva...
100mm valec pri 7bar cca 560kg sila, 125mm valec pri 7bar cca 875kg sila. Skús, časom tam aj tak dáš 125 mm valec. Ten podvozok vyzerá šikovne.