sklopná vlečka

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Jindra

Re: úprava vlečky.

#76 Nový příspěvek od Jindra »

mám to takto
Obrázek

Obrázek

Obrázek

na oji je pouzdro svařené z polocháčů, šlo by to i z jeklu, ale to by chtělo silnostěnný, na na noze je pak ,, trn" , ten mám taky z plocháčů ( mel jsem jen 60X10 tak abych měl větší profil, udělal jsem to ze dvou plocháčů a mezi ně vložil ještě 50 plocháč takže celková tloušťka toho trnu je nějakých 25 mm proti vypadnutí nohy je tam pak vyvrtaná díra pro šroub.

jinak ta ruka by byla na oj asi těžká
kdo si hraje nezlobí

drpepa

#77 Nový příspěvek od drpepa »

zdravím Vás, chtěl jsem se Vás ještě zeptat, jaká je optimální výška oje od země pro jednonápravovou vlečku, tahám jí za z4011. Díky

drpepa

Re: sklopná vlečka

#78 Nový příspěvek od drpepa »

nikdo neví, jaká je optimální výška kotle od země?

Jindra

#79 Nový příspěvek od Jindra »

já mám oj cca 750 mm od země, taky záleží jaký máš závěs, jestli máš etážový tak máš víc možností, jestli máš klasiku 40 tak je výška daná závěsem
tu výšku jsem myslím dělal podle závěsu ( mám etážový taky na 4011) a podle káry ZDT nové veselí, tu jsem používal hodně jako vzor když jsem to kreslil
http://www.zdt.cz/documents/NS3_CZ-0.pdf
kdo si hraje nezlobí

stavvo

#80 Nový příspěvek od stavvo »

zdravím vás, tady přidávam pár fotek jak jsem vytvářel dvoukolku, třeba pro inspiraci. http://stavvo.rajce.idnes.cz/Dvoukolova_vlecka

Jindra

#81 Nový příspěvek od Jindra »

stavvo píše:zdravím vás, tady přidávam pár fotek jak jsem vytvářel dvoukolku, třeba pro inspiraci. http://stavvo.rajce.idnes.cz/Dvoukolova_vlecka
pěkná kárka, není za 72 trochu malá? :-)
kdo si hraje nezlobí

kutil senly

#82 Nový příspěvek od kutil senly »

ja mam podobnu S3 este jej chyba nater ale to az na jar :) takto sme upravovali os ;-)
ObrázekObrázek

Obrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek

rozmer korby je 2000x3100mm výška bočnic 500mm

Jozka

#83 Nový příspěvek od Jozka »

stavvo píše:zdravím vás, tady přidávam pár fotek jak jsem vytvářel dvoukolku, třeba pro inspiraci. http://stavvo.rajce.idnes.cz/Dvoukolova_vlecka
Jaké jsou rozměry korby?

stavvo

#84 Nový příspěvek od stavvo »

Tak jasné že by 7711 zvládla větší, ale na těžší přepravu mám 5 nebo 9tunu, i když ta dvoukolka 40q zvládla taky v pohodě :) a ty rozměry jsou 185cm x 285cm

drpepa

#85 Nový příspěvek od drpepa »

ola píše:Ahoj,Já bych to udělál neco na tento způsob. A na tu nohu bych udělál na téj příčce nejaký pant a při složení to enom zajistiť nejakým svořínkem.

Obrázek
Ahoj, co se týče prodloužení oje, stačí mi na prodloužení jekl 100x100x5? Nebo by se mohl zohnout i na těch cca 70cm? Díky

drpepa

#86 Nový příspěvek od drpepa »

zdravím Vás pánové, konečně se mi podařilo upravit a protáhnout oje na vlečce. Oje jsem prodloužil o cca 28cm, je tvořeno 2 profily 100mm k sobě svařené, pasovina 32mm. Opěrná noha je natvrdo navařená, ale při zasunutém stavu je o cca min. 5cm výš jak náprava. Dělal jsem to týden, ale ještě jsem s tím nejel. Tímto Vám děkuji za vaše rady, tipy, návrhy jak oje upravit a navařit opěrnou nohu.

foto http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/uprava_vlecky

Zároveň mám na Vás další prosbu.
1. Trápí mě pevnost rámu vlečky. Mám podezření, že se mi začíná rám prohýbat při sklápění dozadu (nemám výstuhy)
2. nemám vzpěru u uložení pístu, uložení je přivařeno pouze na dvou profilech přímo k rámu (je riziko, že je při větším zatížení uložení ohne)
3. nemám výztuhy na vyklápění do boku (vzadu mě to netrápí - tam je to OK, ale vepředu mám pouze navařený profil a je riziko že se to při větším zatížení taky ohne).

Můžete mi teda prosím ještě poradit nebo vytvořit návrh, jak to upravit, zavařit, vyřešit, abych tyto problémové místa zpevnil?

Děkuji Vám.

Jindra

#87 Nový příspěvek od Jindra »

to prodloužení oje se bude ohýbat v tom plocháči. ten to na krut neudrží, přidej ještě účko mezi ten plocháč a příčku v rámu co na něm drží korba při sklápění do strany.
pokud se rám prohýbá tak buď přidat další účko zespoda ( jestli máš teď 100 tak tam dát ještě další - pak na výšku vznikne profil vysoký 200, místo účka se dá navařit třeba plocháč např. taky 100 široký 8 mm tlustý aby byla zase výška profilu 200 mm.
vždy je nosná výška profilu, na šířce až tolik nezáleží. takže když síla působí z vrchu tak čím vyšší profil tím víc unese.
kdo si hraje nezlobí

drpepa

#88 Nový příspěvek od drpepa »

můžeš mi to prosím zakreslit? :)

Jindra

#89 Nový příspěvek od Jindra »

STAČÍ TI TO TAKHLE ?
Obrázek

VMÉM PŘÍPADĚ JE RÁM KÁRY Z JEKLU 160x80x4 KDYŽ BUDU CHTÍT ZVÝŠIT NOSNOST ( NEBO KDYBY SE RÁM PROHÝBAL) PŘIDAL BYCH OD NĚJ TŘEBA DALŠÍ JEKL ( 100) TÍM BY BYLA VÝŠKA NOSNÉHO PROFILU 260 mm JESTLI MI ROZUMÍŠ.

U OJE TO PROPOJ JAK JSEM TI TAM DOKRESLIL, PŘÍPADNĚ MŮŽEŠ TEN PROFIL ZASE ZVÝŠIT
kdo si hraje nezlobí

drpepa

#90 Nový příspěvek od drpepa »

pěkná práce! A jak to vidíš se zesilením uložení pístu?

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“