čím vozíte vodu

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Milhauss
Kontaktovat uživatele:

Re: čím vozíte vodu

#46 Nový příspěvek od Milhauss »

Já jsem konečně dodělal svoji nádrž. Podvozek origo ze sadařského postřikovače. Nádoba původně laminátová,600 L skončila na zahradě,jako zasobárna vody na zalávání. Cisterna bude sloužit pro napájení ovcí
Konečná Podoba
Vožení vody-15.5.2009 (1).JPG

winch

#47 Nový příspěvek od winch »

Ja mam cisternu 1600 l. na brzdenom podvozku z polnáprav š120
006.JPG
001.JPG
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Jakub
Kontaktovat uživatele:

#48 Nový příspěvek od Jakub »

Jak máš vyřešené ložiska u těch polonáprav? Máš to i s diferákem, nebo máš přidané ložisko mezi poloosou a nohavicou? Škodovka má jenom jedno ložisko v náboji a to asi nestačí...
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.

winch

#49 Nový příspěvek od winch »

Je tam ložisko, polos je stočená a ložisko pasuje presne do nohavice, mam ešte 2 ks pripravené tak to nafotím a dam sem

Rozzik

#50 Nový příspěvek od Rozzik »

petr j píše:když se podíváš na tu třetí fotku na začátku, tak tam něco vidět je. na tu dvacítku kulatinu jsem přivařil čtyři lopatky z pásoviný asi 100 x 50. ze shora je víko jenom s kusem trubky na místo ložiska zkrz, který jde ta hřídel k tomu hydromotoru.ve spodním víku je sací díra asi 50mm a vítlačná je u strany tou lešenovou trubkou. vůle mezi víky a boky a vrtulkou jsou tak 0,5mm, ale není to tak hajsavý. na druhé s elektromotorem mám vůli už přes 1mm a tlačí taky dobře. když tak písni, co chceš za detail a já ti to nafotím ale fakt na tom nic neni. nejvíc práce mi dalo sehnat ty tři dlouhé tlakové hadice - nechtěl jsem to spojovat z metrovejch
P1070594.jpg
P1070595.jpg
P1070597.jpg
Cus chtel bych toto predelat na elektro motor, zmensit a pouzivat to na zalevani, nebavi me nosit konev pres celou zahradu. Kubikovou nadrz mam taky. Jen to musim zmensit abych nerezal vodnim paprskem kytky. Zajimame hlavne tvar lopatek, jestli jsou nejak zahnute nebo uplne obycejne kolmo navarene na te hridelce?
Diky cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

winch

#51 Nový příspěvek od winch »

002 (2).JPG
001 (2).JPG
Tu krátku poloos mam na dvojkolovej vlečke za samurajom kôli večšej svetlosti, nosnost ma dobrú - bolo na nej naložené 1900 kg a vydržala v pohode

Rozzik

#52 Nový příspěvek od Rozzik »

Jeste bych se chtel zeptat jaky smer otaceni to ma? Jestli se lopatky toci tak ze vodu tlaci do te trubky nahoru, a nebo jestli lopatky tlaci vodu pred sebou kolem dokola. Ale ted kdyz to pisu tak je to blbost, urcite se to bude tocit smerem do toho odtoku.
Ale jeste by me zajimaly jaky to ma vule, mezi lopatkou a stenou a pak mezi lopatkou, dnem a vikem? Jo a kolik je tam lopatek?
Diky za info.
Cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

jirkaaro244

#53 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

winch píše:Je tam ložisko, polos je stočená a ložisko pasuje presne do nohavice, mam ešte 2 ks pripravené tak to nafotím a dam sem
presne tak mam to zrovna takle udelane a 8) akorad je mam delsi.
Přílohy
08 100.jpg

Libor
Kontaktovat uživatele:

#54 Nový příspěvek od Libor »

Petře ten tvůj hydromotor je z Karosy z chladiče?Ja jsem teď jeden sehnal,ale je rovný,točí se na jednu stranu a je také z Karosy.....označení s i teď honem nevzpomenu.Ten tvuj motor se točí obou nebo jednostranně? Díky za info 8)

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od Milhauss »

Toto jsem nafotil na dovolené v Jeseníku,používají to na zalévaní lázeňské zeleně. Moc pěkný
IMG_3293.JPG
IMG_3294.JPG
IMG_3296.JPG

Vinea 30Hp Comfort

#56 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Pěknej stroj 8)
ZETOR 5211

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#57 Nový příspěvek od Milhauss »

Obojí je moc pěkný,jak traktor tal lejta. Moc se mi to líbilo,mohl jsem na tom oči nechat. To čerpadlo,to bude asi original co???? To bych taky potřeboval

Vinea 30Hp Comfort

#58 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Nedokážu posoudit zda je to origo čerpadlo ale vypadá šikovně.
ZETOR 5211

petr j

#59 Nový příspěvek od petr j »

Libor píše:Petře ten tvůj hydromotor je z Karosy z chladiče?Ja jsem teď jeden sehnal,ale je rovný,točí se na jednu stranu a je také z Karosy.....označení s i teď honem nevzpomenu.Ten tvuj motor se točí obou nebo jednostranně? Díky za info 8)
jo, je to z ventilátoru chladiče. pokud má i ten tvuj lekáž ( ta třetí hadice z boku ), je mu jedno, na kterou stranu se točí.

petr j

#60 Nový příspěvek od petr j »

Rozzik píše:Jeste bych se chtel zeptat jaky smer otaceni to ma? Jestli se lopatky toci tak ze vodu tlaci do te trubky nahoru, a nebo jestli lopatky tlaci vodu pred sebou kolem dokola. Ale ted kdyz to pisu tak je to blbost, urcite se to bude tocit smerem do toho odtoku.
Ale jeste by me zajimaly jaky to ma vule, mezi lopatkou a stenou a pak mezi lopatkou, dnem a vikem? Jo a kolik je tam lopatek?
Diky za info.
Cus
čím menší vůle, tim vyšší učinnost. já tam mám asi 1 mm vůli. směr otáčení taky není důležitej. funguje to na zakladě odstředivé síly. lopatky to rozháněj ke krajům a na místo rozehnané kapaliny se středem nasává nová ( je to jako třeba u chlazení brzdovejch kotoučů ). točím to sice ve směru toho odtoku ale když prohodím hadice a točí se to obráceně, čerpá to uplně stejně rychle, takže to moc roli nehraje. na druhé kalovce to nemám vůbec ve směru ( je to kolmo na střed ) a čerpá to taky bez problému

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“