Vlek 3,5t po GO

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
dejvas

Re: Vlek 3,5t po GO

#31 Nový příspěvek od dejvas »

Ahojky, vlek se mi také moc líbí. akorát jsem takovej docela netechnik a chtěl bych poradit postup čím byla odstraněna rez ze spodu vlečky ? Opískováním ? nebo prostě ocelovej kartáč a dřina jak sviňa ?
:)
Dík za info.
Dejva

samo

#32 Nový příspěvek od samo »

ahoj, celý vlek jsem rozebral na na jednotlivé díly, které jsem měl možnost opískovat, ale rám na ten jsem nastoupil s draťákem a flexou s drátěným kotoučem. U korby to bylo jednoduché, tam se dávala nová podlaha....

mazhor

#33 Nový příspěvek od mazhor »

CBS píše:Tieto vleky majú jeden veľký nedostatok, a to, že je ťahaný cez perá prednej nápravy. Tie sa zohýbajú, na rám to tiež pôsobí ako votknutý nosník. Jeden pán mal nápad prepojiť nápravy rúrou, neriešil to už niekto?
My to máme spojeny železnou tyčí.
Velka nevyhoda téhle vlečky jsou přední pera blízko osy vlečky. Je hodne "vejvraťácká". Ve svahu se korba snadno nakloní a kvůli absenci dorazů se opře o přední kolo. V našem dost členitým terénu to je problém.

zetornd

#34 Nový příspěvek od zetornd »

Nápravy u tohoto typu vleček se "spojovaly" i řetězem s napínacím elementem. V roce 2012 a letech následující řešit technickou dokonalost vleku, který byl vyráběn před padesáti a možná více roky mě přijde jako trochu zcestné. Tyto vleky nahrazovaly potahové vozy a tam, kde projel potah s potahovým vozem, tam zcela určitě projel traktor s Vámi popisovaným vlekem.

frantamac

#35 Nový příspěvek od frantamac »

Zdravim mam dotaz ohledne cisla ramu ,kde je umisteno .Dekuji

chuck77

#36 Nový příspěvek od chuck77 »

Ahoj Franto, nad pravým čepem péra přední nápravy zvnějšku..........
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“