Vlecka za zetor S3
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- pavolmakys
Re: Vlecka za zetor S3
Tak som sa dnes dozvedel, ze tie nizke kolesa pasuju iba na 5t napravu ktore se gulate, nie hranate, tam su prilis velke bubny, podla dotycneho "uzke a velke". No ale prave tych je vascina tak teraz neviem, bude to tazke nieco take najst.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
- Janicko777
- Kontaktovat uživatele:
Podla "dotycneho" "uzke a velke" zrejme myslel z 3,5t vlecky. Z 5t maju rovnaky priemer bubna okruhle aj hranate napravy. Mam doma obe a riesil som to iste co ty. Tie "nizke" kolesa mozes pouzit iba za predpokladu, ze disk bude mat ET minus 40 (mozno aj minus 30) inac neprejde cez cely brzdovy bubon, co bude mat za nasledok, ze disk nedosadne celou plochou na celo bubna a nezatocis ani matky. Ak by si mal zaujem, tak mam na predaj jednu okruhlu napravu z 5t.
Zetor 7745, Zetor 6718 a Zetor 25A
- pavolmakys
No problem bude asi cena. Tu okolo ziliny sa daju kupit okolo 80-100 eur, cesta na vychod by tu tvoju cenu asi predtrazilo, ak teda predpokladam ze by cena nebola uplne suprova, pripadne ak by si chcel silnejsiu tak sa rad podelim s tou mojou nekompletnou + kolesa 9t.
Takze zistim ake mam disky a uvidim. Inak su z terennej desty.
Takze zistim ake mam disky a uvidim. Inak su z terennej desty.
- pavolmakys
Dal som si poziadavku na miestne druzstvo na odkupenie napravy 5t, tak uviidm ako to dopadne.
Inak stale sa este zaoberam myslienkou urobit hnanu vlecku. Ale zas dilema. Ideal by bola naprava z V3S, potom by bol adept AVIA a posledny multicar25. Tu mam prave doma, ale proti pouzitiu ma najviac odradzaju (zoradene podla prioroty):
1) brzdy, ma to kvapalinove, to by som musel nejako z kombinovat (vzduhovym valcom stlacat hlavny hydraulicky) Rovnako je na tom aj naprava z avie
2) nosnost, oficialne mala mutlicara 1.8t v papieroch, ale inak 2.2t, ale najeky borec pisel ze to uveze aj dvojnasobok, samozrejme nie pravidelne (pri korbe 1.5x3) zem bude v poho, piesok bude na hornej hranici pretazenie. Otazka je tiez ci pri jej hnani nedtrhnem poloosi alebo diferak, ale predpokladam vyuzitie nahonu iba na makkom, takze toho sa moc nebojim.
3) kolesa, potrebujem zdvihnut diferencial vyssie, takze origo nie, zas by som rad napasoval tie 15.3/15, tie o ktorych som tu pisal. Len neviem ci z niecoho pasuju disky na tieto gumy.
Za pouzitie su argumenty:
1) mam ju doma, cisto nova
2) prevodovy pomer by mozno vyssiel aj bez prevodovky, asi nebude sediet smer, uvidim.
Pouzitie napravy V3S:
ZA:
1) Nosnost, vzduchove brzdy, vysoko diferencial
PROTI:
1) Vysoka hmotnost, siroka treba zuzit, neviem ci tam napasujem tie male kolesa.
2) Musim ju kupit, cca 100-150 eur.
Inak stale sa este zaoberam myslienkou urobit hnanu vlecku. Ale zas dilema. Ideal by bola naprava z V3S, potom by bol adept AVIA a posledny multicar25. Tu mam prave doma, ale proti pouzitiu ma najviac odradzaju (zoradene podla prioroty):
1) brzdy, ma to kvapalinove, to by som musel nejako z kombinovat (vzduhovym valcom stlacat hlavny hydraulicky) Rovnako je na tom aj naprava z avie
2) nosnost, oficialne mala mutlicara 1.8t v papieroch, ale inak 2.2t, ale najeky borec pisel ze to uveze aj dvojnasobok, samozrejme nie pravidelne (pri korbe 1.5x3) zem bude v poho, piesok bude na hornej hranici pretazenie. Otazka je tiez ci pri jej hnani nedtrhnem poloosi alebo diferak, ale predpokladam vyuzitie nahonu iba na makkom, takze toho sa moc nebojim.
3) kolesa, potrebujem zdvihnut diferencial vyssie, takze origo nie, zas by som rad napasoval tie 15.3/15, tie o ktorych som tu pisal. Len neviem ci z niecoho pasuju disky na tieto gumy.
Za pouzitie su argumenty:
1) mam ju doma, cisto nova
2) prevodovy pomer by mozno vyssiel aj bez prevodovky, asi nebude sediet smer, uvidim.
Pouzitie napravy V3S:
ZA:
1) Nosnost, vzduchove brzdy, vysoko diferencial
PROTI:
1) Vysoka hmotnost, siroka treba zuzit, neviem ci tam napasujem tie male kolesa.
2) Musim ju kupit, cca 100-150 eur.
tu aviackou muzes brzdit vzduch.valcem lanama na rucni brzdu
zetor a liaz navzdy
- pavolmakys
Hm, to by som mohol aj tu s multicary, ta tam am tusim tiez rucku. Zatial som zistil ze by na mulinu mohli pasovat disky z kombajnu E512, isto idu na predne tak hadam to je rovnake aj vzadu.
tak to nevim s tema pneu to jsem neladil ale spis jde o to jak sirokej ten vlek bude neni ta multina moc ouska?
zetor a liaz navzdy
- pavolmakys
No to je dalsia vec. Ta naprava je cez vonkajsok priblizne 1500mm, chcel som vlecku siroku 1800mm, takze zuzenie na 1500 mm by nebol az taky problem. Aj plech na podlahu robia aj v rozmere 1500x3000, takze by bola podlaha z jedneho kusu.
- pavolmakys
No bol som u nasich a skusal som tie disky z tych malych kolies na 5t napravu. Mam som disk kde som nameral s metrom 10 cm zvnutra a 15 cm zvonku a bolo to len tak tak. Ta naprava z 9t je moc siroka, ked som pripocital kolesa tak vonkajsok bol tak 220 cm, takze ak ju nakoniec pouzijem bude sa rezat.
- pavolmakys
No dnes som sa zucastnil drazby vlecky NS3, vyrobca Nove veseli. Mal som prichystanych 1500 Eur , bohuzial vysledna cena sa vysplhala na 1850 Eur. Myslim ze v stave akom bola je to uz dost otazna cena, i ked mala doklady.
Vitaj, ako pokračuješ s výrobou vlečky? Alebo si už nejakú zohnal?
- pavolmakys
Nie furt pripravy, mam napravu z 5t, kolesa male baculate , tusim 15,3/15, tusim 10 platnove, nost cca 1820x2, to bude limit. Spodny ram bude ohybane ucko 200x4 (rovnako ako ma RUR3), pravdepodovne v tvare trochu zalomeneho V-cka. Tak ako to ma povedzme Bronto sa mi to neda, kluce brzd su dost blizko kolies, tak najprv pojde ram rovno a az v urovni kolies to zahnem do tvaru V. Mam vyrobene gule na vyklapanie, hever z Agrotatry (vysuv tusim nejekych 115cm), zaves otocny do spodneho zavesu z RUR5, prip. RUR3, to neviem identifikovat. Mam bocnicove plechy, chyba mi uz len material na vrchny ram.
O com spekulujem?
Zamyslam sa ako vyriesit vozenie balikov, kde potrebujem operativne vlecku zvacsit. Chcem vymyslet hydraulicke vysunutie, teda predlzenie zadnej casti vlecku tak cca o meter, to uz mam premyslene, neviem vsak ako vlecku rozsirit. Zatial sa mi zahovara sposob, kde bocnice nejakym sposobom zafixujem vo vodorovnej polohe, pricom budu na nich zarazky aby sa baliky nezosuchli do boku.
O com spekulujem?
Zamyslam sa ako vyriesit vozenie balikov, kde potrebujem operativne vlecku zvacsit. Chcem vymyslet hydraulicke vysunutie, teda predlzenie zadnej casti vlecku tak cca o meter, to uz mam premyslene, neviem vsak ako vlecku rozsirit. Zatial sa mi zahovara sposob, kde bocnice nejakym sposobom zafixujem vo vodorovnej polohe, pricom budu na nich zarazky aby sa baliky nezosuchli do boku.
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam na priklad na vozenie volneho sena roširenie tak že mam na bočniciach zvnutra haky a oka tymi dam bočne a zadnu bočnicu do cca 45* uhla ale foto rozloženej nemam ale tu vydet haky a oka
Na rozširenie do nekonečna sa to da aj takto
Na rozširenie do nekonečna sa to da aj takto
- pavolmakys
Dik bronto, skusim reagovat:
1,sikme bocnice - ano, rozmyslam nad tym, lenze sa bojim ze pri gulatych balikoch to bude dost velka vaha prave na bocnice a ze mi ich casom pokrivy.
2, takto to asi vyriesim, chcem to tak urobit vzadu, kde by som to ale hydraulicky posuval aby som tak mohol aj baliky stlacit k sebe.
1,sikme bocnice - ano, rozmyslam nad tym, lenze sa bojim ze pri gulatych balikoch to bude dost velka vaha prave na bocnice a ze mi ich casom pokrivy.
2, takto to asi vyriesim, chcem to tak urobit vzadu, kde by som to ale hydraulicky posuval aby som tak mohol aj baliky stlacit k sebe.