Vlekem bez SPZ legálně po silnicích

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Tech

Re: Vlekem bez SPZ legálně po silnicích

#121 Nový příspěvek od Tech »

Tak to je dobrá zpráva. Snad to tak skutečně bude. Zeptám se tam tedy i na tu korbu/ fekal.

bastlir

#122 Nový příspěvek od bastlir »

PEST - ta 500 me taky trochu zajima, ptal sem se na to pred 2 mesici v Taborskem Agrozetu-jestli neco nevi- no nevi, odkazali me taky na ten Humpolec, ale jeste sem se na to nedostal..

PEST

#123 Nový příspěvek od PEST »

já se k Humpolci taky zatím nedostal, kdybys byl rychlejší dej prosím vědět

palobobo

#124 Nový příspěvek od palobobo »

Na slovensku sa da RUR 10 a podobne stroje dostat na normalne riadne SPZ aj ked k nemu nic nieje vid link http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=167691 dufam ze to pojde otvorit.

Lukashil

#125 Nový příspěvek od Lukashil »

taky by mě to zajmalo jak dostat na silnici jak stroje co kdysi spz mohli mít ale už nemají (4tuna za v3s, pajka předělaná na sklopku, kultivátory, pluhy, kára za pf 62.....)
tak i stroje dělané doma (dobytčák, cisterna na vodu).
u všech těchto strojů potřebuji povolení na 3km silnice.
pokud se nepletu tak nesené nářadí se pojišťovat nemusí (ale na půlce z toho už nemám štítek byť je to tovární až na pár jezedáckých svařenců na rámu atd...

hlavně jaká na to vyrazit čísla, když už na rámu nejsou?
to mi taky řeknou na odboru dopravy? nebo mě rovnou povezou?....
Stydím se za tuto zem

P.S.

#126 Nový příspěvek od P.S. »

Samotnou Pajku postavíš na SPZ, když najdeš číslo je vlevo ve směru jízdy vedle oka, ale sklápění bude bída.

chuck77

#127 Nový příspěvek od chuck77 »

No bez OTP nepostavíš nic na noty...VIN nebo štítek ti k dokladům nepomůže - u strojů co noty mít musí....nikoliv u strojů co mají ZTP....tam to stačí, ale PAJ to není
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

poulm

#128 Nový příspěvek od poulm »

Lukashil:
trochu motáte všechno dohromady. Je potřeba si udělat jasno v kategoriích vozidel, co patří do kategorie "S"-pracovní stroje a co patří do kategorie "O", popř. "OT"-přípojná vozidla. Dnes už je i kategorie "R" pro další druhy vozidel.
Sice podle nového,tuším od roku 2001, nové samojízdné pracovní stroje již musí být registrované a mít TP + SPZ, ale ostatní nesené,polonesené a tažené pracovní stroje mají mít Technické osvědčení.
Pajka je normální klasický přívěs, co měl nebo měl mít kdysi TP+SPZ. Pokud je to již jednou zrušené, tak vám určitě nikde nedají nový TP čistopis.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

chuck77

#129 Nový příspěvek od chuck77 »

Bohužel, řešilo se to tu několikrát - na štítek nikdo nic nevydá.
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

bastlir

#130 Nový příspěvek od bastlir »

Tak jen doplnuji pro zajemce- nakladac ND4-033 /unhz 500 a technicke osvedceni - zjistovano zari 2018-HUMPOLECKÉ STROJÍRNY Humpolec, a.s.:
"K tomuto starému nakladači již bohužel ani v archivu nemáme ZTP a bez toho není možné duplikát technického osvědčení vystavit. Takže jediné, co Vám mohu poradit, je obrátit se na ministerstvo dopravy." :(

PEST

#131 Nový příspěvek od PEST »

Na UNHZ 750 mi vystavili na jaře 2018 duplikat v agrostroj Pelhřimov - Tracklifilt, Humpolec spadá už tam. Zkus, jestli jsi tedy taky nevolal tam. Myslím že pan Hejda a stalo to asi 500kc.

bulanek88
Kontaktovat uživatele:

#132 Nový příspěvek od bulanek88 »

Zdravím chlapi, měl bych dotaz

Mám udělanej plaťák na balíky z horala (neřeším to, že jsem změnil účel využití, váhy atd.) a sehnal jsem kartičku z horala (viz fotka) a chtěl bych se zeptat, jestli někdo, kdo se trochu vyzná v zákoně, přesně ví (žádný spekulace a osobní názory) jestli na tuhle starou kartičku můžu v dnešní době ještě legálně jezdit, nebo jestli musím na magistrát a snažit se z nich dostat něco, co má kolek a růžovou barvu, protože jsem hledal na webu a našel jsem že starý techničáky bez ochranných známek ještě platěj, ale to jsou jen doklady o evidenci u registrovyných vozidel. Díky za odpovědi.

Obrázek

red.bill

#133 Nový příspěvek od red.bill »

Tohle platí, protože je to jen osvědčení, že to může na silnice tzn. že to bylo vyrobeno podle nějaký předpisů a prošlo schválením. Jsou tam nějaký základní rozměry atd. Co vím tak to nikdo nikdy po nikom na silnici nechtěl. Tyhle kartičky byly ke všemu co nemělo SPZ a mohlo na silnice, tedy ruchadla, rozmetadla, různý nesený nářadí atd...
Když si přečteš to silně vytištěný zjistíš, že se odkazují na nějaký číslo schválení, jelikož si to přestavěl je ti ta kartička k ničemu, protože už to neodpovídá schválenému typu... Jestli se v tom někdy někdo bude šťourat je věc druhá.

poulm

#134 Nový příspěvek od poulm »

No,pořádně bych si přečetl tu kartičku,než ji ukážete někde na silnici policajtovi vedle naložené fůry balíky nebo něčím jiným a jeho napadne si to i celé přečíst. Nemusí o tom vědět nic a při troše základní inteligence hned pochopí, že něco nesedí a při nejmenším to pošle do správního řízení.

Je to asi to samé,jako by jste rozřízli fekál na půl a vozili v tom uhlí,písek,dřevo atp. a snažili se někomu vysvětlit,že je to tak normální.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

pavel sk

#135 Nový příspěvek od pavel sk »

U nas pred dvomi rokmi na zaklade takehoto osvedcenia stavali na riadne SPZ zberiacie vozi co este pouzivame. Zberacie vozy sme museli dat dokopy k svetu (osvetlenie odrazky nalepky). Tie museli na originalitu a STK. Potom im pridelili riadne cislo + doklady.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“