vlecka z hnanou naprvou

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Odpovědět
Zpráva
Autor
kutil senly

Re: vlecka z hnanou naprvou

#106 Nový příspěvek od kutil senly »

Ja ju mam na mojom zetore a som sňou celkom spokojný. 8)

pavolmakys

#107 Nový příspěvek od pavolmakys »

Ja ju mam tiez a tiez som spokojny, na vela veci staci, nerobim nic extremne tazke, okrem orby. Do dopravy a na lucne prace uplne staci.

Ivan - to akoze ked nebudes brzdit vleckou brzdami aby ti nehoreli brzdy, tak tu supravu budes brzdit ako, motorom?

Asi mas na to dovod, ale ja prave brzdim vleckou pretoze je lahsie menit pakne na vlecke ako na traktore. Ale asi mam mensie kopce.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

traktorfanda

#108 Nový příspěvek od traktorfanda »

miňo píše:To by bolo dobre keby na vlečke bola nejaká masívnejšia náprava. Pri kombinácii, že ma človek na vlečke nápravu UAZ (prípadne ja si dávam aviu nápravu) z dôvodu obavy o tieto poloosi, by bolo lepšie ked nepôjde rýchlejšie ako zadok traktora.
Starší pán u nás spomínali, že ked ťahal hnanú vlečku s hnojom za majorkom a otáčal sa v súvrati dolu kopcom a zalomil major voči vlečke, kolesá traktora v brázde, tak dal ten major na bok.
Prevodovku s tej hnanej vlečky máme doma http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view . Bola na navijaku, ale už ju mám z traktora dole. Vlečka sa volala sa NSH-30.
120 by vyšla aj keby bola náprava na vlečke pomalšia.
Taky sem tak uvažoval, rači pomalejší ať netrpí poloosy. A funguje to jak do kopce tak z kopce 8) A volba nápravy z Ara, nemusel jsem dělat žádný převod :red:

traktorfanda

#109 Nový příspěvek od traktorfanda »

milanm píše:Ahoj a co použit stejnou nápravu jako na traktoru a stejné pneu spousta z nás ma zadní z v3s tak ji dát i na vlečku , při použité převodovce také z v3s použit 2 vývod na vlečku nebo vývod z navijáku? U vývodu z navijáku by byla lepší ovladatelnost zapínání a vypínání náhonu vlečky.
Milan
To by byl ideální stav pokud by se dali i stejný kola. Pokud bys to hnal tím vývodem na naviák tak by tam zas musel byt nějaký mezipřevod. Při použití toho druhého vývodu stačí jen zubová spojka.

metod210

#110 Nový příspěvek od metod210 »

Chcel by som sa opytat ako sa to počita ten pomer či to pojde dobre alebo nie mam doma zetor 6711 a zachovalu dodavku škoda 1203 valnik a chcel by som použit zadnu napravu z nej a potom aj korbu??

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#111 Nový příspěvek od Atlan »

To bude velmi vtipne vyzerat 76 a za nou vlecka 3x2m s pohonom.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“