Pásový mini-dumper
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
Pásový mini-dumper
Ahoj všem nemate nekdo stouhle vecikou zkusenosti ????
používal bych to na vyvazeni dreva z lesa
Lumag MD 500
http://www.lumag.cz/minidumper-md500?tab=description
používal bych to na vyvazeni dreva z lesa
Lumag MD 500
http://www.lumag.cz/minidumper-md500?tab=description
Re: pasovy přepravnik
štandartné malé bagre idú 4km/h toto bude niečo podobné mňa na kubote niekedy šlak triafa a tá valí 15km/h
svižná chôdza je asi 6km(h ja by som to na drevo do lesa určite nebral
svižná chôdza je asi 6km(h ja by som to na drevo do lesa určite nebral
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
já bych se bál toho, že za ty prachy to bude pěkná sračka. Já jsem udělal podobnou zkušenost se sněhovou frézou made in china alias už nevím co. Jestli se nepletu, tak je tohle totéž. Možná někde píšou, že made in Germany, ale přeci si tu nikdo nemyslíme, že to za ty prachy vyrábí Němci.
Je to ale jen subjektivní názor, který není ničím podložený.
Kdyby měla být pravda co píše CB750, tak by to bylo na
Vrchol by byl, kdyby tam byl ten třecí variátor jako ve frézách a zatáčení vypínáním L nebo P strany zubovou spojkou.
Je to ale jen subjektivní názor, který není ničím podložený.
Kdyby měla být pravda co píše CB750, tak by to bylo na
Vrchol by byl, kdyby tam byl ten třecí variátor jako ve frézách a zatáčení vypínáním L nebo P strany zubovou spojkou.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC
Tak otazka je, co od toho cekat...
Osobne by se mi podobny pasacek hodil, do rekneme 500m kolem me je po lese spousta probirek a rosti, ale cesty, na ktere se normalnim autem nedostanu... ale 40k a vyse je mimo muj rozpocet...
Co se tycepohonu, spis bych cekal nejakou prevodovku, diferak na hnaci naprave a przdy na kazdou stranu zvlast. Bombenfest to ale asi nebude.
Zrovna planuju, ze prave ke snezny freze zkusim udelat karu... sundam bunkr se snekem, dam desku cep a dopredu dvoukolovou karu... bude to tedy kloubacek, zataceni na terenu chybejici diferak na pohonu zase tak neva... Uvidime, jak to bude fungovat. Freza je cina, 6.5kone motor, ten treci variator na pohonu.
BTW, v cem byl problem s tou cinskou frezou? Mam a v zasade to chodi...
Honza
Osobne by se mi podobny pasacek hodil, do rekneme 500m kolem me je po lese spousta probirek a rosti, ale cesty, na ktere se normalnim autem nedostanu... ale 40k a vyse je mimo muj rozpocet...
Co se tycepohonu, spis bych cekal nejakou prevodovku, diferak na hnaci naprave a przdy na kazdou stranu zvlast. Bombenfest to ale asi nebude.
Zrovna planuju, ze prave ke snezny freze zkusim udelat karu... sundam bunkr se snekem, dam desku cep a dopredu dvoukolovou karu... bude to tedy kloubacek, zataceni na terenu chybejici diferak na pohonu zase tak neva... Uvidime, jak to bude fungovat. Freza je cina, 6.5kone motor, ten treci variator na pohonu.
BTW, v cem byl problem s tou cinskou frezou? Mam a v zasade to chodi...
Honza
no seřízení toho pitomého třecího variátoru. No prostě na hov**o. Pro mě naprosto nemyslitelné s tím mít ještě nějaký seriozní plán nebo záměr, příp. nástavbu.
Navíc ta fréza je pásová, což je další omyl. Počínaje nabíhání pásu na kola apod. Samozřejmě to je velmi umocněné tím původem. Občas jsem to radši vzal hrablem, než vytahovat ten vehikl. Navíc když jsem to nechal stát venku, tak na všech těch táhlech zmrzla voda a mokrý sníh. Pak nefungoval regulátor otáček a podobné srandy. Jediné co chodí dobře je ten čínský 12k motor. Jinak příšerná hrachovina. Už abych měl nakladač a mohl vyhrnovat.
Navíc ta fréza je pásová, což je další omyl. Počínaje nabíhání pásu na kola apod. Samozřejmě to je velmi umocněné tím původem. Občas jsem to radši vzal hrablem, než vytahovat ten vehikl. Navíc když jsem to nechal stát venku, tak na všech těch táhlech zmrzla voda a mokrý sníh. Pak nefungoval regulátor otáček a podobné srandy. Jediné co chodí dobře je ten čínský 12k motor. Jinak příšerná hrachovina. Už abych měl nakladač a mohl vyhrnovat.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
-
Re: Pásový mini-dumper
Narazil jsem na tohle zapadlý téma a kladu v podstatě stejnou úvodní otázku - používá to tady někdo? Táta se v tom docela vidí, les máme hned za barákem... A občas něco popostrčit z místa á do bé..
Mám ho třetí rok, hlavně na přiblížení dřeva v lese, pak na zahradě na navážení kompostu na záhony (z osb desky mán nástavky (zhruba 0.4 m3 objem korbičky)), zvládne i hlínu od bagříku horekopcem (stoupání metr na 3 metry), vozím na tom i šípaný dříví k hráni od štípačky (když je mokro jako teď na jaře, traktorem bych trávník fest rozvrtal - zatáčet je ovšem třeba ve větším oblouku, zablokovaný pás při zatáčení dokáže vyrobit taky pěknou stopu).
Je potřeba dávat bacha na pár věcí:
-na svahu volit trasu obezřetně a snažit se jezdit co nejvíc kolmo na vrstevnici, šikmo opatrně, hrozí převalení (zatím se mi nepovedlo)
-naložený je nejlepší dolekopcem (hlavně prudké meze) couvat, po předu hrozí, že pude na čumák (korba přesahuje přez přední nápravu a když je pořádně naloženo je i těžiště vejš a může se to převážit (už se mi to povedlo). Pro zpevnění jsem udělal přídavný propoj (tvarovaný hák z kulatiny, šponovák a třmen - je to sice uvnitř korby, sypkýmu to nevadí vůbec, dřevem to lehce obrovnám) mezi pevné čelo a korbu - korba je z plechu vyztužená lisovanýn profilem, čelo z plechu, zpevňuje to trubka po obvodu, jen pár svárů, asi by to dlouho nevydrželo
-pořádně koukat na cestu, neboť světlá výška není největší (hlavně převodovka hnané nápravy je docela velká) a není problám za něco zachytout (šutr, pařez) - ovšem díky nepříliš velké šířce podvozku lze snadno prokličkovat.
Co je plus:
nosnost 1/2 t
pásy se minimálně boří i v rozněklém podkladu
parádně zvládá svahy
jede to samo, jen se zatím musí chodit
Je potřeba dávat bacha na pár věcí:
-na svahu volit trasu obezřetně a snažit se jezdit co nejvíc kolmo na vrstevnici, šikmo opatrně, hrozí převalení (zatím se mi nepovedlo)
-naložený je nejlepší dolekopcem (hlavně prudké meze) couvat, po předu hrozí, že pude na čumák (korba přesahuje přez přední nápravu a když je pořádně naloženo je i těžiště vejš a může se to převážit (už se mi to povedlo). Pro zpevnění jsem udělal přídavný propoj (tvarovaný hák z kulatiny, šponovák a třmen - je to sice uvnitř korby, sypkýmu to nevadí vůbec, dřevem to lehce obrovnám) mezi pevné čelo a korbu - korba je z plechu vyztužená lisovanýn profilem, čelo z plechu, zpevňuje to trubka po obvodu, jen pár svárů, asi by to dlouho nevydrželo
-pořádně koukat na cestu, neboť světlá výška není největší (hlavně převodovka hnané nápravy je docela velká) a není problám za něco zachytout (šutr, pařez) - ovšem díky nepříliš velké šířce podvozku lze snadno prokličkovat.
Co je plus:
nosnost 1/2 t
pásy se minimálně boří i v rozněklém podkladu
parádně zvládá svahy
jede to samo, jen se zatím musí chodit
-
iiki: a co máš za značku? Připadaj mi všechny stejný, asi to číňan jen barví podle zadání.
Dotaz: když to zastavím v kopci, sjede to nebo drží? A poháněný kola - to je přes nějakej diferák a pásy se brzděj?
Dotaz: když to zastavím v kopci, sjede to nebo drží? A poháněný kola - to je přes nějakej diferák a pásy se brzděj?
Mám ten z toho úvodního odkazu, Lumag MD 500.
Proti ostatním má (stejně jako Mini Dumper MD 350) přídavnou redukci (rychlá-pomalá), je to fajn, když mu pořádně naložíš a je minimum prostoru k manévrování - v poho se s tím dá vykličkovat (svah, pařezy, šutry).
K zastavení - ano, automaticky se to zabrzdí.
Zatáčí se směrovýma pákama, pás se zabrzdí, při tom se odpojí od pohonu. Diferák tam není.
Proti ostatním má (stejně jako Mini Dumper MD 350) přídavnou redukci (rychlá-pomalá), je to fajn, když mu pořádně naložíš a je minimum prostoru k manévrování - v poho se s tím dá vykličkovat (svah, pařezy, šutry).
K zastavení - ano, automaticky se to zabrzdí.
Zatáčí se směrovýma pákama, pás se zabrzdí, při tom se odpojí od pohonu. Diferák tam není.
-
jak - odpojí se od pohonu - nějaká zubová spojka nebo něco jinýho (jako spojka?). Otravuju dotazama, já vím ale nikdo to tady asi nemá.
Měli bysme to taky hlavně do lesa. Co větve - nelezou do pásů? A když jo tak se stane co?
Měli bysme to taky hlavně do lesa. Co větve - nelezou do pásů? A když jo tak se stane co?
Jestli zubová spojka netuším, ale asi tam budou. Funguje to, tudíž to neřeším.
Do pásů jsem větev zatím nenabral (teoreticky by se dala při zatáčení). Větev jsem měl jednou zapíchlou mezi rám a osu pojezdového kola, tak jsem ten kousek dojel s fůrkou na zpátečku a klacek odstranil pak (lehat do mokra nee a nechtělo se mi to celý skládat a nakládat, po sklopení korby se to pohodlně odstraní).
Zájem o info chápu, stojí to dost peněz, člověk chce mít co nejvíc informací.
Na youtubu je s minidempry dost videi, je tam vidět co to umí. A to i to, na co je potřeba dát bacha - rozjezd s citem, né naprudko poskočit, přez hrby, hrany pomalu (jsou malý pojezdový kola a hodně to poskakuje), když bude pořádná fůra s čepicí, tak se to tutově rozsype (já to svazuju provazem a terénem radši pomalu, než to pak sbírat)
Do pásů jsem větev zatím nenabral (teoreticky by se dala při zatáčení). Větev jsem měl jednou zapíchlou mezi rám a osu pojezdového kola, tak jsem ten kousek dojel s fůrkou na zpátečku a klacek odstranil pak (lehat do mokra nee a nechtělo se mi to celý skládat a nakládat, po sklopení korby se to pohodlně odstraní).
Zájem o info chápu, stojí to dost peněz, člověk chce mít co nejvíc informací.
Na youtubu je s minidempry dost videi, je tam vidět co to umí. A to i to, na co je potřeba dát bacha - rozjezd s citem, né naprudko poskočit, přez hrby, hrany pomalu (jsou malý pojezdový kola a hodně to poskakuje), když bude pořádná fůra s čepicí, tak se to tutově rozsype (já to svazuju provazem a terénem radši pomalu, než to pak sbírat)
-
Ahoj loni jsem pořídil do práce Lumag MD 500 H PRO dělali jsme tím opravu koryta potoka to znamená
- vyvozit od bagru usazený bordel vyčistit koryto cca 15x valník za traktor 5t
- navožení lomový kámen rigol cca80-90t
- beton na zdění 40-50t
minidupmer fungoval na 1 za mně maximální spokojenost co se týče přesunu materiálu ve špatných podmínkách
- vyvozit od bagru usazený bordel vyčistit koryto cca 15x valník za traktor 5t
- navožení lomový kámen rigol cca80-90t
- beton na zdění 40-50t
minidupmer fungoval na 1 za mně maximální spokojenost co se týče přesunu materiálu ve špatných podmínkách
musíš bejt šikovnej miláne nešikovnejch je dost
http://www.youtube.com/watch?v=WSRiLa3JH00
http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/watch?v=WSRiLa3JH00
http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/