Brzdy valník

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Volfpatrik

Brzdy valník

#1 Nový příspěvek od Volfpatrik »

Ahoj, koupil jsem valník udělal na něm vše. A teď když probíhají zkoušky mám problém se vzduch.brzdami. Když na traktoru zatáhnu ručku vše zabrzdí jak má po povolení okamžitě odbrzdí. S nožní brzdou nastává problém. Jak spojím brzdy vlek krásně jemně zabrzdí horší je ,že po uvolnění pedálu vlek odbrzdí tak po 5-10 vteřinách. Ale jak rozpojim pedály tak na levý pedál úplně super trošku zmáčknu zabrzdí hned jak pustím odbrzdí. Jak zmáčknu pravý pedál vlek zabrzdí,ale po puštění je to tich 5-10 vteřin. Traktor 7011 komplet nové brzdy 2 měs zpět. Valník mv2-028 4x repas válců+ ruční regulátor+ normální regulátor. Díky za rady.

Volfpatrik

Re: Brzdy valník

#2 Nový příspěvek od Volfpatrik »

Laslou

#4 Nový příspěvek od Laslou »

... a čím to bylo?

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od J.A.Y. »

Podle me traktorem. Vlek nepozna jaka brzda mu sebrala vzduch :-/

Volfpatrik

#6 Nový příspěvek od Volfpatrik »

Heled udělal jsem na traktoru komplet brzdy vše nové. Jen se mě zdáli hadice mezi brzdovým válcem a vyrovnavacem krásné tak jsem ty nové dal do šuplíku. Jenže nastal tenhle problém s valníkem. Dopidil jsem se k tomu ,že zaprvé tohle byla jediná věc neměněná. A po rozříznutí byli hadice zevnitř rozežrané. Vytvořila se v jedné z nich membrána ,kterou jsem nohou při brzdění přemohl. Jenže při povolení brzdy se membrána zavřela tím pádem než pružiny na paknach přemohli kapalinu zpět do nádobky chvíli to trvalo to byl ten můj prostoj odbrzdění valníku. Než se stihl uvolnit tlak v soustavě aby se pustil vzduch do vleku bylo to 5 vteřin cca.Po výměně hadic hned jak pustím pedál zajede ten bazmek na vyrovnávači tím pádem táhlo hned povolí brzdový válec na traktoru. Jak cvakne pedál brzdy o doraz valník je odbrzděný.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“