Vlek Deza 3500
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- masor111
Re: Vlek Deza 3500
Neví někdo jestli se na deze 5000daji nastavovat brzdy (ekcentry) nebo kroky.Po čtyřech letech provozu mám hodně slabou účinnost brzd a nevím jestli to bude na nové obložení nebo to jde poštelovat.Dekju za rady.
Nejhorší je srážka s blbcem
Nevím, jakou máš nápravu, respektive brzdový válce, na Deze 6000 jsou ty pidi válce s krátkým zdvihem, takže už jsem to přestavoval. Ale už se nepamatuju jak, musel bych se na ten klíč podívat, abych si vzpomněl.
EDIT: našel jsem fotku, tak jsem si vzpomněl, je tam tisícihran a přesadil jsem to. Zvedl jsem zadek na hever, hasákem pootočil klíčem, dokud nezačalo přibržďovat kolo a nasadil jsem páku vzduchovýho válce. Nejdřív jednu a pak druhou stranu. Buben jsem nesundaval, ale myslím, že to ještě nemůže obložení být sjetý, zase tolik se s tím nebrzdí, pneumatiky mám zatím původní a to už to máme 6 let a obložení musí vydržet víc než pneu.
EDIT: našel jsem fotku, tak jsem si vzpomněl, je tam tisícihran a přesadil jsem to. Zvedl jsem zadek na hever, hasákem pootočil klíčem, dokud nezačalo přibržďovat kolo a nasadil jsem páku vzduchovýho válce. Nejdřív jednu a pak druhou stranu. Buben jsem nesundaval, ale myslím, že to ještě nemůže obložení být sjetý, zase tolik se s tím nebrzdí, pneumatiky mám zatím původní a to už to máme 6 let a obložení musí vydržet víc než pneu.
Naposledy upravil(a) Šéďa dne úte črc 13, 2021 6:17 pm, celkem upraveno 1 x.
- masor111
To mám podobně akorát jen jeden brzdový válec taky mám původní gumy.To udělám stejně jako ty moc děkuji.
Nejhorší je srážka s blbcem
Ahoj,nepořizovali jste někdo v poslední době dezu5000 nebo3500?potřebuji k traktoru vlek, co může na silnici.zajímá mě cena,vlek vypadá velmi solidně
Kamarád mi poslal odkaz na výrobce traktorového přívěsu:
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1460196 ... 500-kg.php
http://www.zamecnictvi-laube.cz/
Je to zajímavé, buď okopíroval Dezu nebo vlečku vyrábí v jeho licenci.
Máte někdo nějaké zkušenosti nebo z doslechu nějaké info?
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1460196 ... 500-kg.php
http://www.zamecnictvi-laube.cz/
Je to zajímavé, buď okopíroval Dezu nebo vlečku vyrábí v jeho licenci.
Máte někdo nějaké zkušenosti nebo z doslechu nějaké info?
Todle není raketoplán aby ho licencoval to se dá snad dostat přes zkušebnu na doklady jako každej jinej sériovej výrobek....administrativní náklady -nemalé- pak "rozpustí" v jednotce výroby
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
Asi tak. Jako kusovko pro nekoho je to asi nerentabilni a je snazsi koupit hotovy vlek treba viz odkaz vyse u vleku za pul mega je to uz na zamyslenou jit vlastni stavbou ale zas zalezi na znalostech a moznostech vyroby doma. Tenhle vlek bych doma nestavel a radsi koupil uz hotovy. Pokud si to clovek spocita tak zjisti ze doma neusetri dokonce se muze stat ze to vyjde i draz.
Co se na těch vlečkách dá ještě vymyslet, aby byla každá úplně jiná?
Předpokládám, že náprava, brzdy, oko jsou kupovaný, zbytek dodělaný.
Stačí se podívat na takový vlečky u malých firem, obcí a zjistíte, že jsou podobný a kolikrát jen nápis na ní řekne, kdo ji vyrobil. A Deza není jediný výrobce u nás.
Předpokládám, že náprava, brzdy, oko jsou kupovaný, zbytek dodělaný.
Stačí se podívat na takový vlečky u malých firem, obcí a zjistíte, že jsou podobný a kolikrát jen nápis na ní řekne, kdo ji vyrobil. A Deza není jediný výrobce u nás.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Podle zjištění od výrobce je základní cena do 120tis., nevím jak je na tom teď deza.podle fotek vypadají dost podobně
Jsou z jedné vesnice. Více se nebudu rozepisovat, neboť tam byla událost ..... Jinak Laube má sídlo jinde, Deza se přestěhoval do Třeště kde má nyní větší dílnu a stíhá toho více. Takže asi tak.
Cena návěsů od Dezy v základu z listopadu:
3500 R třístranka 108 tisíc bez DPH
5000 třístranka 110 tisíc bez DPH
Derganz mi psal, že cena se může s rostoucí cenou materiálu měnit, no řekl bych, že budou platné.
Laube píše, že je neplátce daně, tudíž cena by mohla být konečná. Když jsem před 2 lety začal shánět návěs za traktor, tak Laube fotil hotové návěsy ve stejné dílně, kde vyráběl Derganz. Pro nás byla jasná volba Deza 5000. Navíc s p. Derganzem byla dobrá domluva.
Všem zdejším čtenářům a kolegům přeji všechno nejlepší do nového roku 2022, hlavně štěstí a zdraví, pohodu a klid v rámci mezí daných moderní dobou.
3500 R třístranka 108 tisíc bez DPH
5000 třístranka 110 tisíc bez DPH
Derganz mi psal, že cena se může s rostoucí cenou materiálu měnit, no řekl bych, že budou platné.
Laube píše, že je neplátce daně, tudíž cena by mohla být konečná. Když jsem před 2 lety začal shánět návěs za traktor, tak Laube fotil hotové návěsy ve stejné dílně, kde vyráběl Derganz. Pro nás byla jasná volba Deza 5000. Navíc s p. Derganzem byla dobrá domluva.
Všem zdejším čtenářům a kolegům přeji všechno nejlepší do nového roku 2022, hlavně štěstí a zdraví, pohodu a klid v rámci mezí daných moderní dobou.
Aho fšem. Nehodnotím ten nebo onen vlek, to je věc kupujících, jak se rozhodnou a oba výrobky mi přijdou pěkný . Jen by bylo dobrý doplnit, jestli to má 1 nebo 2 hadice na brzdy.
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
Mnou výše uvedené ceny jsou za 1hadicové brzdy. Deza 2hadicové nabízí za příplatek. Laube má také 1 hadicové.
Uvedená cena za laube byla(dle dotazu od výrobce asi před měsícem)s DPH do 120tis,což je cena ucházející,myslím