Vlekem bez SPZ legálně po silnicích

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
poulm

Re: Vlekem bez SPZ legálně po silnicích

#76 Nový příspěvek od poulm »

Někde se to už tady několikrát řešilo,možná to najdeš.
Všechny tyto traktůrky a jejich vozíky,když nemají přidělenou RZ, tak jsou v kategorii pracovních stojů v příslušné skupině buď tažený,nesený nebo samojízdný. Všechny tyto stroje musí být homologované pro provoz na pozemních komunikacích a musí mít výrobní štítek a Technické osvědčení nebo nějaký typový průkaz v podobě malé papírové knížky, tam je psané kde a jak se s tím může jezdit,kdo a kdy to vyrobil atd.
Magistrát ti sice může udělit nějakou vijímku pro provoz,ale bez toho Technického osvědčení ti stejně nic neudělí, protože nemáš od stroje jiný doklad o původu,typu a výroby a na zádech jim ho tam asi neponeseš,ale realita stejně bývá jinačí,co magistrát to jiné rozhodnutí.
Pojistka je ti v tuto chvíli docela k ničemu,ikdyž ji policajti při kontrole rádi vidí, protože když nemáš žádný doklad,že byl stroj schálen pro provoz na pozemních komunikacích,tak ti v případě nehody pojišťovna stejně nic nezaplatí.
Nejdřív si sežeň k Vari a k vozíku Technickoé osvědčení a pak lze řešit ledasco.

http://www.tlamka.cz/sada-pro-provoz-na ... kacich.htm

http://www.vari.cz/rady-a-navody/faq/mo ... i/art:241/

http://www.kbcontract.cz/product/vari-s ... -hydr/1584

Obrázek
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

mraveneček

#77 Nový příspěvek od mraveneček »

Ty techničáky mají už předtištěné? já mám vozík N 3.5, starý 26 roků a to nikdo nesežere že je to Vares.
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

petrsteffan

#78 Nový příspěvek od petrsteffan »

Za 1000kc.mam na 5let vyrizene povoleni na zetor 25 bez tp. Plus vlek domaci vyroby. Jedina podminka pojistka traktoru a osvetleni.

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#79 Nový příspěvek od Radek01 »

A za kým jsi to byl vyřídit, nebo na koho mám naléhat, abych takto vyřešil doma dělanou dvoukolku? :)
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

ITS

#80 Nový příspěvek od ITS »

Pravděpodobně bydlí v " OBCI S OSVÍCENOU PRAVOMOCÍ ".

petrsteffan

#81 Nový příspěvek od petrsteffan »

no je to klasickej odbor dopravy. mam to na komunikace 2-3 a nizsi tridy. povoleni plati v celem katastru kam spada urad..

honza461

#82 Nový příspěvek od honza461 »

:) Už vidim tu pojištovnu s usměvem od ucha k uchu až nedej bože dojde k vyplácení pojistky a bude jedno jestli jsi viník nebo poškozenej. :friends:

petrsteffan

#83 Nový příspěvek od petrsteffan »

To je vec druha. Ale jednou to pojistila tak by mela plnit. Spoleham na to ze jejich zamestnanec odpovida za svoji praci tak jako musim ja za svoji

honza461

#84 Nový příspěvek od honza461 »

Ta věc druhá ale potom bude prvořadá. :)

petrsteffan

#85 Nový příspěvek od petrsteffan »

myslim ze dobrej pravnik to vyresi a pojistovna bude muset plnit . ale snad nebude potreba. neplanuju s tim jezdit stejne nekam do mesta a ani nikde po silnici jezdim si stejne furt po polnackach tak jak kdyz sem to nemel...

Šéďa

#86 Nový příspěvek od Šéďa »

honza461 píše::) Už vidim tu pojištovnu s usměvem od ucha k uchu až nedej bože dojde k vyplácení pojistky a bude jedno jestli jsi viník nebo poškozenej. :friends:
Proč by to měl být problém? I vozidla bez SPZ mají běžně povinné ručení. Mi máme všechny volantové vysokozdvihy pojištěné, aby když se při vykládce, či nakládce poškodí auto, kontejner nebo vagon, tak je řidič i firma krytá. Nikdy s tím nebyl problém s vyplacením pojistky. na 3t destu máme rovněž povolení k užívání komunikací 2 a 3 třídy, jelikož máme sklady mimo areál firmy a musíme tam přejíždět.

chuck77

#87 Nový příspěvek od chuck77 »

Radek01 píše:A za kým jsi to byl vyřídit, nebo na koho mám naléhat, abych takto vyřešil doma dělanou dvoukolku? :)

Ahoj nechci Tě zklamat, ale co jsem řešil já tak vlečka buď samodomo nebo třebas fabrická ale nikdy nezaregistrovaná se nedá za normální peníze na SPZ dostat. Vím to. Mám vlečku za traktor od malého výrobce z r. 1943, která nikdy nedostala SPZ a na noty to prostě nedostanu, i když to je kvalitou provedení někde jinde, jak slepence z Polska. Celé martyrium jako zkušebna a tak by vyšla na neskutečný peníze. Vlek má vzduchotlakové brzdy, je celokovový, odpružená oj, bytelná konstrukce, sklopka a nejde to.
P.S. Při pročtení debaty ohledně plnění pojištění ze strany pojišťoven bych si jen dovolil poznamenat, že pokud něco nastane, tak bude hledat jakýkoliv důvod neplnit. Osobně mám strach kdykoliv s něčím starším jedu po silnic. Má to vždy SPZ, pojištění, bylo to na STK, svítí a troubí, stěrače stírají a stav je podle mě 1A, ale co si budeme povídat, opravy se realizují doma na koleni, tím pádem to "nebylo v autorizovaným (=předraženým) servisu" + ergo nemám na to oprávnění to doma dělat. Takže myslím, že je člověk vždy 1 nohou v šlamastice.
P.P.S. for Šeďa: ano to jest pravda, ale je nutno říci, že to pojištění bude něco jako pojištění na "blbost" a tam to tak je.

Mějte se všichni 8) . Chuck77
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

petrsteffan

#88 Nový příspěvek od petrsteffan »

Ja mam od mestskeho uradu povoleno stroj bez spz uzivat na jejich silnicich. Zda bude pojistovna plnit ci nebude neresim. Dulezite pro me je ze kdyz tu na vsi potkam policajty mam pro ne kus papiru. Pojistovna pokud mozno plnit nechce nikdy to by clovek nemohl ani osobakem do prace.

Šéďa

#89 Nový příspěvek od Šéďa »

chuck77 píše:P.P.S. for Šeďa: ano to jest pravda, ale je nutno říci, že to pojištění bude něco jako pojištění na "blbost" a tam to tak je.

Mějte se všichni 8) . Chuck77

Nee, je to normální povinné ručení od Kooperativy a mám k němu zelenou kartu. Klidně ti to oskenuju, je tam tip vysokozdvihu a jeho výrobní číslo, není tam napsána spz. Při pojistné události se sepíše normální evropský protokol, který se odešle na pojišťovnu. Pokud je to bez zranění, nevolá se policie.

chuck77

#90 Nový příspěvek od chuck77 »

Dobrý den, naštěstí mě to nikdy nepotká, protože já nemám stroj bez SPZ, s kterým bych jel po ose na silnici :) , ale myslím, že je dobrý uvažovat reálně a pokud stroj nepodstupuje pravidelnou STK, tak ty jako vlastník nemáš moc argumentů pro to, aby si tvrdil, že tech.stav stroj byl O.K. a tím pádem jsi neporušil podmínky pro plnění pojistné smlouvy. Ale nerad bych to zkoušel v reálu na sobě nebo na nikom jiném. Pojem a názor na pojišťovny a jejich "plnění" mám docela dobře vyvinutý :( . Měj se 8) a přeji, abys to nemusel řešit :obchod: . Chuck77
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“