Přeprava slámy a sena
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Preprava slamy
taky nějaká inspirace na možnosti přepravy z vlastních zdrojů Kulaté sem vozil tuším po 32 kouscích a těch hranatých bylo 40 na fůře. Sláma tím jak byla lépe slisovaná se mě vozila lépe jak seno. Jo a celkově na převoz jsou lepší ty hranaté balíky, ale na manipulaci je to určitě naopak
Věrný člen agresorů.com
Re: Sklízení ve velkém
z miho pohledu celkem bezpredmetny, nez si ty baliky nasklada po dvou tak mam nalozenej valnik a to jak je zklada je taky spatne jak se baliky dotejkaj bokama tak se tam drzi vlhko a hnije to o hodne vic
Myslím že bude mít pěkně podupanou zahrádku a chtěl bych ho vidět až to bude orat pluhem.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Určitě tohle nebyl zemědělec, co sklízí, ale prezentace zařízení. Spíš bych řekl, že toto zařízení bude pro velké země, kde se přepravují balíky na velkou vzdálenost, takže tento traktor to bude svážet na kraj pole, kde se to nakládá na kamiony a odváží.
- zetorak jirka
To je hezký, ale tohle dát na zetora, tak z něj má dva malí do školky A těch hydraulickejch okruhů, co musí mít.
romus145: Dělám u firmy kde slámu zpracováváme a sami si ji svážíme z polí do skladu. Na manipulaci i na přepravu jsou hranaté balíky lepší . Vozime na nakladaku Daf 15 nebo 20 ks,traktor John Deere +autovlek 21 nebo 28 ks , Z 7011 +podvozek z horalu 15 nebo 20 ks,Z Major 80 + plošina 21 nebo28ks.Vše kurtováno jednou kurtou. Balíky rozměr 90*120 , 80*120 délka 240 cm.
caves motal som sa tu po foru a nsiel som mali horal za stvorkolku a napisali mi ze ohladom konstrikcie a vyrobi sa mam obratit na teba tak ako scoho si to vyrobil az mozem vediet
- pavolmakys
Stacho - mam to rovnako, z horala, 15 balikov. Celu vrchnu konstrukciu som vyhodil, urobil zabradlie do cca 40 cm, na zadnu prevodovku hodil hydromotor a pekne vytlacam do zadu. Oproti 9t vlecke na ktoru sme dali 11 balikov to ide ovela rychlejsie, netreba nijako uvazovat, pricom sa nemusim bat ze mi nieco spadne. Chcem este dorobit to nakladacie rameno a uz to bude super.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Máš to ok :-) Len moja bude na malé balíky...čiže boky ostanú...na veľké ma sused tak isto ako ty,len bez vytlačania...vykladá hned JD s čelným pod senník.
Re: Přeprava slámy a sena
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Přeprava kulatých balíků
Zdravím kolegové. Chci se zeptat z čeho všeho máte vyrobené vleky na balíky vím mnozí jako já vozí na vlekách někdo na velkoplošných pronarech a tak ale mám na mysli stroje které sloužily úplně na něco jiného. Mam od známého lištu z 516 s podvozkem. A ten podvozek je nízký a má docela silné nápravy. Přemýšlel sem udělat na něho korbu a mohlo by se na něj vejít docela dost balíků. Neřešil jste to už někdo? Děkuji.
Re: Přeprava slámy a sena
Jestli nejezdíš po silnici proč ne.