Předělání na zadosklopku
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Předělání na zadosklopku
Zdravím všechny,chci přes zimu předělat tuto vlečku na sklopku dozadu.
Ložná plocha je 320x126 cm
Hever chci dát těsně před přední nápravu.
Chci se zeptat z čeho použít majler (popř.kde sehnat),aby zvedl cca 3tuny,zasunutý byl max 33cm a vysunutý cca 120cm a ůhel korby pak bude 45°.
Jaký materiál použít na rám korby.
Děkuju za reakce.
Ložná plocha je 320x126 cm
Hever chci dát těsně před přední nápravu.
Chci se zeptat z čeho použít majler (popř.kde sehnat),aby zvedl cca 3tuny,zasunutý byl max 33cm a vysunutý cca 120cm a ůhel korby pak bude 45°.
Jaký materiál použít na rám korby.
Děkuju za reakce.
- workoholik
Re: Předělání na zadosklopku
Nie je rozumnejšie túto predať a postaviť úplne novú. Ide mi hlavne o konštrukciu, ktorú vyklápaniu zákonite treba prispôsobiť. Tiež som mal vlečku a potreboval som na vyklápanie, nakoniec som robil úplne novú
https://www.youtube.com/watch?v=mYJvoFl ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=mYJvoFl ... e=youtu.be
Ahoj, všecko ide předělať a v určitě to výjde laciněj, nehlědě na čas, jak prodať, nakůpiť matroš a dělať novů. Jo a nejak furt nemožu májíť tu pořední nápravu, co před ňu chceš dať ten hever, co?
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Samozřejmě před nápravu To "přední" tam nepatří
Určitě to předělám,novou stavět nebudu,nevyplatí se to ani náhodou.
Určitě to předělám,novou stavět nebudu,nevyplatí se to ani náhodou.
-
45 je dozadu málo, originál sklopky mají dozadu 60 stupňů - až povezeš mokrou hlínu tak ji nevysypeš.
taky bych šel cestou nové káry, než tohle předělávat - musíš dodělat nový nosný rám, kvůli heveru to dát o dost výš nad zem, převařit oj, kde budou panty, jak moc ti půjde zadek káry k zemi při sklápění atd ........
taky bych šel cestou nové káry, než tohle předělávat - musíš dodělat nový nosný rám, kvůli heveru to dát o dost výš nad zem, převařit oj, kde budou panty, jak moc ti půjde zadek káry k zemi při sklápění atd ........
Možná bych se dostal na 50°,záleží jaký se sežene hever...Proč převařit oj? Chci káru co nejnižší,kvůli nakládání dříví v lese,proto i hever potřebuju max 33 cm zatažený,abych se nedostal pod nápravu... za předpokladu,že rám korby bude z materialu 120mm,myšleno na výšku.Panty plánuju navarit na stávající rám dozadu.
obávám se, že na 120 cm výsuvu bude zástavbová délka někde kolem 50 cm
ono hodně záleží jakej sežene majler- jestli na kolíbce nebo spodní uložení, rozdíl cca 10cm
Liazka nebo trambus mají mailer se spodním uložením má zástavbu nějakých 550 mm, vysunutý asi 1550 a sežere nějakých 16 l oleje, podobně to má myslím u tatra 148 Hyva nebo podobný mailer s kolíbkou bude kratší ale zas ne o tolik ( typuju zástavba tak 400 mm) ale cena bude asi hodně někde jinde
Naposledy upravil(a) Jindra dne úte říj 06, 2015 8:21 pm, celkem upraveno 1 x.
kdo si hraje nezlobí
Právě na majleru to vše visí,hledám různě po netu a nic nevyhovuje mým požadavkům,neválí se někomu něco doma? ;)
Ahoj, malinko se připojím do reakcí.
Hlavně se neboj, že šasi, nebo rám korby je třeba dělat z tlustejch želez. Já jsem vždycky dělal všechno ze strašně tlustejch želez a dával na každym raději o výztuhu víc. Potom jsem dělal malou kárku za malotraktůrek. Tak na 8 koleček hlíny. Udělal jsem to jen z 50 mm uček. Svařil rámy a dal dozadu panty. Hever jsem tam dával a pantatík že mi to nevyklopí a že se mi to zkroutí. Tak jsem hever dal podle rady dopředějc aby to vyklopilo. Starej osel, mohl jsem ho dát hned za panty! Ten hever vyklopí tři takovíhle káry jako nic.
Kámoš má velkou káru za traktor. Opravdu bytelnou. Už spoustu let. Taky když stavěl pořát laboroval s majlerem na vyklápění. Jestli zvedne, jestli dost. Nakonec ho dal co nejvíc dozadu. Krásně to vyklápí. Ale vyzkoušel si co to zvedne! Půčil káru švárovi a on do ní nakládal hlínu, když kopal bazén. On tam zapoměl nástavky co měl na obilí. Švára naložil na káru ce se udrželo. A to ještě jak tam jezdil kolečkama tal to ušlapal a udusal. No kára jako hrad. Kámoš ji zapřáhnul a jel domů. Asi po 15 km mu prasklo jedno kolo. To má 8,25x16 a 16 plátnoví! Hodil rezervu a po asi 5 km prasklo druhý kolo. Dojel domů už to neměl daleko a přivezl kolo nasadil ho a jel domů. Zajel na stráň vzal za páčku a kouká, kouká a nic. Tak mi to nezvedne ten majler. Bude to muset scházet trochu lopatou. Tak vylezl a kouká co to s károu je! No a on majler zvládnul fůru, ale místo aby zvednul korbu, prohnul celé spodní šasi dolů. Kurva jako rohlík. Mít kámoš flintu po ruce, postřílel by co by se kolem šustlo. Šasi káry v prdely! Majler z valníku původně, to přeci jen zvednul, ale na opačnou stranu!
Tahle kára co máš na obrázku půjde upravit na sklopku v pohodě. Majler by to chtělo třeba z Avie, nebo na té kolíbce z valníku. Ale jsou dvou a třípístové. Ty třípístové jsou míň, hůř se schánějí. Můžu Ti oměřit majler Liaz, kolik má zasunutej na vejšlu. Mám ho tady sice rozebranej, ale tak nějak by se to dalo oměřit. Možná i tu Avii bych mohl oměřit. Ale když si vzpomenu, hlava děravá. No i ten s houpačkou taky, ale to bych musel vplazit pod káru. No uvidím, na co si vzpomenu.
Hlavně se neboj, že šasi, nebo rám korby je třeba dělat z tlustejch želez. Já jsem vždycky dělal všechno ze strašně tlustejch želez a dával na každym raději o výztuhu víc. Potom jsem dělal malou kárku za malotraktůrek. Tak na 8 koleček hlíny. Udělal jsem to jen z 50 mm uček. Svařil rámy a dal dozadu panty. Hever jsem tam dával a pantatík že mi to nevyklopí a že se mi to zkroutí. Tak jsem hever dal podle rady dopředějc aby to vyklopilo. Starej osel, mohl jsem ho dát hned za panty! Ten hever vyklopí tři takovíhle káry jako nic.
Kámoš má velkou káru za traktor. Opravdu bytelnou. Už spoustu let. Taky když stavěl pořát laboroval s majlerem na vyklápění. Jestli zvedne, jestli dost. Nakonec ho dal co nejvíc dozadu. Krásně to vyklápí. Ale vyzkoušel si co to zvedne! Půčil káru švárovi a on do ní nakládal hlínu, když kopal bazén. On tam zapoměl nástavky co měl na obilí. Švára naložil na káru ce se udrželo. A to ještě jak tam jezdil kolečkama tal to ušlapal a udusal. No kára jako hrad. Kámoš ji zapřáhnul a jel domů. Asi po 15 km mu prasklo jedno kolo. To má 8,25x16 a 16 plátnoví! Hodil rezervu a po asi 5 km prasklo druhý kolo. Dojel domů už to neměl daleko a přivezl kolo nasadil ho a jel domů. Zajel na stráň vzal za páčku a kouká, kouká a nic. Tak mi to nezvedne ten majler. Bude to muset scházet trochu lopatou. Tak vylezl a kouká co to s károu je! No a on majler zvládnul fůru, ale místo aby zvednul korbu, prohnul celé spodní šasi dolů. Kurva jako rohlík. Mít kámoš flintu po ruce, postřílel by co by se kolem šustlo. Šasi káry v prdely! Majler z valníku původně, to přeci jen zvednul, ale na opačnou stranu!
Tahle kára co máš na obrázku půjde upravit na sklopku v pohodě. Majler by to chtělo třeba z Avie, nebo na té kolíbce z valníku. Ale jsou dvou a třípístové. Ty třípístové jsou míň, hůř se schánějí. Můžu Ti oměřit majler Liaz, kolik má zasunutej na vejšlu. Mám ho tady sice rozebranej, ale tak nějak by se to dalo oměřit. Možná i tu Avii bych mohl oměřit. Ale když si vzpomenu, hlava děravá. No i ten s houpačkou taky, ale to bych musel vplazit pod káru. No uvidím, na co si vzpomenu.
ten by se ti mohl hodit:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/51708392 ... istovy.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/51708392 ... istovy.php
ota: Oměř mi prosím vše na co přijdeš,diky
oshurty: Ten nevypadá špatně,ale co je to za věc tam dole na válci,přívod oleje?
dole je kostka s omezovačem zdvihu. na TGG 16 kdyžtak večer hodím nějakou míru
jinak se dá podívat na : http://obchod.fimas.cz/fotky7833/fotov/ ... G1_mal.jpg
jsou tam i rozměry
jinak se dá podívat na : http://obchod.fimas.cz/fotky7833/fotov/ ... G1_mal.jpg
jsou tam i rozměry
kdo si hraje nezlobí