Polský dvourotorový špalíkovač
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Polský dvourotorový špalíkovač
Zdravím všechny, co říkáte na tuto nožovou jednotku (viz. foto). Nože jsou silné 10 mm a jsou z nástrojářské oceli, ozubená kola jsou z převodovky polského traktoru Ursus. Špalíkuje krásně až do průměru 10 cm. S dvěma noži na každé hřídeli dělá špalíky dlouhé 15-20 cm, se třemi noži 6-12 cm a se čtyřmi noži 5-10 cm. Na pohon stačí benzínový motor 6,5HP nebo elektromotor 4kW. Cena nožové jednotky špalíkovače se dvěma noži na hřídeli by byla 13000Kč, se třemi 14500Kč a se čtyřmi 16000Kč.
Re: Dvourotorový špalíkovač
Nějaký polský kutil.
a ako sa to teda dá kúpiť má ponuku na nete?
-
ja som si doma virobyl taky ale na kazdej oisi su tri noze a bere mi to do 15 centimetrou ale len meke tvrde davam tensie lebo ras nam odkrutilo kardan
Je to takový starší pán, tak pochybuju, že má vůbec internet. Já ho neznám, přišel s tím můj kolega, protože tam kousek dělal. Tak se ho ptal na cenu a vyfotil to. Uvažuju, že bych ten s těma 4 nožema na hřídeli koupil. Už jsem štěpkou topil a jak je ta štěpka moc dlouhá, tak se to špatně nabírá, přenáší i přikládá. Ideální je, jak má kolem těch 5 cm. Takže ten s těma 4 nožema by byl ideální. Hodil bych na něj ještě setrvačník (i když on ho tam prý neměl) a benzínový motor, až můžu drtit i v lese. Ještě ale nevím jak ho dopravím, protože je to kus cesty až u Varšavy, takže se mi tam autem nechce jet, ale kolega by tam měl jet znovu do 14 dnů, tak by mi ho mohl dovézt.
čiže nič čo by sa dalo bežne kúpiť . Ja by som dal pozor či k tomu budú náhradné nože tak o 5 rokov
-
noze ti vipalia hoci gde gde maju paliace stroje a material ja mam hardox a tri oze stacia 4 su us vela a nabera sa to paredne zlopatu do peca
- jurex
- Kontaktovat uživatele:
A nebyla by lepší cenově podobná varianta od bibose? Navíc osvědčená mnoha uživateli tady na fóru..
A nebo od kohokoliv jiného s tadyma.. přeci jenom ty plotny které nesou hřídele nejsou extra silné.. měl bych strach z nějakého kroucení a tak...
Za stálého míchání, nalejeme do hajzlu :D
Zdravím,
také uvažuji o špalíkovači z Polska. Láká mě cena a dostupnost. Bydlím kousek od hranic tak mám možnost se zajet podívat jaké je provedení.
Mám takovouto představu :
Inzerát PL
Zkusím jednoduše přeložit
6-ti nožová varianta:
Cena: 15 120Kč
Celková váha: 100Kg
Tloušťka stěny špalíkovače: 20mm
Tloušťka nože: 10 mm (materiál Hartowán)
Vnitřní šířka: 175mm
Maximální tloušťka větví: 90mm
Velikost špalíčků: 9-12cm
8-ti nožová varianta:
Cena: 17 010Kč
Velikost špalíčků: 6-9cm
Prosím zkuste ohodnotit tyto špalíkovače, popřípadě výhody 6ti nebo 8mi nožové varianty. Přiznám se jsem úplný začátečník. Traktor vlastním první rok, tak začínám postupně objevovat příslušenství.
Také se nebráním výrobě od členů fóra. Kdyby měl kdokoliv zájem prosím nabídky do SZ.
Ale rád bych znal Váš názor na výrobky z PL. Je to pro mě cenově zajímavé a hlavně dostupné.
Díky!
také uvažuji o špalíkovači z Polska. Láká mě cena a dostupnost. Bydlím kousek od hranic tak mám možnost se zajet podívat jaké je provedení.
Mám takovouto představu :
Inzerát PL
Zkusím jednoduše přeložit
6-ti nožová varianta:
Cena: 15 120Kč
Velikost špalíčků: 9-12cm
8-ti nožová varianta:
Cena: 17 010Kč
Velikost špalíčků: 6-9cm
Prosím zkuste ohodnotit tyto špalíkovače, popřípadě výhody 6ti nebo 8mi nožové varianty. Přiznám se jsem úplný začátečník. Traktor vlastním první rok, tak začínám postupně objevovat příslušenství.
Také se nebráním výrobě od členů fóra. Kdyby měl kdokoliv zájem prosím nabídky do SZ.
Ale rád bych znal Váš názor na výrobky z PL. Je to pro mě cenově zajímavé a hlavně dostupné.
Díky!
No ono niektoré výrobky z PL sú dobré, ale ten špalíkovač vyzerá tak kadejako
Tu z fóra má pekný špalíkovač lukin1156 a teda neviem, či plánuje aj nejakú tú zákazkovú výrobu, ale ak áno, tak v budúcnosti by som o tomto špalíkovači určite uvažoval Potom Biboš už vyrobil viac ako 3 stovky špalíkovačov, tiež to má celkom pekne vyriešené a potom ešte niekto, ale teraz si neviem spomenúť na meno
Tu z fóra má pekný špalíkovač lukin1156 a teda neviem, či plánuje aj nejakú tú zákazkovú výrobu, ale ak áno, tak v budúcnosti by som o tomto špalíkovači určite uvažoval Potom Biboš už vyrobil viac ako 3 stovky špalíkovačov, tiež to má celkom pekne vyriešené a potom ešte niekto, ale teraz si neviem spomenúť na meno
Nepaci sa mi na tom ze bocne platne su zvarene a za druhe rotory mohli byt opracovane opacne aby noz v zabere podopierali takto su dost namahane a vsetku silu nesu skrutky.
Nejsou ty ozubený kola nějaký slabý?