Štěpkovač-první pokus

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
rmbiker

Štěpkovač-první pokus

#1 Nový příspěvek od rmbiker »

Delší dobu přemýšlím o výrobě štěpkovače.Zatím jsem si nechával štěpkovat od známého ale neustále převážení větví,jejich skladování až bude mít čas mě už nebavilo.Bude jednorotorový,princip nůž proti rovné desce.Nože jsou tuším z torona,zkrácené a vyfrézované drážky pro přišroubování. Pohon bude traktorem,časem možná i elektromotor. Pro odlehčení rázů na traktor bude převod klínovými řemeny a setrvačník na rotoru.Nevím zda můj výtvor bude funkční ale chybama se člověk učí :prace:
Naposledy upravil(a) rmbiker dne pon bře 09, 2015 3:00 pm, celkem upraveno 1 x.

rmbiker

Re: Štěpkovač-první pokus

#2 Nový příspěvek od rmbiker »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

zetorak jirka

#3 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Rozpracovaný to máš pěkně. syce nože z torona nejsou, ale to vůbec nevadí, spíš to uložení nožů, to je to co mi nesedí, nože komo na řídel ? no nevím nevím. To má být jako špaličkovač nebo rychle se točící drtič ? Každopádně ať to je tak nebo tak, tak bych s funkšností moc nepočítal.

rmbiker

#4 Nový příspěvek od rmbiker »

Tady je něco podobného a taky to funguje..ale nevím třeba nebude ;-)
http://youtu.be/3J3hsWyuyTg

mihi

#5 Nový příspěvek od mihi »

8)
Mihi

Ziberek

#6 Nový příspěvek od Ziberek »

Čoveče pěkná fušeřina 8) .Su zvědavej jak to povalí.Ja si myslím že to pojede.Přidavej fotky su zvědavej jak pokračuješ.
Felicia 1.3 Mpi, štepkovaš, malotraktor.

Dvordy

#7 Nový příspěvek od Dvordy »

Akorát se podívej, co to dělá se slabejma větvičkama.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

oco13

#8 Nový příspěvek od oco13 »

Dvordy píše:Akorát se podívej, co to dělá se slabejma větvičkama.
Prosím vysvetli to podrobnejšie . Ja práve hladám niečo na velké množstvá tenkého zeleneho materialu - šípkové kríky, brečtan.

Dvordy

#9 Nový příspěvek od Dvordy »

To bylo myšleno k tomu videu. Ty slabé konce větví to vůbec něštěpkuje, ale jen protáhne skrz.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

rmbiker

#10 Nový příspěvek od rmbiker »

Tam podle mě záleží jakou má vůli mezi nožem a pevnou deskou.... ;-)

oco13

#11 Nový příspěvek od oco13 »

Môže sa dvojrotorák urobiť prípadne s prekrytím ? aby sekal naozaj aj trávu. Inak mal som niečo z Mountfieldu tam bola freza a protikus hliníková doska. Sekalo to naozaj aj uplne jemné vetvičky.

Leo

#12 Nový příspěvek od Leo »

oco13 píše:
Dvordy píše:Akorát se podívej, co to dělá se slabejma větvičkama.
Prosím vysvetli to podrobnejšie . Ja práve hladám niečo na velké množstvá tenkého zeleneho materialu - šípkové kríky, brečtan.
To by se ti možná hodil štěpkovač s rotujícími noži jako v sekačce na kukuřici. Nebo mufik vyrábí štěpkovač, které celkem drti malé větvičky - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 48&t=16659

V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

dratek

#13 Nový příspěvek od dratek »

Nedá mi to abych se ještě nevrátil k videu které ziberek nazval fušeřinou.Naopak toho majitele chválím že si to pravděpodobně udělal sám dle svojich možností a ještě k tomu to funguje.Názorně ukázal strojek za pár stovek bez soustružení ,frézování,sváření lakování.....Těžko bych si dovolil něco nazývat fušeřinou když neznám profesi onoho tvůrce,co když je to třeba krejčí??? Rád bych viděl zibereka třeba s jehlou,nití a kusem látky.Fušer je dle mě ten ,co se hlásí k řemeslu a v něm dělá nekvalitní věci.Ono se hezky kouká na zdejší výrobky co jsou jak z fabriky ale kdo si udělá všechno sám?? Jo jsou tady někteří opravdoví fachmani ale ti nehaní práci ostatních kterým pán bůh nenadělil strojní zařízení ani šikovnost.Tu čtu "jsem si nechal vyfrézovat,jsem si nechal vysoustružit,jsem si nechal zakalit....."pak nakonec ještě horentní suma,ne ten pán a jemu podobní mají moje sympatie a opravdu je to jen o seřízení protidesky aby mu to sekalo i drobné větvičky

Ziberek

#14 Nový příspěvek od Ziberek »

Tak jen pro upřesnení.Nereagoval jsem na video ale na fotky rmbiker.Fotky se mi líbí proto jsem dal palec hore 8) . Z fotek to vypadá že si to mrbiker dělá v praci ve svem volném čase, tak proto ta fušeřina.Ja osobne v praci take dělam (Fušuju) na strojích co mužu.Ovšěm pokud jsem tím mrbikera urazil, tak se omlouvám.
Ne vždycky fuška = nekvalita.
Felicia 1.3 Mpi, štepkovaš, malotraktor.

workoholik

#15 Nový příspěvek od workoholik »

dratek píše:Nedá mi to abych se ještě nevrátil k videu které ziberek nazval fušeřinou.Naopak toho majitele chválím že si to pravděpodobně udělal sám dle svojich možností a ještě k tomu to funguje.Názorně ukázal strojek za pár stovek bez soustružení ,frézování,sváření lakování.....Těžko bych si dovolil něco nazývat fušeřinou když neznám profesi onoho tvůrce,co když je to třeba krejčí??? Rád bych viděl zibereka třeba s jehlou,nití a kusem látky.Fušer je dle mě ten ,co se hlásí k řemeslu a v něm dělá nekvalitní věci.Ono se hezky kouká na zdejší výrobky co jsou jak z fabriky ale kdo si udělá všechno sám?? Jo jsou tady někteří opravdoví fachmani ale ti nehaní práci ostatních kterým pán bůh nenadělil strojní zařízení ani šikovnost.Tu čtu "jsem si nechal vyfrézovat,jsem si nechal vysoustružit,jsem si nechal zakalit....."pak nakonec ještě horentní suma,ne ten pán a jemu podobní mají moje sympatie a opravdu je to jen o seřízení protidesky aby mu to sekalo i drobné větvičky
Presne, máš úplnú pravdu 8) Videl som všelijaké traktoríky a stroje aj u nás doma, netvrdím, že súhlasím so všetkými technickými riešeniami na nich, ale tí ľudia si ich postavili s jedným zverákom a karbobrúskou. To že tie stroje fungujú a prinášajú úžitok nemusím dodávať.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“