freemanův špalíkovač
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
freemanův špalíkovač
Tak jsem posháněl pár drobností na stavbu, tak mi držte palce, akorát mi sem nejde nahrát fotka
Re: freemanův špalíkovač
Na drátovce a možná přebrousit na otvorovce.Záleží na přesnosti drátovky.
To by bylo pěkný ale nikoho s takovým strojem neznám a asi by to stálo pěknej peníz.
Ale večer jsem se převaloval v pelechu a přemejšlel, jak to vochcat a asi vytočim pouzdro, ozubený kolo má vnitřek 62mm a hřídel pod kolem udělám 48mm, tak tloušťka stěny bude 7mm, ke kolu to přivařim a na hřídel dám klínek a ušetřim za svěrný pouzdro a zvětšování díry. Akorát se bojim když to přivařim na to kolo aby se to neutrhlo, přece jenom kolo je kalený. Jestli je to blbost, tak mě opravte, protože jsem zatim ze strojařskýho hovna pára, ale baví mě to.
Ale večer jsem se převaloval v pelechu a přemejšlel, jak to vochcat a asi vytočim pouzdro, ozubený kolo má vnitřek 62mm a hřídel pod kolem udělám 48mm, tak tloušťka stěny bude 7mm, ke kolu to přivařim a na hřídel dám klínek a ušetřim za svěrný pouzdro a zvětšování díry. Akorát se bojim když to přivařim na to kolo aby se to neutrhlo, přece jenom kolo je kalený. Jestli je to blbost, tak mě opravte, protože jsem zatim ze strojařskýho hovna pára, ale baví mě to.
Na ozub.kola se většinou používá cementační materiál a ten nemá zaručenou svařitelnost a v místech svaru se cementační vrstva odlupuje.
Aj karambá ale koukal jsem, že to tady někteří taky ovařovali, ale projistotu zkusim na to kolo navařit kus housenky a budu laborovat co to udělá. Potom dám vědět jak jsem dopadl. Jinak jsem poměřoval ty kola z reduktoru v3s a vychází mi když udělám válce průměr 100mm
tak mezi nimi bude mezera jenom 65mm, ale to je taky slušnej průměr, a aspoň nebudu moje mtéčko trápit
tak mezi nimi bude mezera jenom 65mm, ale to je taky slušnej průměr, a aspoň nebudu moje mtéčko trápit
Ahoj 14 220 je svaritelna ocel neboj, spis nez co2 bych to varil elektrodou.
Proc si tu hridel zihal a jakej to byl material?
ak to chceš zvárať, tak cementované je to do hlbky asi cca 2mm to odbrúsiš a možeš kludne zvárať
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
Svěrné pouzdro průměru 62 existuje,kupoval jsem je na www.retezyolomouc.cz a je potřeba objednat 4 ks,vejdou se dvě vedle sebe.Jedno stojí cca 200,- Kč
Hele byla to vývodová hřídel z traktoru nalezená ve zdejším obchoďáku (sběrné suroviny), tak jsem to upnul do soustruhu a utočil jsem z toho asi 1cm při třísce asi 0,4mm a šla z toho červená špona a pak rupnul sk plátek, hodil jsem to do kotle na cca 4hodiny a jde to soustružit jako vínomilda.svo píše:Proc si tu hridel zihal a jakej to byl material?
díky za raduvitex píše:vilo380 píše:ak to chceš zvárať, tak cementované je to do hlbky asi cca 2mm to odbrúsiš a možeš kludne zvárať