Špalíčkovač Urban

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Fidlla

Špalíčkovač Urban

#1 Nový příspěvek od Fidlla »

Špalíčkovač Urban 110mm -co na to říkate???

Jen bych rád věděl Vaše postřehy ....cena bude asi někde jinde-když za TR70 s kardanem a přetěžovací spojkou chce 70000kč......

Obrázek Obrázek Obrázek
Zetor 6718 DEEP RED

romb11

Re: Špalíčkovač Urban 110mm -co na to říkate???

#2 Nový příspěvek od romb11 »

Nemá to pytlování nějak nízko?

Fidlla

#3 Nový příspěvek od Fidlla »

Na fotce ho má nízko,ale když se zapráhne do třibodového závěsu bude ok, koukám že už mají i vyvěšování přes řetězy,aby nepadal k zemi a držel ve stejné poloze....... :)
Zetor 6718 DEEP RED

romb11

#4 Nový příspěvek od romb11 »

když to zvedne,není potom vkládací otvor moc vysoko?Aspon na fotce to tak vypadá.

adam

#5 Nový příspěvek od adam »

Je to pěkný, ale dost drahý.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

nervoza

#6 Nový příspěvek od nervoza »

Na té fotce je cena 150 000, +DPH. To už je asi za hranicí možností nebo spíš ochoty většiny lidí tady,vydat takový balík. Průměr kolem 100mm
už řežu pilou a nemám s tím problém.
Zetor 7745
Čelák Intertech IT 1600
Naviják Tajfun 55 předěláný na vzduch
Deza 5T
Vlek 7T
Vývozka STS 6t s rukou BMF 7m
Bibošův špalíkovač.
Štípací automat za traktor Regon

adam

#7 Nový příspěvek od adam »

Co jsem koukal na jeho stránkách tak tam za něj chtěl asi 75 000, ale možná že bral jen do 7 cm.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

poulm

#8 Nový příspěvek od poulm »

Zdravím Vás,
jelikož mám kousek svého lesa a mnoho náletových dřevin kolem polí,tak by se mi takový špalíkovač moc hodil.Líbí se mi ten nápad skladování v pytlích,protože to bude i dobře prosychat,pokud budu zpracovávat čerstvou hmotu.

Bohužel nemám čas ani prostor si takový nějaký špalíkovač vyrábět.Nemáte tušení,z jakého stroje by šlo takové řezací ústrojí použít,aby to dělalo takové pěkné 10ti centimetrové kousky? Uvažoval jsem i nad těmi starými jednořádkovými řezačkami na kukuřici,SKPU220 apod.,ale to všechno krájí na moc drobné kousky a v hromadě to určitě bude zahnívat.Bohužel nemám skladovací haly a možnost to každý měsíc přehazovat honem.

Nebo je tu někdo,kdo se po domácku zabývá opakovanou výrobou špalíkovačů za rozumný peníz? Připadá mi dost nesmyslné dávat za tak jednoduché zařízení 50tis. a víc,vždyť to jsou peníze,za které už koupím celý traktor i s SPZ,to vám připadá normální?Jasně,že je to trh a nabídka odpovídá poptávce,ale zase se chovejme jako běloši. :evil:
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

Fery

#9 Nový příspěvek od Fery »

Ono tu cenu dělají taky všechny certifikáty a zkoušky bezpečnosti + kulatý razítka. Domácí výroba by měla být o dost levnější , vem si jen odvody ze mzdy. Velké plus je v tom že když se na tom stroji stane nějaký úraz tak to pojištovna bez cukání zaplatí. Osobně tipuji domácí výrobu zhruba na polovic ceny. Tady na fóru to dělá Bibos a quicksilver. :-/

Jo a výhoda špalíků je právě v tom že to v podstatě neplesnivý. Přeci jen to jsou větší kusy které snáz profouknou.

poulm

#10 Nový příspěvek od poulm »

Jasně,já chápu jak funguje ekonomika v podnikání,ale bohužel si nemůžu dovolit dát za to tolik peněz,stejně jako drtivá většina z vás tady,to je taky ten důvod,proč vůbec tyto stránky existují.
Navíc všichni máme doma spoustu věcí uděláno po domácku bez razítek a certifiátů,takže jestli o jedno heblo navíc nebo míň nic neřeší.Na špalíkovači se mi líbí i to,že pracuje s nízkými otáčkami,kdežto u předělané řezačky,třeba SKPU220, Toron atp.,bych měl už strach,kdy mi ten nůž opravdu vletí do hlavy,přece jen to vše není dělané na dřevní hmotu ale na zelenou píci či kukuřici a ty pracovní otáčky jsou veliké,kde urvaný nůž proletím tím plechovým krytem jak kusem papíru.
Do tohoto se mi jít nechce.

Když mi nezbyde nic jiného, tak si objedu své oblíbené kovošrotové supermarkety,nakoupím vše potřebné a přes vánoce se budu bavit. : :prace: 8)

Ještě jsem uvažoval o zařízení,které by fungovalo nějak podobně jak na principu starého ručního mlínku na odšťavování malin,rybízů atd.,kde bych do něj strkal čerstvou dřevní hmotu a dělalo to rovnou nějaké brikety nebo kousky použitelné na topení.Vlhkost to pomůže stmelit a přebytečná voda by ještě mohla odkapat.Co vy na to?

pawlik
Kontaktovat uživatele:

#11 Nový příspěvek od pawlik »

Ono ty porizovadi doma naklady budou cca polovicni. Mozna i mensi. Ale zalezi na vybaveni, co mas doma a co s tym dokazes.

Princip podobny mlynku na rybiz...Pokud sem to dobre pochopil, tak by z toho lezlo neco jako peletky. K vydobe peletek je potreba celkem dost velkeho tlaku a tim tvorene teploty. Cele topak drzi pohromade na zaklade ligninu, ktery se teplem z pilin uvolni a pak drzi konzistenci. Delat todle na haluze na principu sneku si predstavit sice dokazu, ale nevim, kdo by to zaplatil.

poulm

#12 Nový příspěvek od poulm »

To byl jenom takový rychlý nápad.
Něco podobného mobilního jsem už viděl,ale neměl jsem možnost prozkoumat konstrukci.
Při takových prácech se velice uplatní jednoduchost,jak je něco složité,tak je to i poruchové,to je jasné.

No,raději zatím zůstaneme u těch špalíkovačů,když tohle budu mít pro začátek,tak mi to hodně usnadní práci.

ota

#13 Nový příspěvek od ota »

Tuhle u mě byl kámoš a povídal, že si s bráchou chtějí koupit štěpkovač. Mají sehnané to ůstrojí. Jen vzít prachy a koupit ho. Mělo by to být celé to ůstrojí, akorát k tomu dodělat násypku a nějakej ten držák na pytle. No a pásnout motor. Ta sestava válce, nože celé v bedně z silných profilů asi 30 mm složené v ložiskách a ozubených kolech by měla stát 20 000 Kč. když bys nechtěl dělat to ůstrojí doma ,,na koleně" tak něco podobného kup a jen k tomu dopasuj ty vehementy kolem. Oni to budou dělat za traktor. Sice mají placu, kam dohlédneš, že si navozí matroš na plac a nechají to schnout tam. Potom až bude pěkně, na sklonku léta budou štěpkovat. Takhle by si chtěli udělat zásobu aby štěpkovali třeba tři roky odleželé. Placu nato mají dost. jen poschánět ten materiál na štěplování. Povídal, že nemají ale ty prachy na zbyt, jinak by to přez zimu spíchli.

pawlik
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od pawlik »

3 roky odlezele je moc dlouho. To tihnout slabsi vetve zprachnivet. Staci nakacet na jare a na podyim hura do stepkovace. To tomu bohate staci. Nehlede na to, ze spalikova stepka celkem slusne prosycha. Aspon co sme stepkovali na jare a dali to kolne a na to jeste ulozili drevo, tak ted je to suche jedna radost. Cena ustroji se muze dost vyrazne lisit podle toho, na jaky to mas primer, sirku a jaky mas pocet nozu.

poulm

#15 Nový příspěvek od poulm »

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“