lesní naviják
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
lesní naviják
Zdravim.Nebudu první ani poslední kdo se zabývá výrobou lesních navijáků.Jeden mám už vyrobenej a trochu se sním živím.Dal sem se do výroby druhého lepšího.Tak třeba budu někdy prosit o nějakou radu nebo někdo bude potřebovat poradit.Chlapi zatim dík.
Re: lesní naviják
Zdar.Chlapi nemá někdo tušení jaký použít druh materijálu na spojku navijáku?Já tam mám spojku z azbestu a zdá se dost tvrdá.
-
napis nieco viac o navijaku...atd...nejaky opis...aku mas prevodovku, atd..ako to mas riesene, pripadne hod nejake foto...
ako mas rieseny pritlak na oblozenie??? lebo ak to mas hned pri bubne, tak tam budes asi zbytocne davat vacsi tlak, lebo sa to pomaly toci a vznika tam velky moment a tak ci onak ti to bude klzat...
ja som to tiez tak chcel riesit, len ked som mal moznost to v praxi vyskusat, a hned som videl nejake tie nedostatky, tak som z toho upustil..
ako mas rieseny pritlak na oblozenie??? lebo ak to mas hned pri bubne, tak tam budes asi zbytocne davat vacsi tlak, lebo sa to pomaly toci a vznika tam velky moment a tak ci onak ti to bude klzat...
ja som to tiez tak chcel riesit, len ked som mal moznost to v praxi vyskusat, a hned som videl nejake tie nedostatky, tak som z toho upustil..
Je to tak trochu bystron ale mohutnější provedení.Převod řetězem 1:7.Dnes sem tahal a dost mě ta spojka zlobila.
Ahoj a ak môžeš daj sem nejaké fotky.Aj toho čo si už postavil aj toho čo staviaš. Nech majú iní aj trošku vizuálnej inšpirácie....
Mihi
Mihi
Mihi
Fotky dodám ale počítač semnou nekomunykuje.Dnes sem trochu pracoval na druhém navijáku ale pořad navim jak natu spojku aby dobře pracovala.
Chlapi nevíte na jakym pryncipu pracuje spojka navijáku na LKT?
-
Na LKT 81 to je tak urobene, ze mas vlastne drazkovany hriadel z snekovej prevodovky, na tych drazkach su spojky ako v automatickej prevodovke, alebo lamely na predok na crystal, alebo na crystale kardan. tam ich je vela, a mocia sa v oleji...striedaju sa: jedna bronzova s vonkajsim ozubenim, a jedna plechova s vnutornym ozubenim. a takto ich je tam asi zo 10parov...neviem presne...na konci bubna, tam kde je brzda na bubon, tak tam skonca je vlastne taky hydraulicky piest o priemere cca 150mm, ktory sa hybe len nejakych cca 1cm..max...a on vlastne stlaci tieto lamely a zopne snekovku s bubnom.
posli uz tie foto toho tvojho, nech ti moze aspon niekto poradit...
posli uz tie foto toho tvojho, nech ti moze aspon niekto poradit...
hotday ma pravdu jenom se mi nezda ten pocet 81 se mi zda ze ma 5/5
Chlapi nevíte jaký jsou rozměry lamely navijáku Bystron?
-
Nav 4t má pruměr 334mm 54 zubu lamela samotná 300mm.
rátajte s tým že ak máte len jednu treciu plochu tak sila ktorá je potrebná vytvorenie prítlaku na obloženie musí byť vätšia ako tažná sila navijáku ( pokial nemáte nejaké špeciale obloženie), samozrejme táto sila klesá zo zvätšovaním plochy trecieho obloženia.
Tiež s týmto systémom pracujem a nie je to jednoduché spraviť tak aby to pracovalo idealne..
Tiež s týmto systémom pracujem a nie je to jednoduché spraviť tak aby to pracovalo idealne..
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
Pěkný a masivní máš naviják Chci se zeptat kde nakupujete vázací - stahovací řetězy? Dík
Vypadá to šikovný naviják, lepšie ako z výroby. A akú si použil reťaz na ten prevod 1ku 7? a nepočítal si akú to má ťažnú silu?
Mihi
Mihi
Mihi